27/6/2014
Φωτορεπορτάζ: Βασιλική Πολυκάρπου
www.musiccorner.gr

Την «Πρώτη Γνωριμία» μας είχαμε την Τετάρτη στον Ιανό με τον Παναγιώτη Τσαφαρά! Πολλοί φίλοι και γνωστοί είχαν συγκεντρωθεί ώρα πριν, για να ακούσουν τα νέα τραγούδια αλλά και τις διασκευές σε παλιά κομμάτια που είχε ετοιμάσει ο Παναγιώτης και η ομάδα των μουσικών του! Μόλις είκοσι χρονών, τραβάει από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα επάνω του κυρίως λόγω της φωνής του αλλά και της δυναμικής του παρουσίας!

Ρίχνοντας κανείς μία πρώτη ματιά στα ονόματα των συντελεστών του δίσκου «Πρώτη Γνωριμία», βλέπει ονόματα συνθετών και στιχουργών όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας, η Λίτσα Άρχοντα και ο Νίκος Μωραϊτης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες έδωσε από σκηνής επίσης, στην Ελένη Βιτάλη, για «την ευκαιρία που του έδωσε να συνεργαστούν και να φτιάξουν μαζί αυτό το κομμάτι», το «Άσε με να λέω».

Ανοίγοντας τη βραδιά, ο Παναγιώτης Τσαφαράς, ξεκίνησε με το  «Όλα είναι εδώ» σε στίχους της Λίτσας Αρχοντά και μουσική του Τάκη Σούκα, ενώ συνέχισε με το «Οι καλύτερές μου μέρες», του οποίου το βίντεο κλιπ κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες σε σκηνοθεσία του Χρήστου Δημολίκα! Οι «καλύτερές μου μέρες» είναι ίσως το τραγούδι που ακούγεται περισσότερο αυτήν την περίοδο από το cd single του Παναγιώτη και τη μουσική έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Νικολόπουλος, ενώ τους στίχους ο Νίκος Μωραΐτης.

tsafaras_event_2014_06_01

Στη συνέχεια ακούσαμε το «Έτσι σ’ αγάπησα», που θυμίζει κάτι από «παλιά λαϊκά» κομμάτια, αλλά πρόκειται για μία νέα δημιουργία και πάλι του Χρήστου Νικολόπουλου και σε στίχους του Λευτέρη Χαψιάδη. Από το δίσκο «Πρώτη Γνωριμία» ακούσαμε τέλος, το «Άσε με να λέω» σε πρώτη εκτέλεση του ‘88 από την Ελένη Βιτάλη και το Νίκο Πορτοκάλογλου, πριν προχωρήσει ο Παναγιώτης σε ένα ποτ-πουρί από έντεχνα και λαϊκά κομμάτια. Εκεί ακούσαμε τραγούδια όπως το «Μόνο μια φορά», τις «Τυφλές Ελπίδες», το «Εδώ να μείνεις», το «Παράπονο», το «Στα είπα όλα» και άλλα πολλά ακόμη, που φαίνεται να δίνουν ένα πρώτο στίγμα για το ρεπερτόριο του Παναγιώτη Τσαφαρά!

«Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που ήρθατε απόψε εδώ», είπε λίγο πριν το κλείσιμο, ενώ ευχαρίστησε έναν έναν όλους τους μουσικούς και την ομάδα του: το Βαγγέλη Μαχαίρα στο μπουζούκι, το Μάριο Μούρμουρα στις κιθάρες, το Δημήτρη Πολυμέρη στο ακορντεόν, το Γιάννη Πλαγιανάκο στο μπάσο, το Νίκο Μακράτη στο ρόλο του παραγωγού αλλά και τον Γιώργο Αρσενάκο ως διευθυντή του Panik Entertainment Group και της Platinum Records – Κιβωτός!

tsafaras_event_2014_06_04

Το πρώτο single του Παναγιώτη, πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου του, μπορούσε να βρει ο κόσμος μετά το live. Αν και το διάστημα που βρίσκεται μπροστά σε ευρύτερο κοινό, είναι σχετικά μικρό, πρόκειται σίγουρα για μία φωνή που θα μας απασχολήσει στο μέλλον! Ο ίδιος μας έκανε τα δικά του σχόλια, μετά την εμφάνισή του στον Ιανό:

MusicCorner: Πως αισθάνεσαι που συνεργάζεσαι με τόσο σημαντικά ονόματα, όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Τάκης Σούκας, η Ελένη Βιτάλη, ενώ είσαι μόλις 20 χρονών;
Παναγιώτης Τσαφαράς: Νιώθω φοβερά! Βασικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει, γιατί είναι μικρό το χρονικό διάστημα αυτό. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους από καρδιάς, και το Χρήστο Νικολόπουλο και τον Τάκη Σούκα και ειδικά την Ελένη Βιτάλη, που μου έκανε την τιμή να συνεργαστώ μαζί της σε αυτό το κομμάτι, σε αυτό το ντουέτο, το «Άσε με να λέω».

MusicCorner: Πέρα από τη μουσική, ασχολείσαι με κάτι άλλο; Σπουδάζεις;
Παναγιώτης Τσαφαράς: Όχι, δε σπουδάζω. Ξεκίνησα να ασχολούμαι από νωρίς με την οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε, με χονδρικό εμπόριο, είδη δώρων και διάφορα άλλα είδη και έτσι απορροφήθηκα σε αυτό παράλληλα με τις σπουδές μου στη μουσική και στο τραγούδι.

MusicCorner: Τα προηγούμενα χρόνια ας πούμε, πως ασχολιόσουν με τη μουσική;
Παναγιώτης Τσαφαράς: Πάντα ήθελα να ασχοληθώ με τη μουσική και απλά… έτυχε και τελικά ασχολήθηκα! Έκανα μαθήματα, τελείωσα τα μαθήματα και μετά έκανα κάποιες μικρές συναυλίες με το δάσκαλό μου, ως μουσικός, παίζοντας μπουζούκι δηλαδή και τραγουδώντας λίγο. Αργότερα, άρχισα να παίζω κιθάρα, ήθελα κάτι παραπάνω, ήθελα να αρχίσω να τραγουδάω. Άρχισα να τραγουδάω και με βρήκε η εταιρία μου, η Platinum Records /Κιβωτός, που μου έδωσε τη χαρά να κάνω τόσο όμορφα πράγματα!

MusicCorner: Είχες ανεβάσει τραγούδια σου στο internet;
Παναγιώτης Τσαφαράς: Ναι, ναι! Είχα ανεβάσει τραγούδια στο youtube και ένα ωραίο μεσημέρι, μου έστειλαν ένα μήνυμα και μου έκαναν πρόταση συνεργασίας και… ενθουσιάστηκα!

MusicCorner: Κάνε μας ένα σχόλιο για το «Οι καλύτερές μου μέρες», με αφορμή την κυκλοφορία του βίντεο κλιπ πριν από λίγες ημέρες…
Παναγιώτης Τσαφαράς: «Οι καλύτερές μου μέρες» είναι ένα τραγούδι σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δύο, είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι. Είναι διαφορετικό από το «Όλα είναι εδώ» του Τάκη Σούκα και της Λίτσας Άρχοντα που βγάζει μία γλυκιά μελαγχολία, το «Οι καλύτερές μου μέρες»  έχει μία πιο καλοκαιρινή – «ανεβαστική» διάθεση! Ευχαριστώ επίσης το Χρήστο Δημολίκα για τη δημιουργία και του δεύτερου βίντεο κλιπ!

MusicCorner: Πρέπει να σου λένε επίσης ότι, φαίνεσαι πολύ αισιόδοξος! Παρακολουθείς την επικαιρότητα; Πως τα βλέπεις τα πράγματα;
Παναγιώτης Τσαφαράς:  Παρακολουθώ ναι… Πράγματι, είναι δύσκολα για όλους. Νομίζω, πρέπει να πιστεύουμε ο ένας στον άλλον για να μην υπάρχουν διχόνοιες μεταξύ των ανθρώπων σε αυτόν τον καιρό που βρισκόμαστε. Και… κουράγιο! Καλό κουράγιο!

tsafaras_event_2014_06_03

——————-

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here