Γράφει η Μαρία Αβραμίδου

Η Marlo (Charlize Theron) είναι μητέρα δύο παιδιών και ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το τρίτο. Όταν ο αδελφός της (Mark Duplass), της κάνει δώρο μια «νυχτερινή νταντά», την Tully (Mackenzie Davis), για να τη διευκολύνει, η νεαρή, ανέμελη φοιτήτρια που μπαίνει στο σπίτι της οικογένειας, θα αλλάξει ριζικά τη ζωή της Marlo.

tully_afisa_2018_05

Ο Jason Reitman σκηνοθετεί το «Tully. Τα παιδιά είναι ευτυχία;» (“Tully”) και προσφέρει στη Charlize Theron τη δυνατότητα να εντυπωσιάσει όχι μόνο με τη φυσικότητα της ερμηνείας της, αλλά και με τη μεταμόρφωσή της. Η διάσημη ηθοποιός, πέραν του ότι πήρε κιλά, είναι πραγματικά σαν να κουβαλά στο σώμα και το βλέμμα της όλη την κούραση που χαρακτηρίζει τη ζωή της γυναίκας που υποδύεται.

tully_2018_05

Το καλογραμμένο σενάριο της Diablo Cody προσπαθεί να απεικονίσει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται την πραγματικότητα του να είσαι μητέρα –και αυτό σημαίνει ότι στέκεται πολύ και στις αρνητικές πλευρές: ευθύνες, κούραση, παραμέληση του εαυτού και των επιθυμιών της, η ανάγκη να είναι πανταχού παρούσα και τα πάντα να περνούν από τα χέρια της, ανασφάλειες, επιλόχειος κατάθλιψη… Όλα αυτά αποδίδονται με αιχμηρή ειλικρίνεια αλλά και χιούμορ, ενώ μια αναπάντεχη σεναριακή ανατροπή κάνει την ταινία πιο ακόμη πιο αξιομνημόνευτη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι καταρρίπτει το «ροζ συννεφάκι» που συνήθως περιβάλλει τη μητρότητα. Γιατί οι μαμάδες, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στον δύσκολο αυτό ρόλο, πρέπει να μην ξεχνούν και τις αληθινές τους ανάγκες ως γυναίκες και άνθρωποι. Άλλωστε, μόνο έτσι θα καταφέρουν να μεγαλώσουν υγιή –από όλες τις απόψεις– παιδιά.

*Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους σε διανομή από την Tanweer, από την Πέμπτη, 31 Μαΐου.

—————

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here