Γράφει η Ξένια Φουσέκα
Φωτογραφίες: Αθηνά Γκούμα

Πέμπτη βράδυ στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου, σε έναν χώρο φτιαγμένο έτσι  ώστε να καλωσορίζει τον χειμώνα με ύφος ερωτικό και μελαγχολικό συνάμα. Πράσινα και κίτρινα φώτα ανοίγουν την αυλαία για μια φωνή που χτυπάει στην  καρδιά φέρνοντας από μπροστά σου καθεμία από τις παλιές και νέες σου αγάπες. Η Idra Kayne λοιπόν ξεκινά με δυο στη σειρά κομμάτια της “what’s going on” και “dark angel”.

idra_kayne_live_2016_09_007

Η αμεσότητα της, η χαλαρή διάθεση και ο ασταμάτητος χορός της πάνω στο stage, σε παρασέρνει σε  εκρήξεις ερωτισμού. Δεν μπορείς να αντισταθείς, να μην χορέψεις και εσύ μαζί της, να μην σιγοτραγουδήσεις και εσύ αγαπημένα κομμάτια των ’90 με πρωτότυπο υλικό σε συνδυασμό με κομμάτια που αγαπά, τα οποία διασκευάζει με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Η συνέχεια της συναυλίας περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από τραγούδια παλιά αλλά και καινούργια όπως το “Sing it back” της  Μoloko, “In common” από Alicia Keys, “No diggity” των Blackstreet και το προσωπικά αγαπημένο “Wish i didn’t miss you” της Angie Stone.


Πλήκτρα (Βαγγέλης Στεφανόπουλος) και κιθάρα (Θίο Γκουτσίδης)  είναι τα μόνα όργανα που χρειάζεται να “δέσουν” ένα αρμονικό περιβάλλον. Άλλωστε η “γρέζικη” φωνή της Idra  Kayne καλύπτει όποιο άλλο μουσικό όργανο.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο τέλος της βραδιάς με κοινό και Idra  να μην θέλουν να από πουν αντίο και το live να κλείνει με το αγαπημένο κομμάτι της Idra, “Voodoo”.


Αναμφισβήτητα, η Idra  Kayne έχει πολλά να δώσει στο ελληνικό stage αφήνοντας το μουσικό της στίγμα στη soul , funk, jazz kai reggae μουσική που αντιπροσωπεύει. Γι’ αυτό άκου καλά φίλε αναγνώστη, την επομένη φορά που θα ακούσεις για live της Idra  Kayne  δεν σε προτρέπω απλά να πας, σε …προστάζω γιατί ξέρω πως θα περάσεις αξέχαστες στιγμές! (ενδείκνυται  και  για πρώτα  ραντεβού!!!)

idra_kayne_live_2016_09_008

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here