Συνέντευξη στον Φίλιππο Λαμπρινό

Λίγο μετά την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου του «Blue flame», ο γεννημένος στο Winchester της Αγγλίας Jon Allen, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για μία και μοναδική συναυλία στον Σταυρό του Νότου στις 19 Οκτωβρίου. Ο γνωστός στην χώρα μας καλλιτέχνης από τις ραδιοφωνικές του επιτυχίες, «Night and day» και «Jonah’s Whale», υπόσχεται να μας μεταφέρει μέσα από την μουσική του σε μία αυθεντική λονδρέζικη pub , συνδυάζοντας επιτυχίες και από τους τέσσερις δίσκους του.

Εν μέσω της ευρωπαϊκής του περιοδείας και λίγες ημέρες πριν από την άφιξή του στην χώρα μας, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του για την μουσική του πορεία , την επίσκεψη του στην Ελλάδα και το μέλλον…

allen_jon_2018_10_001

Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο τέταρτος δίσκος σου με τίτλο «Blue Flame». Υπάρχει κάποια συνέχεια ανάμεσα σε αυτόν και τους προηγούμενους τρεις;
Jon Allen:
Όχι δεν θα το έλεγα. Δεν είναι σαν το Star Wars. Είναι απλά μία ακόμα λίστα από τραγούδια που έχω γράψει. Δεν κοιτάζω ακόμα μακροπρόθεσμα για να δημιουργήσω μια μουσική συνέχεια.

Από τι εμπνέεσαι όταν γράφεις μουσική; Επηρεάζεσαι από πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινή σου ζωή ή προτιμάς να τραγουδάς για κάτι συγκεκριμένο;
Jon Allen: Επηρεάζομαι από αυτό που νιώθω σε μία συγκεκριμένη στιγμή. Συχνά αυτό μπορεί να είναι ένα ασυνείδητο συναίσθημα . Δεν έχω κάποια προτίμηση στα τραγούδια μου, εξαρτάται αποκλειστικά από την διάθεσή μου.

Έχεις χρηματοδοτήσει ο ίδιος τους δίσκους και τα τραγούδια σου. Πόσο δύσκολο είναι να επιβιώσεις και να ξεχωρίσεις σε αυτή την παγκοσμιοποιημένη μουσική βιομηχανία;
Jon Allen: Σύμφωνα με την δική μου εμπειρία είναι ένας πολύ δύσκολος δρόμος. Κάποιοι άνθρωποι είναι τυχεροί και τα καταφέρνουν γρήγορα αλλά για μένα ήταν ένα πολύ επίπονο ταξίδι. Το τραγούδι μου «Keep on walking» μιλάει για αυτό τον αγώνα.

jon_allen_2018_10

Έχεις επισκεφτεί ποτέ την Αθήνα στο παρελθόν και τι περιμένεις από το ελληνικό κοινό και την συναυλία σου εδώ;
Jon Allen: Όχι, δεν έχω ξανάρθει ποτέ και ανυπομονώ να πω την αλήθεια. Από αυτά που έχω ακούσει πρόκειται για ένα πανέμορφο μέρος. Όσον αφορά την συναυλία δεν περιμένω κάτι συγκεκριμένο.

Αν μπορούσες να πραγματοποιήσεις μια ευχή για το μέλλον τι θα ήταν;
Jon Allen: Θα ήταν υπέροχο η μουσική μου να ακουστεί σε ένα πιο ευρύ κοινό, να μπορούσαμε να βρούμε έναν τρόπο να αντιστρέψουμε την κλιματική αλλαγή και ο κόσμος να ξεφορτωνόταν τα πυρηνικά όπλα.

* Περισσότερα για την εμφάνιση του Jon Allen (Παρ. 19/10/18) στον Σταυρό του Νότου, μπορείτε να διαβάσετε εδώ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here