Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Ο Ιανουάριος έφυγε, η Eurovision έρχεται. Πόσω μάλλον τώρα πια, που μπήκε και ο Φεβρουάριος, ο πιο καυτός μήνας για τον θεσμό, αφού σχεδόν όλες οι χώρες θα επιλέξουν το κομμάτι τους. Φυσικά και εμείς. ‘Η μάλλον, για να είμαι σαφής, δεν θα επιλέξουμε εμείς το κομμάτι, θα μας το… επιλέξουν!

Θυμάστε πέρσι (και όχι μόνο) που η κρατική τηλεόραση συνεργάστηκε με το MAD για τη διεξαγωγή του τελικού; Ξεχάστε το!

Θυμάστε πέρσι που είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πέντε καλλιτέχνες και τραγούδια; Ξεχάστε το και αυτό!

Θυμάστε που οργανώσαμε και έναν αξιοπρεπή τελικό; Πάει και αυτό.

eurovision_2016_logo

Το γεγονός της απευθείας ανάθεσης, ήταν κοινό μυστικό, μετά τα απογοητευτικά και άδικα αποτελέσματα για την χώρα μας. Τι και αν είχε ακουστεί έντονα το όνομα της Ελένης Φουρέιρα (εκατοντάδες προσευχές από πολλούς έλληνες φαν, μα καμία δεν έπιασε). Τι και αν ακούστηκε ακόμη και το όνομα της Μελίνας Ασλανίδου –τίποτα από όλα αυτά δεν ίσχυε.

Όπως όλα δείχνουν, ο Διονύσης Τσακνής, ο πρόεδρος της ΕΡΤ βεβαίως-βεβαίως, σύμφωνα με δηλώσεις του στο newsit.gr, έχει κάνει απευθείας ανάθεση σε ένα συγκρότημα, του οποίου το τραγούδι θα έχει καθαρά βαλκανικό ήχο και θα είναι χαρούμενο, δηλαδή δεν θα είναι ένα μίζερο τραγούδι, αλλά θα έχει έντονο ελληνικό μουσικό «άρωμα».

tsaknis_live_2015_03_016

Σκοπός δεν είναι να πάμε στο διαγωνισμό με τραγούδι ξενόφερτου ακούσματος, αλλά με το δικό μας στυλ και ταυτότητα. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ τόνισε πως, ακόμα και μέσα από τους στίχους, θέλουν να περάσουν αισιόδοξα την εικόνα της πατρίδας μας, αλλά με αναφορές στο προσφυγικό κίνημα και την οικονομική κρίση. Το συγκρότημα του οποίου το όνομα έχει ακουστεί έντονα είναι οι Sleeping Pillow.

Σύμφωνα και με δικές μου πηγές, το τραγούδι δεν έχει μπει στο στούντιο ακόμη. Λογικά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου -κάτι μου λέει πως ίσως και λίγο πιο πριν-, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της συμμετοχής μας. Εμείς ευχόμαστε το καλύτερο, ώστε να μην βιώσουμε πάλι στιγμές Μιχάλη Ρακιντζή και να μην χρειαστεί η Ελλάδα για πρώτη φορά από το 2004 να βρεθεί εκτός τελικού.

Μπορεί ο Διονύσης Τσακνής να ανήκει στη σφαίρα του έντεχνου καλλιτεχνικού χώρου, είμαι όμως σίγουρος πως γνωρίζει πολύ καλά ότι η Eurovision, αν και τη «λιθοβολούν» και την κατακρίνουν αρκετοί, είναι ένας θεσμός που αποφέρει κέρδη στην κρατική τηλεόραση και όλοι -μα όλοι, εχθροί και φίλοι της- θέλουμε η Ελλάδα να πάει καλά…

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here