Με ειδικές εκπομπές, επετειακά προγράμματα και – φυσικά – ζωντανές μεταδόσεις όλων των φάσεων του διαγωνισμού, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα καλύψει το μεγαλύτερο μουσικό-τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2015, που θα διεξαχθεί στη Βιέννη από τις 19 έως και τις 23 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, από τις συχνότητες της ΝΕΡΙΤ και της ΝΕΡΙΤ HD θα μεταδοθεί το Σάββατο 16 Μαΐου και ώρα 22.00 το επετειακό πρόγραμμα EUROVISION GREATEST HITS, παραγωγής BBC. Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων του διαγωνισμού, το BBC πραγματοποίησε μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση στο Eventim Apollo Hammersmith του Λονδίνου με παρουσιαστές τον Graham Norton και την Petra Mede. Ένα μοναδικό ταξίδι στις καλύτερες στιγμές και τα κορυφαία τραγούδια του θεσμού από το 1956 μέχρι σήμερα, με καλεσμένους καλλιτέχνες που σημάδεψαν με τις ερμηνείες τους το ευρωπαϊκό τραγούδι.

eurovision_2015_2014_12_001

Σε δύο ειδικές εκπομπές με τον τίτλο EUROVISION 2015: ΤΑ 40 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, τη Δευτέρα 18 και την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 22.00, θα παρουσιαστούν όλες οι συμμετοχές που θα αναμετρηθούν στους δύο ημιτελικούς της Βιέννης. Παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυροκεφαλίδης. Μαζί του η δημοσιογράφος Μαριλένα Βασιλάκη και ο πρόεδρος του OGAE Greece Αντώνης Καρατζίκος. Διακεκριμένοι… euro-fans κάνουν τα δικά τους προγνωστικά και αποκαλύπτουν τις αγαπημένες τους στιγμές από τον διαγωνισμό.

Σε απευθείας σύνδεση με την αυστριακή πρωτεύουσα, η δημόσια τηλεόραση θα καλύψει τους δύο Ημιτελικούς την Τρίτη 19 και την Πέμπτη 21 Μαΐου, καθώς και τον Τελικό της Eurovision το Σάββατο 23 Μαΐου στις 22.00, τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ και τη ΝΕΡΙΤ HD και ραδιοφωνικά σε παράλληλη μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα. Την παρουσίαση και τον σχολιασμό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Guest Star στη βραδιά του Τελικού, η μεγάλη νικήτρια του 2005 Έλενα Παπαρίζου, η οποία θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα συμμετέχει φέτος με τη Μαρία – Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι One last breath, σε σύνθεση της ίδιας και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα. Στα φωνητικά είναι ο Αλέξανδρος Οικονόμου και η Κατερίνα Κυριακού. Η χορογραφία είναι της Μαρίας Λυραράκη.

kyriakou_greek_final_eurovision_2015_03_04

Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον Α΄ Ημιτελικό της Τρίτης 19 Μαΐου, όπου θα εμφανιστεί έκτη, κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε από τους διοργανωτές. Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον Ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Α’ Ημιτελικό και στον Τελικό, όχι όμως και στον Β’ Ημιτελικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here