Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Και μπορεί αισίως να βαδίζουμε στο φινάλε του 2014, και να αποχαιρετάμε σιγά σιγά αυτή την περίεργη χρονιά, καλύτερη από το 2013 δεν το συζητώ, η Eurovision όμως σταδιακά διαμορφώνεται προκειμένου να γιορτάσει τα 60 της χρόνια στη Βιέννη, στο Wiener Stadhalle.

eurovision_2015_2014_12_001

Στις 19 και 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 23 Μαΐου, όπου το παρόν θα δώσουν 39 χώρες, εκ των οποίων μόνο οι 26 θα είναι στην τελική βραδιά. Μάλτα, Ολλανδία και Fyrom είναι οι τρεις πρώτες χώρες που επέλεξαν όχι μόνο τον καλλιτέχνη τους αλλά και το τραγούδι που θα ταξιδέψει στην Αυστρία, εκτός απροόπτου πάντα! Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχουμε..

ΜΑΛΤΑ

Το μικρό συμπαθές κρατίδιο της Μεσογείου, είχε ένα φαβορί, το όποιο εκ θαύματος νίκησε! Γιατί συνήθως άλλα τραγούδια αρέσουν στο κοινό, άλλα στις επιτροπές και στο τέλος βγαίνει ότι πιο άσχετο έχουν. Η 23χρόνη Amber, με μια ωραία παρουσία και ικανοποιητική απόδοση στο κομμάτι, ξεφεύγει από τα γλυκανάλατα τραγούδια που έχει στείλει η χώρα το τελευταίο διάστημα, και φιλοδοξεί να πάει τελικό. Δεν είναι αδιάφορο, αλλά δεν πάει και για πρωτιά ούτε με σφαίρες. Έχει ένα δυναμισμό, που μπορεί να το φτάσει κάπου καλά. Λόγω αλλαγής των κανονισμών στη χώρα, το Warrior μπορεί να μην είναι αυτό που θα ταξιδέψει στη Βιέννη, αλλά κάποιο διαφορετικό, αν θελήσουν. Οψόμεθα…

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Από το πουθενά πέρσι, τερμάτισε 2η στο τελικό η Ολλανδία, πίσω από την Αυστρία. Οι Ολλανδοί λοιπόν φέτος αναθάρρεψαν και είπαν να κάνουν απευθείας ανάθεση στην Trijntje Oosterhuis και να την στείλουν με το τραγούδι Walk Along, το οποίο είναι σύνθεση της Anouk, που είχε συμμετάσχει το 2013 με το “Birds” λαμβάνοντας την 9η θέση.

Ένα τραγούδι αξιοπρεπέστατο για την χώρα, με ωραίο ρυθμό, το όποιο νομίζω ότι σε κάποια φάση γίνεται λίγο μονότονο. Έμπειρη ερμηνευτικά η Trijntje, Η τύχη του… άγνωστη!

FYROM

Ο Danijel Kajmakovsk με το τραγούδι, Lisja Esenski”, φθινοπωρινά φύλλα, θα προσπαθήσει, ίσως λίγο μάταια, μέσα στην άνοιξη της Βιέννης, να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, για λογαριασμό των Σκοπίων. Μέτριο τραγούδι, μέτρια ερμηνεία, δεν νομίζω να κάνει κάτι συνταρακτικό επί σκηνής, όποτε χλωμή η πρόκριση, αν και ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται σε αυτό το θεσμό. Το πολύ πολύ, να μην περάσουν στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά… Δε χάλασε και ο κόσμος!

Σαν Μαρίνο (Michelle Perniola & Annita Simoncini), Βέλγιο (Loic Nottet) και Μαυροβούνιο (Knez) έχουν επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα τους εκπροσωπήσει, αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει το τραγούδι. Εξάλλου, και η Conchita Wurst με την Αυστρία πέρσι, ήταν η τελευταία που έδωσε στην δημοσιότητα το τραγούδι που θα συμμετείχε στο διαγωνισμό. Γιατί να μην κάνουν ακριβώς το ίδιο; Ποιος ξέρει, μπορεί να έχουν και την τύχη της…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here