8/10/2012
Γράφει ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος
Φωτογράφηση: Ματίνα Φουντούλη
www.musiccorner.gr

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές επέστρεψα στην ενεργό δράση και στην αρθρογραφία και δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος για αυτή την επιστροφή από ένα τέτοιο δυνατό liveστο Κύτταρο με τον Δημήτρη Πουλικάκο και το συγκρότημά του “Αδέσποτα σκυλιά” αλλά και τους “Απροσάρμοστους“, το θρυλικό συγκρότημα του Παύλου Σιδηρόπουλου. Την εμφάνισή του στο Liveέκανε ως Guestκαι ο, ευδιάθετος, Papantinasαφού σε όλη την υπόλοιπη συναυλία ήταν ανάμεσα στο κοινό, πείραζε τους πάντες, έπινε το ποτό του και δεν σταματούσε να χορεύει στους ρυθμούς του …πάντα νέου, Δημήτρη Πουλικάκου!

Η ώρα έναρξης είχε οριστεί στις 10μ.μ κι εμείς βρεθήκαμε στη μουσική σκηνή λίγο νωρίτερα για να μιλήσουμε με τον πολυτάλαντο Δημήτρη Πουλικάκο. Μας μίλησε για την εμφάνισή του με τους απροσάρμοστους, για τους νέους της χώρας αλλά και για τα σχέδιά του στο μέλλον.

Music Corner: Θέλω να μας πείτε για την εμφάνισή σας αυτή με τους “Απροσάρμοστους”
Δημήτρης Πουλικάκος: Για την ακρίβεια δεν θα εμφανιστώ μαζί με τους “Απροσάρμοστους”, εγώ θα παίξω με το συγκρότημα μου, τα “Αδέσποτα σκυλιά”. Με τους “Απροσάρμοστους” θα εμφανιστούμε απλά από κοινού στον ίδιο χώρο. Δεν θα συμπράξουμε δηλαδή στη σκηνή. Αν και η αλήθεια είναι ότι μοιραζόμαστε τον ίδιο ντράμερ. Η από κοινού αυτή εμφάνιση προέκυψε όπως προκύπτει πάντα… Φιλικά!

Music Corner: Θα σας δούμε και σε άλλα Liveμαζί;
Δημήτρης Πουλικάκος: Πιθανόν… στο AfterDarkθα παίξουμε 4 Νοέμβρη αν θυμάμαι καλά.

Music Corner: Πως σας φαίνεται που νέα παιδιά που δεν έχουν ζήσει στην εποχή του Παύλου Σιδηρόπουλου, ακούν και μεγαλώνουν ακόμα και σήμερα με τα τραγούδια του;
Δημήτρης Πουλικάκος: Είναι ευχάριστο αυτό… Να τραγουδάς και να βλέπεις κάτω παιδιά 20 χρονών να ξέρουν αυτά τα τραγούδια. Τώρα εσύ πρέπει να τα ξέρεις καλύτερα που είσαι σ’ αυτή την ηλικία. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά πάντα ότι γίνεται καλό είναι. Και στο εξωτερικό να πάνε για τα όνειρά τους οι νέοι καλό είναι, να γνωρίσουν και άλλο κόσμο, να γυρίσουν, να δουν! Εδώ θα μείνουν όσοι μείνουν και όσοι επιστρέψουν από αυτούς που έφυγαν. Έτσι κι αλλιώς πάντα ήμασταν λαός μεταναστών. Θα την βρούμε την άκρη αλλά θέλει δουλειά, πολύ δουλειά…

Ύστερα από αυτό το σύντομο αλλά ουσιαστικό διάλογο επιστρέψαμε στη σκηνή περιμένοντας να ξεκινήσει η συναυλία. Ο κόσμος κατέφθανε συνεχώς και γύρω στις 11 μ.μ. όταν πια είχε σταματήσει η προσέλευση και το Κύτταρο Liveήταν σχεδόν γεμάτο ο Papantinasανέβηκε στη σκηνή με την μπάντα του τους “TforTrouble” (που είναι …”fuckinggood” όπως είπε!) για να δώσει το δικό του σόου.

Εντύπωση μου έκανε η ενέργεια αυτού του ανθρώπου που καθ’ όλη τη διάρκεια δεν σταμάτησε να χορεύει και να “χτυπιέται” σαν …παιδάκι! Επίσης λίγο πιο πριν ο ντράμερ είχε κάνει την “Βασιλική” του είσοδο με ανάλογη εμφάνιση, καθώς φορούσε …κόκκινη μπέρτα και στέμμα!

OPapantinasμε την μπάντα του έμειναν στη σκηνή περίπου 20 λεπτά και με ένα “είστε super” με την αμερικάνικη προφορά του προς το κοινό μας αποχαιρέτησε.

Δέκα λεπτά αργότερα και για μία ώρα περίπου ήταν στη σκηνή οι “Απροσάρμοστοι” για να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια μας το θρύλο του Παύλου Σιδηρόπουλου.

 

Ακούσαμε πολλά αγαπημένα κομμάτια του Πρίγκιπα όπως “Ροκ εν ρολ στο κρεβάτι”, “στην Κ” και “Καλή τύχη μάγκες”. Μεταξύ άλλων ακούσαμε και μια ωραία διασκευή του τραγουδιού “Στην παράγκα του Θωμά”.  Δεν έλειψε και το κοινωνικό σχόλιο του Μπασίστα καθώς στο ερώτημά του προς το κοινό “θέλετε να ξεδώσετε;;” δεν πήρε θερμή απάντηση. “Όχι;; μόνο στο Facebook ξεδίνετε;;” είπε τότε!

Μετά το ταξίδι στο χρόνο με τους “Απροσάρμοστους” ο Δημήτρης Πουλικάκος μας καλωσόρισε με ένα “χαίρετε” και έκανε κι αυτός την είσοδό του. Παρουσίασε τα “Αδέσποτα σκυλιά” και ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους με ξένα αγαπημένα bluesκαι ροκ κομμάτια.

Άλλα δυο τραγούδια του Παύλου Σιδηρόπουλου ακούσαμε από τον Πουλικάκο και την παρέα του. Για την ακρίβεια το “69” και τον “Μπάμπη τον φλού”. Μάλιστα “ο Μπάμπης ο φλου’” ήταν και το μόνο τραγούδι στο οποίο ο Δημήτρης Πουλικάκος έπαιξε κάποιο όργανο, συγκεκριμένα …ξύστρα! Βέβαια έβγαλε κι αυτός το παράπονό του, “Δεν χορεύετε όμως ρε παιδί μου” είπε απευθυνόμενος στον κόσμο.  Μ’ άρεσε πολύ η επικοινωνία που είχε ο αγαπημένος τραγουδιστής και ηθοποιός με τους ακροατές. Όταν κάποιος του φώναξε “Υπάρχω” (εννοώντας να πει την διασκευή του “Υπάρχω” του Στέλιου Καζαντζίδη από την ταινία ο “δράκουλας των εξαρχείων”) ο Δημήτρης Πουλικάκος του απάντησε “είσαι σίγουρος ότι υπάρχεις;”

Λίγο αργότερα, όταν έψαχνε για κάμποσα λεπτά τους στίχους ενός τραγουδιού στο αναλόγιο, κάποιος του φώναξε “τι έγινε την απέλυσες την γραμματέα;;” και η απάντηση του Πουλικάκου ήταν “Τι να κάνω; Κρίση έχουμε, είμαστε στενάχωρα”!

Κάπως έτσι λοιπόν τελείωσε γύρω στις 2 τα ξημερώματα αυτό το τρίωρο ταξίδι στο χρόνο, σε μία αλλιώτικη εποχή, πιο αληθινή. Με άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς στο μυαλό μου γυρνούσε το γνωστό ρητό “Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι“!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here