Το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος» του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη παραγωγή και ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τον Μάιο του 2017, στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα, όλα τα εισιτήρια και των δέκα παραστάσεων ήταν εξαντλημένα, ενώ η υποδοχή του κόσμου ήταν ενθουσιώδης και όλες οι κριτικές διθυραμβικές.

Ο Δημήτρης Μαραμής θα παρουσιάσει τον συναυλιακό «Ερωτόκριτο» στη Βεργίνα, στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ: «Βέροια Εύηχη Πόλη». Το έργο αποτελεί έναν κύκλο τραγουδιών με αφηγηματικά μέρη, προερχόμενο από το μιούζικαλ το οποίο είναι βασισμένο στο πρωτότυπο έπος του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Συμμετέχουν οι καταξιωμένοι ερμηνευτές Θοδωρής Βουτσικάκης, Ιωάννα Φόρτη, Ελένη Δημοπούλου, Γκωτιέ Βελισσάρης και τετραμελές ενόργανο σχήμα, με τον συνθέτη στο πιάνο και τη διεύθυνση.

maramis_voutsikakis_2017_06
Δημήτρης Μαραμής – Θοδωρής Βουτσικάκης

Ο «Ερωτόκριτος», η αθάνατη ποιητική μυθιστορία της κρητικής λογοτεχνίας που γράφτηκε τέσσερις αιώνες πριν, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μία πρωτοποριακή κι αιρετική μουσική προσέγγιση. Η σύγχρονη μελοποίηση του αναγεννησιακού αριστουργήματος από τον Δημήτρη Μαραμή φέρνει ένα οικείο μουσικά λεξιλόγιο, με αναφορές από blues, jazz, και rock χρώματα, παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων. 

Παρασκευή, 23 Ιουνίου
Ώρα: 21:00

Φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη

Αρχαιολογικός χώρος Βεργίνας

Είσοδος Ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here