Νέα άφιξη στα δισκοπωλεία αποτελεί η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της ορχήστρας Smyrna με τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά», που κυκλοφορεί από τη Final Touch σε διανομή της Cobalt.

Παραδοσιακή μουσική, ερμηνευμένη με σεβασμό, ενθουσιασμό και μεράκι από πέντε νέα κορίτσια.

Η Κάλη Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι), η Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), η Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι), η Ειρήνη Συσκάκη (βιολί, τραγούδι) και η Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, τραγούδι), ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο μουσική που μας μεταφέρει πίσω στις ρίζες μας και μας τη συστήνουν εκ νέου με την δική τους νεανική ματιά.

smyrna_cover_2014_10

Πρόκειται για ένα δίσκο αποτελούμενο από δέκα τραγούδια και σκοπούς του τόπου μας («Θα τραγουδήσω αγαληνά-Χασαπιά», «Μιλήσσω», «Μια γαλάζια περιστέρα», «Σεράντα μήλα», «Εγώ κρασί δεν έπινα», «Αδανιωτοπούλα», «Guzel oglan» (οργανικός καρσιλαμάς), «Φόρα τα μαύρα», «Στον κατηφένιο σου οντά», «Μια μαύρη πέτρα του γιαλού-Μπαρμπαγιαννακάκης»), επιλεγμένα με προσοχή και διασκευασμένα με όρεξη και κέφι, σ’ ένα ταξίδι από τη Μ. Ασία στον Πόντο, τη Θράκη, τη Μακεδονία και την Ήπειρο.

Δυνατές και ιδιαίτερα ξεχωριστές στιγμές του δίσκου αποτελούν οι πολυφωνικές ερμηνείες στα τραγούδια «Σεράντα μήλα» από τον Πόντο και στο «Φόρα τα μαύρα» του συνθέτη Κώστα Καρίπη, ενώ η έκπληξη του δίσκου έρχεται στο τελευταίο κομμάτι με τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας Σοφίας Μάνου στο τραγούδι «Μια μαύρη πέτρα του γιαλού-Μπαρμπαγιαννακάκης».

Με την απαραίτητη ευαισθησία και σεβασμό τα κορίτσια μας παρασύρουν με το προσωπικό τους ύφος, αρμονικά δεμένο με το χθες και συνδυάζοντας τη φρεσκάδα με την παράδοση, μας ταξιδεύουν μελωδικά στον χρόνο.

*αγαληνά: ήσυχα, αργά, χαμηλόφωνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here