Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Είχε τον τίτλο του φαβορί και απλά τον επιβεβαίωσε. Η Ιταλία με τον μικρό Vincenzo Cantiello και το τραγούδι Tu primo grande amore ήταν οι μεγάλοι νικητές του Σαββάτου της Eurovision Junior που έλαβε χώρα στη Μάλτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η παρθενική εμφάνιση της Ιταλίας στο διαγωνισμό των παιδιών και όπως ήταν αναμενόμενο… αγκαλιάστηκε ιδιαίτερα η χώρα και όχι τόσο η συμμετοχή. Η Ιταλία, κακά τα ψέματα, είναι η αγαπημένη του θεσμού, τόσο στην παιδική όσο και στην κανονική Eurovision, όποτε δεν ήταν δύσκολο να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση, αποσπώντας 159 βαθμούς.

Ανάμεσα σε συμμετέχοντες από 16 χώρες, ο 14χρόνος ήταν το μοναδικό αγόρι της βραδιάς, και κατάφερε να εκτοπίσει τις υπόλοιπες 15 δεσποινίδες του διαγωνισμού, κερδίζοντας το κοινό, την επιτροπή και φυσικά το θερμότατο χειροκρότημα του σταδίου στη Μάλτα, προϊδεάζοντας μας για την νίκη του.

eurovision_junior_winner_vincenzo_cantiello_2014_11

Όπως είχα ξαναπεί, η Eurovision Junior, δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει την κανονική. Εξαιρετικές ερμηνείες από τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου και του νικητή φυσικά, όμορφα τραγούδια και άψογα χορευτικά, που θα ζήλευαν ακόμα και οι μεγάλοι, όπως της Αρμενίας.

Έτσι για την ιστορία, στην 2η θέση ήρθε η Βουλγαρία με 147 βαθμούς, στην 3η θέση η Αρμενία με 146 ενώ την πεντάδα συμπλήρωσαν η οικοδέσποινα χώρα Μάλτα και η Ρωσία. Η Κύπρος με την Σοφία Πατσαλίδη, τερμάτισε 9η με 69 βαθμούς, σε μια πάρα πολύ όμορφη εμφάνιση, και ίσως λίγο αδικημένη βαθμολογικά. Γιατί εννοείται ότι όπου υπάρχει η λέξη Eurovision, σε μικρούς ή μεγάλους, υπάρχει από κοντά και η λέξη αδικία…

Απολαύστε τους 3 πρώτους και την συμμετοχή της Κύπρου. Αξίζει να τους δείτε, και να θυμάστε…ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να τους απολαύσουμε και στην κανονική Eurovision..Μην εκπλαγείτε!

1.Ιταλία 159 βαθμοί.

2.Βουλγαρία 147 βαθμοί.

3.Αρμενία 146 βαθμοί.

9.Κύπρος 69 βαθμοί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here