Γράφει η Γεωργία Ζαχαριάδη
Φωτογραφίες: Αθηνά Γκούμα

Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες συναυλίες της χρονιάς έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο. Ο λόγος για την εμφάνιση της ποπ ντίβας Lara Fabian που ταξίδεψε στην Ελλάδα για δύο συναυλίες στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας της. Το “Camouflage World tour” ταξιδεύει σε 37 χώρες και έχει ως κύριο άξονα το ομώνυμο άλμπουμ της Βελγίδας ερμηνεύτριας ενώ δεν λείπουν και τα τραγούδια σταθμός που την ανέδειξαν και την κρατούν εδώ και τριάντα χρόνια στην πρώτη γραμμή.


Από νωρίς το γήπεδο άρχισε να γεμίζει και λίγο μετά τις εννέα οι μουσικοί ανέβηκαν στην σκηνή και  η συναυλία ξεκίνησε με ένα δυναμικό ορχηστρικό κομμάτι το οποίο πλαισίωναν διάφορα πλάνα από ωκεανούς και παγόβουνα που προβάλλονταν σε video wall. Στη συνέχεια η Lara Fabian ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε το τραγούδι «Chameleon», που εμπεριέχεται στην τελευταία  δισκογραφική δουλειά της «Camouflage», ένα ιδιαίτερο άλμπουμ με ηλεκτρο-ποπ ήχο. Έπειτα καλωσόρισε το κοινό στα ελληνικά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την ανταπόκριση του στο κάλεσμα της.Την ίδια στιγμή τα strings χρωμάτιζαν την εισαγωγή του «Growing wings» μια μπαλάντα που συνδυάζει τον κλασσικό με τον σύγχρονο ποπ ήχο, στοιχείο που χαρακτηρίζει τις τελευταίας δουλειές της Βελγίδας ερμηνεύτριας, που δεν σταματάει να εξελίσσεται και να πειραματίζεται με τον ήχο της.


Το πρώτο μέρος της συναυλίας συνέχισε στα ίδια πλαίσια με τη Lara Fabian να παρουσιάζει κομμάτια από το Camouflage. Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν τα τραγούδια «Keep the animals away» και «Camouflage», με το τελευταίο, όπως έχει πει η ίδια, να αποτελεί το αγαπημένο της τραγούδι από τον καινούριο δίσκο. Το κομμάτι αυτό πραγματεύεται το προσωπικό ταξίδι του ανθρώπου προς την ανακάλυψη της ταυτότητας του αλλά και τον φόβο που συνοδεύει αυτήν την ανακάλυψη. Μια όμορφη στιγμή της βραδιάς ήταν όταν ο ντράμερ της μπάντας συνόδευσε φωνητικά την Fabian στο τραγούδι “Painting in the  rain”, ξεσηκώνοντας το κοινό. Το τραγούδι αυτό αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα της Lara Fabian και πραγματεύεται την αγάπη για τον άνθρωπο, ενώ μουσικά αποτελεί ένα κράμα ήχων από διάφορες χώρες.


Αξίζει να αναφερθεί η επικοινωνία που είχε η Lara Fabian με το κοινό καθώς ανάμεσα στις ερμηνείες της στα καινούρια της τραγούδια πήρε τον χρόνο και μοιράστηκε τις δικές της σκέψεις και ιστορίες που βρίσκονται πίσω από τα τραγούδια του καινούργιου άλμπουμ καθώς και στιγμές από την προετοιμασία τους στο στούντιο. Μια τέτοια ιστορία συνοδεύει και το τραγούδι “we are the flyers”, μια lounge μπαλάντα που γεννήθηκε μετά από μια συζήτηση που είχε η Lara Fabian με τους συνεργάτες της γύρω από την έννοια της έμπνευσης.


Το πρώτο μέρος της παράστασης τελείωσε με το ξεσηκωτικό “we are the storm” και η Lara Fabian έφυγε από την σκηνή. Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα η ποπ σοπράνο επέστρεψε στη σκηνή για το δεύτερο μέρος της παράστασης και μας ταξίδεψε με τις μεγάλες της επιτυχίες. Η αρχή έγινε με το “je taime”, ένα τραγούδι που ακούστηκε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα, ενώ διασκευάστηκε και στα ελληνικά από την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Από τις πρώτες νότες της εισαγωγής, το κοινό έδειξε τον ενθουσιασμό του με ένα θερμό χειροκρότημα. Η Lara Fabian ανταποκρίθηκε με μια εξαιρετική ερμηνεία, και απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι μια ερμηνεύτρια που εκτός από αξιοθαύμαστες φωνητικές ικανότητες έχει και την ικανότητα να συγκινεί τους ακροατές με το συναίσθημα που βγάζει στη σκηνή. Έπειτα ακούσαμε το κομμάτι «Broken vow» με μια ευφάνταστη  ενορχήστρωση που έντυνε την βελούδινη φωνή της Lara, αλλά και το “Adagio”, ένα τραγούδι που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Ευρώπη, έχει τραγουδηθεί στα Ιταλικά και στα Αγγλικά, ενώ παραμένει ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις των ερωτευμένων! Η κορύφωση της συναυλίας ήρθε φυσικά με το τραγούδι “je suis malade” στο οποίο η Lara Fabian έδωσε ρέστα με ένα άψογο συνδυασμό φωνητικής δεξιοτεχνίας και θεατρικότητας, με τον κόσμο να την καταχειροκροτεί.


Μια συναυλία χωρίς υπερβολές και αχρείαστα εφέ, αλλά ένα θέαμα με ουσία και μουσικότητα που σίγουρα θες να ξαναδείς…

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here