28/2/2011
www.musiccorner.gr
Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη

Την Παρασκευή μεταδόθηκε από το TRT, την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, το κομμάτι με το οποίο οι Yüksek Sadakat θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο διαγωνισμό. Πρόκειται για το “Live it Up”, ένα τραγούδι που κινείται σε pop/rock ρυθμούς. Το συγκρότημα, του οποίου το όνομα αποτελεί κυριολεκτική μετάφραση του όρου “Hi Fi”, δημιουργήθηκε το 1997. Η επιτυχία ήρθε το 2005 με την κυκλοφορία του ομώνυμου CD, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει δύο δισκογραφικές δουλειές.

Ξέρω ότι αρκετοί μπορεί να μην συμφωνήσουν, αλλά η φετινή συμμετοχή της Τουρκίας, έτσι όπως παρουσιάστηκε, αποτελεί τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής απογοήτευση στο φετινό διαγωνισμό. Σίγουρα ήταν δύσκολο να δημιουργήσουν κάτι τόσο δυνατό όσο το κομμάτι και η εμφάνιση των maNga πέρσι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπρεπε να συμβιβαστούν με κάτι τόσο μέτριο. Το τραγούδι είναι όντως πολύ ευχάριστο με – ίσως υπερβολικά – απλό και ευκολομνημόνευτο στίχο. Ενδιαφέρον αποκτά στο σημείο που προστίθενται ανατολίτικα στοιχεία.

Φυσικά, έχουμε μακρύ δρόμο μέχρι τον πρώτο ημιτελικό στις 10 Μαΐου και το συγκρότημα διαθέτει όλα τα μέσα και το χρόνο για να βελτιώσει το κομμάτι και να προετοιμαστεί για μια δυνατή εμφάνιση.

Δείτε το video εδώ… http://www.youtube.com/watch?v=TcKHh5f5QSE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here