8/9/2011
Φωτορεπορτάζ: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr

Η κεντρική συναυλία της περιοδείας του Αλκίνοου Ιωαννίδη έγινε στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων. Μαζί του οι επί χρόνια μουσικοί συνεργάτες και συνοδοιπόροι του, Γιώργος Καλούδης στο Τσέλο, Σωτήρης Λεμονίδης στα πλήκτρα και Μιχάλης Καπηλίδης στα τύμπανα. Η συνεργασία της μουσικής αυτής ομάδας πρόσφερε για μια ακόμη φορά δυνατές συγκινήσεις μέσα από ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις, από τον έντονα αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα του κάθε μουσικού, τη μίξη πολλών μουσικών ειδών και την απόλυτα επιτυχημένη εναλλαγή του ακουστικού με τον ηλεκτρικό ήχο. Ελεύθεροι να κινηθούν μέσα και έξω από τις φόρμες του τραγουδιού και ισορροπώντας ανάμεσα στην ευαισθησία και την ένταση, τα συναισθήματα και την ροή του χρόνου, καταφέρνουν να δώσουν ένα νέο μέτρο στα συναυλιακά δεδομένα.

Κόσμος πολύς μέσα και έξω, κάθε ηλικίας, άνθρωποι απλωμένοι και χωμένοι σε όποιο κενό σημείο έβρισκαν στον κατάμεστο χώρο, τυχεροί όμως που τελικά βρήκαν θέση στη συναυλία του αγαπημένου καλλιτέχνη, περίμεναν ανυπόμονα να ακούσουν τις πρώτες νότες. Και κάπου εκεί, τα φώτα άναψαν, τα γκριζιασμένα μαλλιά του Αλκίνοου φάνηκαν και … “Μεγάλο δέντρο ο στεναγμός, μεγάλη κι η σκιά του απλώνει ρίζες στην ψυχή, στο σώμα τα κλαδιά του“…

Μικρά λαθάκια στα τραγούδια και αυτά όχι από τους μουσικούς αλλά από τον ίδιο τον Αλκίνοο, που χαριτολογώντας είπε «Καλά εσείς κάνατε πρόβα και στις διακοπές σας;» κάνοντας μορφασμούς μικρού παιδιού. Ναι, κάπου εκεί ήθελα να καταλήξω… τι κι αν τα χρόνια πέρασαν και ασπρίσαν τα μαλλιά του; Για μένα αλλά και για κάποιους άλλους ο Αλκίνοος παραμένει πάντα ένα παιδί.

3 ώρες η διάρκεια του live κι όμως, οι πιο πολλοί έμειναν εκεί, να σιγοτραγουδούν πίσω από την κάπνα του τσιγάρου τους, ένα κομμάτι στίχο…

Τραγούδια της ξενιτιάς από την Κύπρο, συντροφιά με μια λύρα, τραγούδια με στόμφο και συναίσθημα, παιδικότητα που ανάβλυζε μέσα από τις αναμνήσεις μας. Ε πάνε και χρόνια που πρωτοακούσαμε τον Αλκίνοο και πλέον διαθέτει άφθονα τραγούδια με τα οποία μπορεί να μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο, να μας κάνει να ονειρευόμαστε και να μας συγκινεί. Με μια “Ζήνωνος”, με έναν “Προσκυνητή”… και τόσα άλλα που δεν έχει νόημα να ειπωθούν έτσι απλά σε ένα κείμενο, χωρίς να ακούγονται οι μαγικές τους μελωδίες.

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συγχαρητήρια για το περιεκτικό και πολύ όμορφο άρθρο! Όπως και για τις υπέροχες φωτό!!! Ο Αλκίνοος όπως πάντα! καταπληκτικός!!! μοναδικός!!! απίστευτος!!! Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω αλλά, ήμουν “εκεί”
    εξ’ αποστάσεως…! Σας ευχαριστούμε πολύ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here