Μια μαύρη σκυλίτσα η Ναόμι, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Γιοκαρίνης μοιράζονται τους πρώτους ρόλους στο καινούριο videoclip των Magic De Spell!

Οι Magic de Spell παρουσιάζουν το video clip από το νέο τραγούδι τους «Παγκόσμιος ο τρίτος (Εδώ)», σε στίχους του αξέχαστου Σταμάτη Μεσημέρη και ο Ηλίας Μωραΐτης, ο φωτογράφος της ελληνικής ροκ σκηνής, σε ρόλο σκηνοθέτη πλέον, καταθέτει μια ασπρόμαυρη εκδοχή του σύγχρονου πολέμου.

«Εδώ ο παράδεισος, εδώ η κόλαση, εδώ!» είναι η κεντρική φράση του τραγουδιού και η Ναόμι, η μαύρη σκυλίτσα, ξεγλιστράει τρέχοντας ανάμεσα στα πόδια βιαστικών περαστικών. Στο οδοιπορικό της μέσα στην πόλη, συναντά ερείπια, άστεγους, πεινασμένους, περιθωριακούς, σκουπίδια, αλλά και μικρά παιδιά να παίζουν χαρούμενα και αμέριμνα, δίνοντας μ’ αυτό τον τρόπο και μια απάντηση, για το ποιό είναι τελικά, το… περιβόητο νόημα της ζωής!

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Λίγο πριν το θάνατο του, ο αξέχαστος Σταμάτης Μεσημέρης, εμπιστεύτηκε τους στίχους του στον καλό του φίλο Γιάννη Γιοκαρίνη, με την επιθυμία να τους μελοποιήσει. Ο Γιάννης κράτησε την υπόσχεσή του και γρήγορα είχε έτοιμα δεκατέσσερα τραγούδια, που έγιναν δίσκος, με γενικό τίτλο «Μεσημέρι στον παράδεισο». Καθένα από αυτά έχει αποδοθεί από ένα διαφορετικό συγκρότημα ή καλλιτέχνη. Μεταξύ αυτών και ο «Τρίτος παγκόσμιος (Εδώ)», στον οποίο συμμετέχουν τραγουδιστικά τόσο ο Γιάννης Γιοκαρίνης, όσο και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που στάθηκε στο πλευρό του δίσκου, από την αρχή με αγάπη και ενδιαφέρον.

Οι Magic de Spell, όπως οι ίδιοι λένε, ελπίζουν αυτό το τραγούδι, να αποτελέσει ένα μικρό λιθαράκι αφύπνισης…

Magic de Spell line up:
Θοδωρής Βλαχάκης – ντραμς
Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο
Δημήτρης Μποτής – πλήκτρα
Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρα
Γιώργος Λαγγουρέτος – φωνή

Δεν ξέρω αν με πάρεις για τρελό
δεν ξέρω αν στα όνειρα πιστεύεις
χθες βράδυ παραλία στο Τολό
σε είδα με παρέα να χορεύεις

Ο ένας ήταν μάτια μου ο Χριστός
ο άλλος δίπλα του ο Τσε Γκεβάρα
στη θάλασσα ένας κόκκινος σταυρός
και πάνω του μια κόκκινη κιθάρα

Εδώ ο παράδεισος
εδώ η κόλαση
εδώ ο έρωτας το θάνατο παλεύει

Εδώ ο παράδεισος
εδώ η κόλαση
εδώ κι ο άγνωστος που μας κατασκοπεύει

Μετά έπεσε κάτι από ψηλά
που έμοιαζε με δαγκωμένο μήλο
το μήλο έψαχνε να ’βρει μια σκιά
μα σκάλωσε στην πλάτη του ένα φύλλο

Στο φύλλο είχε κουρνιάσει μια οχιά
που απότομα ξεδίπλωνε ένας τύπος
και ξύπνησα όταν ούρλιαξε ο Τσε
πως άρχισε ο παγκόσμιος ο τρίτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here