Ο συνθέτης-τραγουδοποιός Κώστας Μπουκουβάλας παρουσιάζει την πρώτη του συλλογή τραγουδιών με τίτλο «Τραγούδια της Νοσταλγίας».

Όπως αναφέρει και ο τίτλος, κεντρικό θέμα της συλλογής είναι η νοσταλγία: «Νοσταλγία για έναν κόσμο που δεν θα έρθει ποτέ όπως τον ζήσαμε στα παιδικά μας όνειρα…». Μαζί όμως με τη μελαγχολία που προκαλεί η ματαίωση των παιδικών μας ονείρων στους στίχους συνυπάρχει η αισιοδοξία που απορρέει από την πεποίθηση του δημιουργού ότι η αγάπη έχει ακόμη τη δύναμη να ομορφαίνει τις ζωές μας.

Όσο αφορά στη μουσική, ο Κώστας Μπουκουβάλας καταφέρνει, χρησιμοποιώντας απλά αλλά ετερόκλητα υλικά, να συνθέσει έναν πρωτότυπο και πλούσιο σε συναισθήματα μουσικό κόσμο. Στα τραγούδια του συνυπάρχουν ο μινιμαλισμός του Μέρτενς με τον λυρισμό του Χατζιδάκι ενώ ευδιάκριτες είναι και οι επιρροές από την ροκ αλλά και την κλασσική μουσική.

Τα «Τραγούδια της νοσταλγίας» είναι μία νέα μουσική πρόταση που σίγουρα αξίζει να τύχει της προσοχής μας.

Το album κυκλοφόρησε στις 29 Μαρτίου 2024 στο Bandcamp και σύντομα θα κυκλοφορήσει και στις μουσικές πλατφόρμες (spotify, itunes κλπ.) όπου υπάρχει ήδη το πρώτο single του album, “Το Αστεράκι“.

Μέρες αιώνες σε ψάχνω
σε ιστορίες μαγικές
φανταστικές
μόλις σε βρίσκω σε χάνω
και οι ανάσες μου πικρές
νοσταλγικές

Είσαι ένα αστεράκι μοναχικό
που ταξιδεύει στον ουρανό

Κάθε που ελπίζω σε φθάνω
σε υποσχέσεις μυστικές
μα τόσο αγνές
μόνος και όνειρα κάνω
πως να πιστεύω στις ευχές
είναι αυτό που θες

Είσαι ένα αστεράκι μοναχικό
που ομορφαίνει κάθε ουρανό
κι όταν έρθει η ώρα που θα σε βρω
θα σε βαφτίσω αγάπη κι εγώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here