Μια αυγουστιάτικη Δευτέρα, ήταν γραφτό να μάθουμε ότι οι Baroness θα επισκεφθούν την Ελλάδα για πρώτη φορά! Ναι, είναι αλήθεια πως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα του σκληρού ήχου της εποχής μας θα κάνει μια στάση στη χώρα μας! Πάρτε χαρτί και γράψτε στα τεφτέρια σας, πως το Σάββατο 19 Οκτωβρίου οι John Baizley (vocals/guitar), Gina Gleason (guitar), Nick Jost (bass) και Sebastian Thomson (drums) θα ανέβουν στην σκηνή για να αποδείξουν πόσα απίδια πιάνει το post-rock, space rock, prog rock, psychedelic rock τους.

Δεν έχει σημασία, άλλωστε, όπως έγραψε το “Pitchfork” για τον τελευταίο δίσκο τους, “Gold and Grey” πώς θα πούμε τη μουσική τους, αλλά ότι κυκλοφόρησε, είναι εδώ, είναι Baroness, επομένως μας κάνει και με το παραπάνω. Δημιουργήθηκαν το 2005 και φέρνουν μαζί τους την αίγλη 5 δίσκων, ο ένας πιο αποστομωτικός καλλιτεχνικά από τον άλλον. Αρχής γενομένης από τον “Red” που είδε το φως το 2007, όλοι μας γίναμε κοινωνοί του ηχοχρώματος και του φωτός που εξέπεμπαν οι Baroness!

Βαδίζοντας με το ένα πόδι στα ηχοτόπια των Isis και με το άλλο στην κληρονομιά των Tool ήπιαν νερό από την ευλογημένη πηγή των Neurosis, παρουσιάζοντας ένα πιο τραχύ δείγμα του magnum opus της μπάντας “Yellow & Green” στους δυο πρώτους δίσκους “Red”, “Blue”. Κάθε νότα και κάθε πινελιά του σαγωνοπεσιματικού artwork του John Baizley, μέρος του ταξιδιού των Baroness στον χρόνο! Δίνοντας μοναδικές εμφανίσεις επί σκηνής κατάφεραν τον μουσικό πλανήτη να υποκλιθεί μπρος τους, ενώ το “Purple” του 2015 ετοίμασε το έδαφος για το φετινό “Gold & Grey” που βάζει ισχυρή υποψηφιότητα για δίσκος της χρονιάς.

Αποθεωτικές κριτικές εξώφυλλα στα σημαντικότερα μουσικά περιοδικά του πλανήτη: “Kerrang”, “Visions”, “Revolver” και “Decibel” και μια περιοδεία μαζί με τους Volbeat ήρθε ως επιστέγασμα των προσπαθειών του γκρουπ!

Για πρώτη φορά, λοιπόν, το βράδυ του Σαββάτου, της 19ης Οκτώβρη θα απολαύσουμε στο Gagarin 205, τους Baroness! Αυτή είναι η άχαστη συναυλία της χρονιάς!

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου

Gagarin 205

Τιμές: Τα εισιτήρια γενικής εισόδου ξεκινούν από 29 €

Προπώληση: highpriority.gr, ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό κέντρο Ticketmaster: 210 893 8111
Δίκτυο καταστημάτων Public

*Για αγορές μέσω internet & Public υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου.

Φυσικό σημείο προπώλησης:
Reload Stores: Ακαδημίας 81, Αθήνα
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-21:00, Σάββατο 10:00-20:00

Η προπώληση ξεκινά την Παρασκευή, 9 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here