Γράφουν η Γιώτα Πριόνα και ο Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογράφηση: Χαρά Γερασιμοπούλου

Ο Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών φιλοξένησε για άλλη μία χρονιά μερικές από τις σημαντικότερες θερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Ας επισημανθεί ότι οι διοργανώσεις του ξεχωρίζουν για την δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία τους, γεγονός που επιβεβαιώνεται επανειλημμένα από την θερμή ανταπόκριση και προσέλευση του κοινού. Στο μεταίχμιο, λοιπόν, μεταξύ καλοκαιριού-φθινοπώρου βρέθηκε η συνάντηση που αναμέναμε για αρκετό καιρό. Οι Locomondo «συνέπραξαν» με την Πέννυ Μπαλτατζή και τον George Gaudy σε ένα από τα πιο κεφάτα live της χρονιάς.

locomondo_live_2015_09_005

Πρώτος στην σκηνή ανέβηκε ο George Gaudy, κατά κόσμον Γιώργος Γουδής, με την μπάντα του Sun. Με τον ήλιο σιγά σιγά να δύει και τον κόσμο αρκετά χαλαρό και αραχτό στο γρασίδι, μας κράτησε μουσικά παρέα για περίπου 45 λεπτά . Αν και αρχικά φάνηκε λίγο αγχωμένος και απόμακρος από το κοινό, όσο περνούσε η ώρα σε παρέσυρε. Με γνήσιο παλιό ροκ ήχο, φολκ και λίγη ψυχεδέλεια ταίριαξε απόλυτα στην ατμόσφαιρα καθώς νύχτωνε, αν και ίσως ο χώρος δεν ταιριάζει απόλυτα στο στυλ του.

Η συνέχεια ανήκε σε ένα κορίτσι σπάνιο και εξωτικό. Η Πέννυ Μπαλτατζή, για πρώτη φορά χωρίς τους γάτους που την γνωρίσαμε, μας παρουσίασε την νέα της μπάντα και κέρδισε τις εντυπώσεις. Καλοκαιρινή , κεφάτη και δυναμική , ξεσήκωσε το κοινό και το έφερε κοντά της. Αέρινη πάνω στη σκηνή και πάντα χαμογελαστή, μετέφερε στον κόσμο από την πρώτη στιγμή την θετική της αύρα και μοίρασε χαμόγελα. Με ύφος χαρούμενο και παιχνιδιάρικο ανάγκασε μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στον κήπο του Μεγάρου να χορέψουν μαζί της, ενώ  και η ίδια δεν δίστασε στο τέλος να κατέβει και να τραγουδήσει δίπλα τους! Αν κάτι ξεχώρισε στην παράστασή της, αυτό θα ήταν το καινούριο της «Καλάθι»!

Όσον αφορά στους Locomondo, έχετε στο νου σας επτά θεότρελους τύπους (οι βασικοί είναι επτά – με μουσικές «προσθαφαιρέσεις» επί σκηνής) που σε ξεσηκώνουν με τα τραγούδια και την εκρηκτικότητά τους. Δε θα ‘ταν υπερβολή αν χαρακτηρίζαμε το κοινό τους φανατικό, κρίνοντας από την μαζική προσέλευση στα Live τους, το αδιάκοπο τραγούδι και τους ξέφρενους χορούς. Φαίνεται πως οι Locomondo γνωρίζουν τον τρόπο να σε κάνουν να διασκεδάσεις με την ψυχή σου! Και αν θέλετε την γνώμη μας, το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημά τους είναι το πόσο ταιριάζουν, αλληλοσυμπληρώνονται και κυρίως το πόσο διασκεδάζουν οι ίδιοι επί σκηνής.

Στο κήπο του Μεγάρου Μουσικής άνθιζαν μικροί και μεγάλοι το βράδυ της Τρίτης. Ο ρυθμικός χορός και τα χέρια, υψωμένα στον αέρα, βροντοφώναζαν πως η μιζέρια δεν είχε θέση ανάμεσά μας. Τέτοιου είδους καλλιτέχνες  εγγυώνται την διασκέδαση και σας προκαλούν να τους ακολουθήσετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγοι καλοί φίλοι για να μοιραστείτε την στιγμή και όρεξη για χορό… πολύ χορό!

Δείτε περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από τη συναυλία

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here