Εκεί που αναζητούσαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι σε ένα online casino στην κύπρο, σκεφτήκαμε πως μία ταινία θα ήταν ό,τι πρέπει για να γεμίσει τις μπαταρίες μας. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχεις θελήσει και εσύ να κάνεις ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα και να αναζητήσεις μία ταινία από τα παγκόσμια charts;

Το Suicide Squad απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και αν τα νούμερα της δείχνουν ότι οι κινηματογράφοι μπορούν να ξεπεράσουν την πορεία της πανδημίας, τότε μπορούμε να πούμε ότι η μεγάλη οθόνη επέστρεψε.

Το τρέιλερ του The Suicide Squad — η ανασχεδιασμένη έκδοση της «αποτυχίας» του 2016 — κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα για να αποδείξει ότι το Χόλιγουντ πιστεύει ότι έχουμε πολύ μικρή μνήμη.

Το Suicide Squad είναι ένα αγαπημένο κόμικ από την DC που βλέπει μια ετερόκλητη ομάδα «ηρώων» να αποστέλλονται σε διάφορες αδύνατες αποστολές για να σώσουν την ημέρα, με το πρόσθετο μπόνους ότι κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά αν μερικοί από αυτούς τους «ήρωες» διαπράττουν κακές πράξεις στην πορεία.

Αναβίωση supervillain

Αφότου ο David Ayers είδε τη δική του εκδοχή αυτής της ιστορίας της ομάδας supervillain να βυθίζεται κάτω από το βάρος της δικής του ασυνέπειας, ο David Gunn (Φύλακες του Γαλαξία) ανέλαβε το έργο της αναβίωσης του franchise.

Έτσι, στη θέση του Deadshot του Will Smith ως τη συναισθηματική καρδιά της ταινίας, κάνοντας οτιδήποτε χρειάζεται για να σώσει την κόρη του, έχουμε τώρα τον Bloodsport του Ίντρις Έλμπα στην καρδιά της, αναλαμβάνοντας την αποστολή να σώσει την κόρη του.

Όποιος έχει παρακολουθήσει τις πρόσφατες ταινίες του Σμιθ (και ένα μεγάλο μπράβο σε όποιον είχε τη δύναμη να ξεπεράσει το όριο της πλήξης και να παρακολουθήσει ολόκληρη την ταινία After Earth) θα ξέρει ότι αυτό είναι μια αναβάθμιση.

Αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στην πρώτη προσπάθεια.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που κράτησαν και τους δύο Αυστραλούς σε αυτή την επανεκκίνηση, με τον Τζέι Κόρτνεϊ να επιστρέφει ως Κάπτεν Μπούμερανγκ και τη Μάργκοτ Ρόμπι να σκίζει ξανά ως Χάρλεϊ Κουίν.

Αυτοί οι δύο ήταν οι μόνοι που προσέφεραν κάποιο ενδιαφέρον στην πρώτη απόπειρα στο Suicide Squad, αλλά η παρουσία τους δίνει σε αυτή την έκδοση κάτι περισσότερο από ένα άγγιγμα deja vu.

Ωστόσο, η Warner Bros ελπίζει προφανώς ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και πέντε χρόνια είναι περισσότερο από αρκετός χρόνος για να ξεχάσουμε το πρωτότυπο και να δώσουμε στο νέο μια ευκαιρία.

Από πολλές απόψεις το Suicide Squad θα είναι μια ευκαιρία εξακρίβωσης της δύναμης του κινηματογράφου.

Στην Αυστραλία θα κυκλοφορήσει μόνο στον κινηματογράφο, αλλά, στις ΗΠΑ, θα κυκλοφορήσει στην υπηρεσία streaming HBO Max την ίδια μέρα.

Τα εμπορικά περιοδικά αναφέρουν ότι οι κινηματογράφοι έχουν πλέον μόνο περίπου το 45 τοις εκατό των προ πανδημίας εσόδων τους και πως οι δημογραφικές ηλικίες 18-35 ετών είναι που πρόκειται να πάνε στον κινηματογράφο. Οι μεγαλύτεροι θαυμαστές του κινηματογράφου μένουν ακόμα μακριά από τις σκοτεινές αίθουσες.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here