Γράφει η Πέννυ Πηττά
Φωτογραφίες: Στάθης Κατάρας

Ο Παρασκευάς Θεοδωράκης την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου, άνοιξε «Λευκά Πανιά» στο Σταυρό του Νότου, σε μία βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας.


Δεν είναι μόνο τα τραγούδια του Παρασκευά που σε προκαλούν να πετάξεις την καθημερινότητά σου και να μπεις σε ένα μουσικό ταξίδι, είναι και ο ίδιος που με τη θετική ενέργεια που εκπέμπει δημιουργεί ένα συναίσθημα όπως ακριβώς λένε οι στίχοι του τραγουδιού του που άνοιξε την εμφάνιση του «Και η ελπίδα μου ξανά, Λευκά Πανιά σηκώνει».

Από τη συντροφιά δε θα μπορούσε να λείπει ο Δημήτρης Χατζηδημητρίου (τραγούδι και πλήκτρα) μέλος του συγκροτήματος OnTheRoad, που συμμετέχει ο Παρασκευάς Θεοδωράκης αλλά φυσικά και ο Σταύρος Καρύδας (φωνή και κιθάρα) μέλος του συγκροτήματος Two Smoking Barrels, που επίσης συμμετέχει ο Παρασκευάς, ο οποίος μας καλησπέρισε με το “Closer” των Kings of Leon.


Κάπως έτσι «ο Χορός των Ξωτικών», «ο Λύκος», «Η νύφη που φορούσε μαύρα» μας ξεναγούσαν σε μουσικές που εναλλάσσονταν από παραδοσιακές, σε έντεχνες έως και ροκ με τρόπο τόσο σπουδαίο που δεν ήθελες να τελειώσει.

Εκτός από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Παρασκευά Θεοδωράκη, που περιλαμβάνει εννέα τραγούδια σε στίχους-μουσική δικά του, ακούσαμε και τραγούδια από τα πρώτα του καλλιτεχνικά βήματα με τους OnTheRoad όπως το «Για να σε Κρατώ» και το «Φεύγουν οι μέρες». Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ακούσαμε το «Πως Χάθηκες» που όπως εξομολογήθηκε ο Παρασκευάς γράφτηκε στη Θεσσαλονίκη κάποιο καλοκαίρι για να το τραγουδιέται τα βράδια σε παρέες και παραλίες.


Ο Κώστας Παρίσης από τα «Υπόγεια Ρεύματα» πήρε την τραγουδιστική σκυτάλη ερμηνεύοντας την «Ασημένια Σφήκα» αποδεικνύοντας ότι αυτή η νύχτα θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε όλους. Και ήταν όχι μόνο για όσους βρέθηκαν στον Σταυρό του Νότου αλλά και για τον ίδιο τον Παρασκευά Θεοδωράκη καθώς ανάμεσα στα τραγούδια έσβησε και την τούρτα των 34ων γενεθλίων του!


Ανάμεσα στο κοινό που τον παρακολουθούσε ξεχωρίσαμε γνωστούς και φίλους όπως η Μαρία Παπαγεωργίου, ο Αλέξανδρος Δάικος, ο Αργύρης Λούλατζης, ο Νίκος Καλλίνης από τους «Εκείνος και Εκείνος» και φυσικά ο Νίκος Ζιώγαλας ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και ξεσήκωσε το κοινό με το «Πάρε με απόψε», το «Θα σου Φανερωθώ», αλλά και τη «Βασιλική»!


Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν έφυγε δυσαρεστημένος από αυτό το live. Θαμώνες φίλοι και γνωστοί σαν μια παρέα τραγουδούσαν όλοι μαζί και αυτό είναι ένα από τα αξιόλογα στοιχήματα που μπορεί να βάλει ένας καλλιτέχνης και στη συγκεκριμένη περίπτωση κερδήθηκε.

Ο Παρασκευάς Θεοδωράκης από την πρώτη μελωδία, σε κερδίζει με τα τραγούδια αλλά και την αυθεντικότητά του και είναι η απόδειξη ότι η παραδοσιακή η ροκ και η έντεχνη μουσική μπορούν να συνυπάρξουν και να δώσουν ήχους που ουδεμία σχέση έχουν με παλιομοδίτικο και ξεπερασμένο. Ακούστε τον σε ένα επόμενο live του και σίγουρα θα γίνει από τους αγαπημένους σας…

———–

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here