Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
26/2/2010

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Λευκορωσίας BTRC ανακοίνωσε την Πέμπτη την επίσημη συμμετοχή της χώρας στη φετινή Eurovision. Πρόκειται για το τραγούδι “Far Away”, το οποίο συνέθεσαν οι Leonid Shirin και Yury Vaschuk και ερμηνεύει το πενταμελές συγκρότημα “3+2“. Το τραγούδι επιλέχτηκε από ειδική επιτροπή.

 Ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός και σε συμμετοχές από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να καταφτάσουν τραγούδια από τη Ρωσία, την Πολωνία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ισλανδία, την Ιρλανδία και την Αυστραλία.

Το “Far Away” είναι ένα κλασικό, μέτριο pop/rock τραγούδι σε χορευτικούς ρυθμούς, χωρίς σπουδαίες ερμηνείες. Η συμμετοχή θα επωφελούταν πάρα πολύ από μια δυνατή και ευρηματική σκηνική παρουσία, καθώς και από βελτιώσεις στο ίδιο το τραγούδι. Με την παρούσα μορφή, όμως, δύσκολα εντυπώνεται στον ακροατή, γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό αν σκεφτεί κανείς ότι θα συμμετάσχει στον ημιτελικό της διοργάνωσης μαζί με άλλες δεκαέξι χώρες. 


Πάντως, για καλό και για κακό, η επιτροπή διάλεξε ακόμα ένα τραγούδι, το “How Can It Be” με ερμηνευτή τον Aleks. Άραγε να το κάνει μόνο για λόγους ασφαλείας ή περιμένει να δει τις αντιδράσεις του κοινού στη βασική επιλογή;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here