Γράφει η Στέλλα Καραμπακάκη
www.musiccorner.gr
Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Κάποιοι άνθρωποι, και κάποιες ομάδες ζωδίων ακόμη περισσότερο, είμαστε αλλεργικοί στις αλλαγές…

Δεν έχει σημασία αν οι αλλαγές αυτές αναφέρονται στην ώρα του μεσημεριανού φαγητού, τον καιρό (εκτός κι αν καλοκαιριάζει – σε μια τέτοια περίπτωση το μοναδικό πράγμα που μπορεί να προκαλεί αλλεργία είναι οι …φράουλες!), τους φίλους ή τη σχέση μας – εμφανίζουμε τα ίδια συμπτώματα κάθε φορά που κάτι πάει να χαλάσει τη ρουτίνα μας και τις αγαπημένες μας συνήθειες.

Το “δεν αλλάζω, σ’ αγαπώ μα δε σου μοιάζω”, αποτελούσε αγαπημένο μότο, της εβδομάδας, του μήνα, του χρόνου, αλλά και της δεκαετίας ολόκληρης, και προσωπικά με έφερε ως εδώ χωρίς σημαντικές απώλειες, τολμώ να πω μάλιστα, με αρκετή επιτυχία, ενώ παράλληλα ξελαρυγγιαζόμουν τραγουδώντας κουπλέ και ρεφραίν και χοροπηδώντας στο κρεβάτι μου.

Πόσο βολικό είναι να έχεις τη σιγουριά ότι τα σημαντικά πράγματα μπορούν να μείνουν ως έχουν;

Κι αν δεν έχεις τη σιγουριά, πόσο ευχάριστη είναι αν μη τι άλλο η ψευδαίσθηση;

Το θέμα είναι όμως πως άλλαξαν οι καιροί.

Άλλαξαν οι σταθερές, οι αξίες, αναγκαστικά άλλαξαν ακόμα και τα όνειρα.

Κάποια αλλάζουν σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, ενώ για κάποια άλλα αρκεί ένα και μοναδικό δελτίο ειδήσεων, ώστε να τα κηδεύσουμε όπως τους αξίζει και να τα ξεχάσουμε μια και καλή.

Και πρέπει θέλοντας και μη να αλλάξουμε κι εμείς, οι ταύροι και τα υπόλοιπα ζώδια, που μέχρι τώρα δε θέλαμε το καράβι μας να σαλπάρει, μόνο να είναι εκεί.

Εδώ άλλαξε η δόλια η πλατεία Συντάγματος, που σίγουρα κάπως αλλιώς είχε φανταστεί τον εαυτό της, με το σιντριβάνι της, τα περιστέρια, και τους Αθηναίους φορτωμένους με ψώνια από τα μαγαζιά στην Ερμού.

Τώρα, άλλοι από αυτούς φορτώθηκαν πλακάτ, πέτρες και καδρόνια, κι άλλοι πατάτες, κρεμμύδια και καρότα – σακούλες με ψώνια πάντως δεν βλέπω να κρατάνε και πολλοί.

Και κάπως έτσι αλλάζω πρόσωπα κι εγώ, όπως οι πέτρες σχήμα, για να μπορώ στο κύμα να αντέχω πιο πολύ.

Και κάπως έτσι, αλλάζω πρόσωπα κι εγώ όπως οι πέτρες χρώμα, για να μπορώ στο χώμα να κρύβομαι καλά.

Μοιάζω θάλασσα, κι αλλάζω!

Απουσιολόγιο!

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here