Ο Βασίλης Λέκκας σε μία παράσταση που στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιάννη Μαρκόπουλο, με τους οποίους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Εξίσου σημαντικές είναι οι δισκογραφικές συνεργασίες του με τους Γιάννη Σπάθα και Γιώργο Τρανταλίδη, εκφραστές της ελληνικής και όχι μόνο μουσικής, που πολλά από τα τραγούδια τους
θα ακουστούν στην παράσταση, από την οποία δεν θα λείψουν και ακυκλοφόρητα τραγούδια.

lekkas_live_2013_03_18
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην πρόσφατη συνεργασία του με την Βάσω Αλλαγιάννη, στο CD με τίτλο “ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΡΩΤΗΣΑ”.
Επίσης, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση.
Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες η παράσταση συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών, όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης ο Γ. Ρίτσος , ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης.

Ο Βασίλης Λέκκας, με τον δυναμικό λυρισμό στην ερμηνεία του αλλά και την ειλικρίνεια και την  επαναστατικότητα της έκφρασης που τον διακρίνει, γίνεται ο ιδανικός εκφραστής των έργων αυτών.
Με την ιδιαίτερη σκηνική του παρουσία, αλλά και τη θεατρική εμπειρία που φέρει, μας προσφέρει μία παράσταση που μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που εντάσσονται στη νεότερη μυθολογία του τόπου μας.

Μαζί του οι μουσικοί:
Γιάννης Φιλιππουπολίτης: πλήκτρα
Στάθης Σαββίδης: μπουζούκι
Αντώνης Κουμανδράκης: κιθάρα
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Προδρόμου

MYLOS CLUB
Ανδρέου Γεωργίου 56, περιοχή Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30 | Ώρα έναρξης: 22:30
Τηλ. κρατήσεων: 2310.510081
Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος 8 ευρώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here