Το νέο τους άλμπουμ, «Τελευταίος εαυτός», παρουσίασαν η Γιώτα Νέγκα, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Οδυσσέας Ιωάννου την Τρίτη 26  Ιανουαρίου στο  «Μπλε Παπαγάλο». Για κάθε έναν ξεχωριστά μίλησαν ο Ανδρέας Πετρουλάκης, ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης και η Νατάσσα Μποφίλιου, ενώ η Γιώτα Νέγκα ερμήνευσε τραγούδια μέσα από το δίσκο.  Εκλεκτοί φίλοι, δημοσιογράφοι και συνεργάτες όπως οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Δημήτρης Μπάσης, Σταμάτης Χατζηευσταθίου, Βίκυ Καρατζόγλου, Παντελής Βούλγαρης και Ελένη Τσαλιγοπούλου, τίμησαν με την παρουσία τους τους συντελεστές και γιόρτασαν την κυκλοφορία του δίσκου.


Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύνουσα σύμβουλος της Feelgood Entertainment, Ειρήνη Σουγανίδου, εκφράζοντας τη χαρά και την περηφάνια της που δύο σπουδαίοι δημιουργοί και μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριές εμπιστεύτηκαν στη Feelgood Records τον «Τελευταίο τους Εαυτό», καθώς όπως είπε: «ο Θέμης Καραμουρατίδης, ο Οδυσσέας Ιωάννου και η Γιώτα Νέγκα πραγματικά μας χάρισαν μέσα από 10 τραγούδια τον καλύτερό τους εαυτό,  που όταν τα ακούσεις αισθάνεσαι οικεία σαν να τα γνώριζες από πάντα, ενώ ταυτόχρονα είναι επίκαιρα και σύγχρονα.»

negka_event_2016_01_006

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γνωστός σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης και με την ιδιότητα του ανθρώπου που αγαπάει πολύ το ελληνικό τραγούδι, μίλησε με λόγο συγκινητικό για τον Οδυσσέα Ιωάννου και το στίχο του. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ο Οδυσσέας είναι ο στιχουργός των μικρών συναισθημάτων, ή πιο συγκεκριμένα, των μικρών πτυχών του συναισθήματος, των μικρών εικόνων, των μικρών δονήσεων, των μικρών σπαραγμάτων, των στιγμιότυπων της ψυχής, όλων αυτών των συνήθως απαρατήρητων κόμπων που υφαίνουν τον καμβά των μεγάλων λέξεων, οι οποίες στους στίχους παραμένουν ανύποπτες.»

Αμέσως μετά, ακολούθησε ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης που ως παλιός φίλος της Γιώτας Νέγκα μίλησε για κείνη εκφράζοντας το μεγάλο του θαυμασμό για τη σπουδαία φωνή της,  αλλά και την πορεία της. Όσον αφορά τον «Τελευταίο Εαυτό» είπε πως είναι ένας δίσκος σπουδαίος με τραγούδια που θα γίνουν κλασσικά, που θ ’ακούγονται για πολύ καιρό, ενώ από κάποιους άλλους θα τραγουδιούνται επί σκηνής για πολύ καιρό.

negka_event_2016_01_007_pasxalidis

Ο κύκλος των ομιλητών έκλεισε με τη Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία μιλώντας τόσο για το Θέμη Καραμουρατίδη, όσο και για το δίσκο είπε: «Ο Θέμης είναι ένας συνθέτης που δεν υπακούει σε φόρμες και κανόνες, γράφει με τη συναισθηματική του φόρτιση. Η μουσική του σε κάνει να συμμερίζεσαι αυτό που λέει το τραγούδι. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν η μοναδική Γιώτα Νέγκα και ο εκπληκτικός στίχος του Οδυσσέα Ιωάννου και νομίζω ότι κατάφεραν μετά από πολλά χρόνια να φτιάξουν έναν πραγματικά αληθινό, αυθεντικό λαϊκό δίσκο».

negka_event_2016_01_004_karamouratidis_mpofiliou

Στη συνέχεια, οι  τρεις συντελεστές μίλησαν για το δίσκο και τι σημαίνει για τον καθένα. Ο Θέμης Καραμουρατίδης είπε πως «πρόκειται για ένα δίσκο που αισθάνομαι πως έγινε όπως ακριβώς τον φανταζόμουν, πως οι στίχοι του Οδυσσέα είναι αυτοί που θα ήθελα, οι ερμηνείες της Γιώτας είναι αυτές που ονειρευόμουν και πως δε θα ήθελα να αλλάξω τίποτα». Από την πλευράς της η Γιώτα Νέγκα δήλωσε πως «αν έγραφα στίχους ή μουσική, αυτό θα είχα κάνει γιατί είναι κάτι που ονειρευόμουν από χρόνια». Ο Οδυσσέας Ιωάννου έκλεισε λέγοντας: «Πιστεύω ότι έχουμε ακόμα δρόμο με τον Θέμη και τη Γιώτα. Αυτός ο δίσκος είναι μια ευτυχής συγκυρία που και οι τρεις θέλαμε να κάνουμε λαϊκά τραγούδια. Το λαϊκό τραγούδι είναι ένα διαρκές αίτημα και ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα για έναν δημιουργό.»

Αμέσως μετά, ο Θέμης Καραμουρατίδης κάλεσε τη Γιώτα Νέγκα και τους μουσικούς (Σωτήρη Καστάνη – κιθάρα, Νίκο Κατσίκη – μπουζούκι) για να ερμηνεύσουν το «Δε με κρατάει ο,τι θυμάμαι» και το «Σ’ εσένα τρέχω», κλείνοντας με τον πιο ιδανικό τρόπο αυτή τη γιορτινή βραδιά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here