21/1/2011
Γράφει η Ελένη Λαμπράκη
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Με αφορμή την παρουσίαση του πρώτου τους δίσκου, οι Θανάσης Χουλιάρας, Φάνης Μαργαρώνης, Γιώργος Θεοφάνους, Γιώργος Λαγογιάννης και Μάκης Κρέτσης ή αλλιώς Kollektiva, βρέθηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή του Club του Σταυρού του Νότου, το βράδυ της Κυριακής. Μαζί τους πολλοί συνάδελφοι και φίλοι που ήταν εκεί για τους στηρίξουν και να τραγουδήσουν μαζί τους. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πραγματικό πάρτι με πολύ ροκ μουσική και πολύ τρέλα!

Το live ξεκίνησε δυνατά με ένα κομμάτι των Pink Floyd, το «In the flesh». Οι Kollektiva δια στόματος του βασικού τραγουδιστή του group Θάνου Χουλιάρα, ευχαρίστησαν τον κόσμο που είχε έρθει για να τους ακούσει (παρεμπιπτόντως το μαγαζί ήταν κυριολεκτικά γεμάτο) και τόνισαν πόσο χαρούμενοι είναι για αυτή τη βραδιά. Στη συνέχεια έπαιξαν το πρώτο δικό τους κομμάτι, το «Τώρα πια» αλλά και ακόμα ένα με τίτλο «Ανάμνηση». Λίγη ώρα μετά ανέβηκαν στη σκηνή οι ΝΕΒΜΑ που τραγούδησαν μια rap εκδοχή του «Smooth» του Karlos Santana, αλλά και ο Κόμης Χ με τον οποίο τραγούδησαν τη «Καινούρια αρχή».

Στη συνέχεια οι Kollektiva κάλεσαν για να τραγουδήσει μαζί τους μια αγαπημένη φίλη τους, την Πένυ Ραμαντάνη των ΟΝΑΡ. Μαζί είπαν το «Νανούρισμα» το οποίο ερμηνεύουν μαζί και στο δίσκο και τις «Γαλάζιες Ερωμένες» από τη δισκογραφία των ΟΝΑΡ. Άλλη μια guest έκπληξη συνόδευσε τους Kollektiva στο επόμενο τραγούδι. Ήταν η Βικτωρία Ταγκούλη που έκανε ένα εξαιρετικό ντουέτο με τον Θάνο Χουλιάρα στο «Αγάπη είναι να μένεις».

Και το πάρτυ συνεχίστηκε με ακόμα ένα αγαπημένο συγκρότημα τους Magic De Spell. Το τραγούδι που επέλεξαν να πουν από το δίσκο των Kollektiva ήταν το «Κατάληψη ξανά» και στη συνέχεια την πιο rock version του «Ο πιο καλός ο μαθητής» προκαλώντας απίστευτο κέφι! Λίγο πριν κατέβουν οι Magic De Spell από τη σκηνή, μετά από επίμονη παράκληση του κοινού για το συγκεκριμένο κομμάτι, ερμήνευσαν a capella το «Σεράγιεβο», δείχνοντας πως κάποια κομμάτια δεν έχουν μείνει τυχαία στις καρδιές των ακροατών τους. Η ιδανική συνέχεια για αυτή τη στιγμή ήταν το επόμενο τραγούδι των Kollektiva με τίτλο «Πρόσφυγας» ενώ το πρόγραμμα συνεχίστηκε με Queen και Simon & Garfunkel.

Είχε έρθει η ώρα για ακόμα έναν καλεσμένο να ανέβει επί σκηνής. Δεν ήταν άλλος από το Φίλιππο Πλιάτσικα που τραγούδησε με τους Kollektiva την ελληνική εκδοχή του «Oh Mary don’t you weep». Μπορούμε να θεωρήσουμε πως αυτή η επιλογή ήταν ένας φόρος τιμής στο Μάνο Ξυδούς, έναν άνθρωπο που είχε πιστέψει στους Kollektiva από την αρχή και είχε αναλάβει την παραγωγή του δίσκου τους.

Με τον Κόμη Χ και τον Dj Rico από τους NEBMA ξανά μαζί τους, συνεχίστηκε ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα όπου hard rock κομμάτια όπως το «Smells like teen spirit» και το «Toxicity» συνδυάστηκαν με ραπάρισμα από τους καλλιτέχνες. Με τη διασκευή του «Which side are you on», άλλη μια διακριτική αναφορά στη συμβολή του Μάνου Ξυδούς για αυτό το δίσκο και μια karaoke εκδοχή του «Τώρα πια», η βραδιά τελείωσε. Βέβαια πρέπει να τονίσουμε πέρα από τις μουσικές, ότι υπήρχε ένα εξαιρετικό video art project που προβαλλόταν κατά τη διάρκεια του live.

Οι Kollektiva με το επαναστατικό όνομα, τους rock ήχους και τη δική τους θεατρική ματιά για τα live projects μας χάρισαν μια από τις πιο ωραίες μουσικές βραδιές φέτος. Καλοτάξιδος ο δίσκος τους, όπως ευχήθηκαν και όλοι οι φίλοι τους επί σκηνής και εις το επανειδείν!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το event

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here