11/6/2013
www.musiccorner.gr
Γράφει η Laurence Larochelle

Aπόγευμα Τρίτης 11 Ιουνίου 2013 ανακοινώθηκε με ραδιοτηλεοπτικό διάγγελμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κάπως έτσι, λίγες ώρες αργότερα, παρακολουθούσαμε στους δέκτες μας το τελευταίο, όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Με μια λιτή ανακοίνωση της κυβέρνησης περίπου 2.900 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους βρέθηκαν στο δρόμο. Μιας κυβέρνησης που έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να κυβερνάει και απλά εκτελεί τις διαταγές της ΤΡΟΪΚΑ και του ΔΝΤ εκχωρώντας όλο και περισσότερη εθνική κυριαρχία, ξεπουλώντας όλο και περισσότερη δημόσια περιουσία…

Φυσικά δεν ευθύνονται οι 2.900 εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την εθνική κατάντια απλά εκείνοι είναι τα εύκολα θύματα. Οι τεχνικοί που ξύπναγαν στις τέσσερις η ώρα τα χαράματα για να πιάσουν δουλειά στις έξι και οι δημοσιογράφοι –η πλειοψηφία των οποίων– δούλευαν πολύ σκληρά κάθε μέρα στους δρόμους για να βγάλουν το ρεπορτάζ. Αυτοί ευθύνονται για το δημόσιο χρέος. Εκείνοι φταίνε για όλα. Ρίξτε τους στην πυρά αυτούς και εκείνους που θα ακολουθήσουν από το ξεπούλημα που μόλις άρχισε στα παζάρια της Ευρώπης.

ert_2013_06_01

Σαφώς και δεν ήταν όλα ρόδινα στη λειτουργία της ΕΡΤ και σαφώς υπήρξαν άνθρωποι που καταχράστηκαν τα λεφτά του ελληνικού λαού. Αυτό εξάλλου είναι κάτι που δυστυχώς χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των δημόσιων φορέων στη χώρα μας. Όταν όμως πονάει το δόντι μας θα πάμε στο γιατρό να μας το γιατρέψει δεν θα πάρουμε την τανάλια να το ξεριζώσουμε!!!

Δεν πειράζει όμως. Γιατί να πειράζει άλλωστε ; Ο Ελληνικός λαός δεν θα απολαμβάνει πλέον το αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης!!! Ποιος και γιατί να ενδιαφερθεί; Ο Ελληνικός λαός θα βλέπει πλέον μόνο τούρκικες σειρές. Αποχαυνωμένος μέχρι αηδίας. Έρμαιο των ξένων συμφερόντων. Η ΕΡΤ είναι μόνο ένα κομμάτι από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η ΕΡΤ αποτελεί ένα σύμβολο στη σύγχρονη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα. Ένα φάρο ελπίδας. Μια ανάμνηση από τα παλιά που μας θυμίζει ότι η δημόσια ενημέρωση συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και σε καιρούς κατοχής (καλή ώρα…)! Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Μπορείτε να το πουλήσετε όμως δεν θα πάρετε ποτέ από τη μνήμη μας το τραγούδι της θείας Λένας που μας καλημερίζει για να πάμε στο σχολείο…

Όλοι εδώ στο MusicCorner.gr εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και τη θλίψη μας για το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

———–

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι εργαζόμενοι στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ΡΙΚ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζομένους της ΕΡΤ, πραγματοποίησαν στις 21.00 χθες το βράδυ πεντάλεπτη στάση εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here