Γράφει η Αριάδνη Κυπριάδη
7/2/2010

Σουηδία, Δανία και Ισλανδία ολοκλήρωσαν το Σάββατο 6/2 τις διαδικασίες επιλογής της συμμετοχής τους στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Με σχεδόν διπλάσιο αριθμό ψήφων, το κοινό και οι επιτροπές της Νορβηγίας αποφάσισαν να επιλέξουν τον Didrik Solli Tangen και το τραγούδι του «My Heart Is Yours» («Η Καρδιά μου σου Ανήκει»). Η οικοδέσποινα χώρα θα επιχειρήσει φέτος να κερδίσει τις καρδιές και τις ψήφους των Ευρωπαίων με μια δυνατή μπαλάντα, η οποία βασίζεται στις φωνητικές και ερμηνευτικές ικανότητες του νεαρού σπουδαστή κλασικής μουσικής. Το τραγούδι έχει δυνατότητες, αν βέβαια και ο Didrik Solli Tangen βελτιώσει κάπως την απόδοσή του στη σκηνή.

—————————————————————————————————–

Οι Chanée & Tomas N’evergreen κατάφεραν να κερδίσουν τον εθνικό διαγωνισμό «Dansk Melodi Grand Prix» με το “In a Moment Like This” («Σε Μια Στιγμή Σαν Αυτή») και να λάβουν το εισιτήριο για το Όσλο. Δυστυχώς, το όμορφο mid-tempo τραγούδι των Δανών φέρνει σε αρκετά σημεία στο μυαλό το “Simply The Best” της Tina Turner.

—————————————————————————————————–

Το “Je Ne Sais Quoi” («Δεν Ξέρω Τι») με την Hera Björk στα φωνητικά επέλεξαν οι Ισλανδοί μέσα από διαδικασία televoting. Το τραγούδι κινείται σε χορευτικούς ρυθμούς και η τραγουδίστρια το ερμηνεύει στα Αγγλικά, αναδεικνύοντας τη φωνή της. Χωρίς να πρωτοτυπεί, το τραγούδι μπορεί τελικά να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού.

—————————————————————————————————–

Μέχρι στιγμής λοιπόν δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο τραγούδι που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως η καινούρια πρόταση για το φεστιβάλ ή να διαθέτει τα στοιχεία του αδιαφιλονίκητου φαβορί. Ο δρόμος όμως για το Όσλο είναι ακόμα μακρύς και πολλά τραγούδια μπορεί στην πορεία να κερδίσουν τους fans. Καθοριστική θα είναι και η πρώτη ακρόαση των τραγουδιών στους ημιτελικούς.

* Διαβάστε επίσης: Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το Όσλο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here