Γράφει η Γιώτα Πριόνα
Φωτογράφηση: Μάριος Γκούβας

Τον νέο του δίσκο «Γύρω απ’ τον ήλιο» γιόρτασε ο Μανώλης Φάμελλος στον Σταυρό του Νότου, συντροφιά με το «Παρ’ ολίγον Κουαρτέτο» και την Nalyssa Green. Στο ταξίδι που αρχίσαμε σε τροχιά γύρω απ’ τον ήλιο, την δεύτερη και στερνή Τετάρτη εμφανίσεων, συναντήσαμε στον δρόμο μας ακούσματα γνώριμα. Πορευτήκαμε με αυτά, καλωσορίζοντας όλες τις νέες μελωδίες που αντήχησαν ντυμένες στο φως.

famellos_live_2014_12_041

«Είναι ο ενδέκατος δίσκος μου απ ότι θυμάμαι, μπορεί να μου χει ξεφύγει και κάτι στην πορεία» μου είπε ο Μανώλης Φάμελλος όταν του ζήτησα να μου δώσει λίγα στοιχεία για τον δίσκο.  Πλήθος κόσμου αλλά και φίλοι του καλλιτέχνες συνέρεαν στο καμαρίνι του. Άλλοι με σκοπό να τον συγχαρούν και άλλοι να τον ευχαριστήσουν για το όμορφο βράδυ που τους χάρισε.  Δικαιολογημένα βέβαια, καθώς στο live που είχε προηγηθεί ο Μανώλης Φάμελλος και η Nalyssa Green, μαζί στην σκηνή, μας προσέφεραν γενναιόδωρα μουσικές στιγμές γεμάτες αρμονία, ρομαντισμό, θλίψη, ταξίδια, αγάπη και υποσχέσεις. Έχοντας ήδη ακούσει τα περισσότερα κομμάτια του δίσκου, πολλές και διάφορες εικόνες καρφιτσώθηκαν στον νου μου, μαζί και η τεράστια απορία. Τι ήταν αυτό που γέννησε όλα εκείνα τα τραγούδια, αυτά που με τη σειρά τους γεννούν εικόνες και αισθήματα; Και αν η πηγή έμπνευσης του έχει μορφή, αν μπορεί να την αγγίξει το μάτι, τότε έπρεπε να την γνωρίζω. «Τι σας ενέπνευσε κατά την δημιουργία του δίσκου;» τον ρώτησα αποφασισμένη να τρυπώσω έστω για λίγο στο μυαλό του. «Μου είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση ακόμα και όταν την κάνω στον εαυτό μου, γιατί δεν ξέρω από πού έρχεται ότι έρχεται. Και όπως έλεγε ένας πολύ μεγάλος τραγουδοποιός τον οποίο θαυμάζω “Αν ήξερα από πού έρχονταν τα τραγούδια θα πήγαινα συχνότερα εκεί…”».

famellos_live_2014_12_001

Είχαν προηγηθεί ώρες γεμάτες μουσικές, χρώματα και αρώματα. Η σκηνή είχε γεμίσει καλλιτέχνες που, έπειτα από λαϊκή απαίτηση αλλά και την επιθυμία του ίδιου του τιμώμενου καλλιτέχνη, τον συντρόφευσαν τραγουδιστικά. Την Νατάσσα Μποφίλιου την περιμέναμε με ανυπομονησία, να μας δροσίσει με τον δυόσμο του φιλιού που μοιράζονται τραγουδιστικά εκείνη και ο Μανώλης Φάμελλος. Στωικά τον ευχαρίστησε που της χάρισε το πρώτο αισιόδοξο, όπως είπε, τραγούδι στο ρεπερτόριό της. Τα τρία λεπτά που ακολούθησαν, όσο διήρκησε, δηλαδή, το φιλί από δυόσμο, μαγικά και απερίγραπτα…

 

Ήταν και ο Νίκος Ζιώγαλας εκεί και ο Στάθης Δρογώσης. Φίλοι και συνεργάτες του Μανώλη Φάμελλου, πρόθυμοι να ανέβουν στην σκηνή. Και ανέβηκαν και τραγούδησαν και η Μάγισσα του Στάθη πορεύτηκε με την Βασιλική του Νίκου. Σας λέω, τα είχε όλα η βραδιά! Είχε και την Nalyssa Green δίπλα στον Μανώλη Φάμελλο μ’ αυτή την περίεργη, την ιδιαίτερη γοητεία. Με την λάμψη στην όψη και την αγνότητα στην φωνή…

 

Εμείς τον νέο δίσκο του τον καλωσορίσαμε, τον αγκαλιάσαμε και θα τον φυλάξουμε. Και όταν ολοκληρωθεί το ταξίδι γύρω από τον ήλιο, τα τραγούδια του ας τρυπώσουν και ας παραμείνουν στις δικές σας καρδιές. Καλή ακρόαση!

famellos_live_2014_12_017_green

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here