Η Μικρή Άρκτος προτείνει μία μουσική παράσταση με τον Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη στο μαγευτικό χώρο του κήπου του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο λόφο των Νυμφών με αφορμή ένα ποίημα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Στον ουρανό κανένας δεν κοιμάται».

Στις μέρες τις καραντίνας, ζήσαμε μοναχικά, κλειστά κι ίσως λίγο χάσαμε το βλέμμα μας στον ουρανό.

Τώρα συναντιόμαστε ξανά, έξω, καλοκαίρι πια με ποιήματα που μιλούν για το φως,
την αλλαγή, τις νύχτες κάτω απ’ το φεγγάρι. Ο ουρανός της Αθήνας που όλους μας αγκαλιάζει θα γίνει το σκηνικό της παράστασης του Μιχάλη & Παντελή Καλογεράκη.

Μελοποιημένα ποιήματα του Λόρκα, του Πρεβέρ, του Τζελαντίν Ρουμί, του Κάλας, της Γώγου, της Αγγελάκης- Ρουκ και άλλων συναντιούνται αρμονικά αυτή τη νύχτα μαζί με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία τους (Βουκολικόν, Προσωπικό και Κάτι Παράξενο καθώς και από τον επερχόμενο δίσκο τους Ρεμπώτικα).

Καλεσμένος αυτής της ξεχωριστής μουσικής παράστασης ο σταθερός συνεργάτης τους Απόστολος Κίτσος με γνωστά αλλά και απρόβλεπτα τραγούδια (Κάτι Παράξενο, Αλλού να μ΄αγαπάς, Summertime κλπ).
Στο πιάνο και στο ακορντεόν ο Χάρης Σταυρακάκης.

Μία συναυλία που τραγουδά το σήμερα, το ηλιοβασίλεμα, το φως καθώς και τον έναστρο ουράνιο θόλο. Μετά το τέλος της συναυλίας θα γίνει νυχτερινή παρατήρηση με το τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020
Ώρα έναρξης 21:00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Λόφος Νυμφών | Θησείο
τηλ. 210 3490000

  • Το κοινό θα είναι καθήμενο και θα φιλοξενηθεί το 70% της χωρητικότητας.
    Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here