29/3/2011
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Οικονόμου
www.musiccorner.gr

25 Μάρτιου 2011, πέρα από τους εθνικούς και θρησκευτικούς εορτασμούς η Θεσσαλονίκη γιόρταζε επιπλέον και μουσικά! Τη συγκεκριμένη βραδιά έκλεψαν οι Theo Hutchcraft και Adam Anderson, δηλαδή οι Hurts που εμφανίστηκαν στο Block33! Μόλις μια μέρα πριν ανακοινώθηκε πως κέρδισαν το βραβείο «Best International Newcomer» στα Echo awards 2011.

Περιζήτητοι από το ελληνικό κοινό είχαν προγραμματισμένες συναυλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για τον Νοέμβριο αλλά λόγω προβλήματος υγείας αναβλήθηκαν και πραγματοποιηθήκαν τώρα. Οι πόρτες άνοιξαν στις 21.30 και η βραδιά ξεκίνησε. Αρχικά ο Μανώλης Ανδρουλάκης και ένα DJ set άνοιξαν το πρόγραμμα με τον κόσμο να κινείται λίγο υποτονικά. Στις 23.10 όμως στη σκηνή εμφανίστηκε το συγκρότημα από το Manchester και το πλήθος δεν έπαψε να ζητωκραυγάζει!

Χαμηλός φωτισμός και όλοι στη θέση τους. Σύσσωμο το συγκρότημα έμεινε ακίνητο καθώς στο background ακουγόταν κάποια εισαγωγή. Αυτό είναι άλλωστε και το ύφος τους, λίγο μελαγχολικό, κάποιες ιδιαίτερες κινήσεις που θα λέγαμε θυμίζουν …αυτισμό, λίγο αφαιρετισμό όπως και τα εξώφυλλα των single τους ή τα video clip τους, γενικότερα μια πιο ρετρό εμφάνιση. Συγκρότημα με επιρροές από το πνεύμα των pin-up pop stars, από τους hi-nrg disco ήχους των 80’s και της indie μουσικής, ένα συγκρότημα που τοποθετείται αυτόνομα στον χάρτη της electro-pop.

Η βραδιά άνοιξε με το “Unspoken” με το κοινό να τους αποθεώνει. Με το τέλος του τραγουδιού ακουστήκαν τα λόγια «Ευχαριστώ Θεσσαλονίκη» από τον Τheo, ο οποίος δεν έπαψε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς να πετάει στο κοινό τριαντάφυλλα ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερο το κοινό και ειδικά …τις θαυμάστριες! Σε λίγο ακούμε και την μεγαλύτερη τους επιτυχία, το “Wonderful Life” το οποίο και τους έκανε πασίγνωστους απογειώνοντας τη καριέρα τους.

Ο Theo δε δίστασε να αναφέρει πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που είχε πρώτο στα charts το “Wonderful Life” κι έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν γνωστοί και δεν έπαψε να ευχαριστεί το κοινό γι’ αυτό. Άλλωστε το ίδιο τραγούδι ήταν Νο4 στη λίστα του BBC για τα τραγούδια της χρονιάς του 2010. Ο Τheo αναφέρθηκε επίσης στη Kylie Minogue αστειευόμενος πως την ξέχασαν στο αεροδρόμιο όταν μίλησε για την συνεργασία τους. Το κοινό διψασμένο για τα τραγούδια τους δεν έπαψε να τραγουδάει όπως έγινε στο «Happiness» και το επόμενο “Blood, Tears & Gold”. O Theo πάντα μεταδοτικός και άμεσος με το κοινό, μιλούσε αρκετά. Κάποια στιγμή έκανε λόγο για μια Ιταλική πόλη που λατρεύουν οι Hurts και που πλέον είναι και τραγούδι, την Βερόνα. Ο κόσμος σιωπιλός αυτή τη φορά άκουγε με θαυμασμό και συγκίνηση το τραγούδι “Verona” από τον τρίτο της παρέας, τον τενόρο του συγκροτήματος.

Δεν παρέλειψαν και το «Confide in me” της Kylie ενώ συνέχισαν με το “Illuminated” τραγούδι από το νέο τους single και χωρίς να το καταλάβουμε η ώρα είχε πάει 12.10 οπότε και έπρεπε να κλείσει η συναυλία με το πασίγνωστο “Stay”, τη δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία τους κατά κάποιο τρόπο. Είναι η στιγμή που πετάχτηκαν και τα τελευταία …τριαντάφυλλα της βραδιάς!

Το συγκρότημα αποχώρησε αλλά διψασμένο το πλήθος δεν έπαψε να χειροκροτεί. Έτσι γύρισαν στη σκηνή για ένα και μοναδικό encore, με το “Better than love” και με το κόσμο να τραγουδάει και να χοροπηδάει. Εξαιρετικό φινάλε! Για μια τελευταία φορά ευχαρίστησαν τον τόσο ένθερμο όπως είπαν κόσμο, τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Καθώς άδειαζε ο χώρος όλοι έμειναν με μια ευχάριστη διάθεση. Ήταν μια καταπληκτική συναυλία με ενέργεια, πάθος και συγκίνηση αλλά και νοσταλγία για την επόμενη φορά, αφού τους περιμένουμε σύντομα ξανά στην Ελλάδα!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live της Θεσσαλονίκης


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here