21/1/2014
Γράφει ο Μάριος Γκούβας
Φωτογράφηση: Αφροδίτη Ζαγγανά
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Για ακόμα μια φορά οι ανάγκες του ρεπορτάζ μας οδήγησαν στο Faust, στην καρδιά της Αθήνας. Η περασμένη Τετάρτη, λοιπόν, ήταν η μέρα που θα γνωρίζαμε ένα νέο γκρουπ με όνομα Positive Red σε μια από τις πρώτες του εμφανίσεις στην Αθήνα.

Η «καταγωγή» του συγκροτήματος από το Los Angeles, όπου δημιουργήθηκε το 2010 με όνομα “Neraida”, αλλά και η «επιστροφή» στην Ελλάδα που σηματοδότησε μια νέα αρχή και ένα νέο όνομα, ήταν τα πρώτα στοιχεία που προσέξαμε. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι «ψυχή» του γκρουπ είναι μια νέα γυναίκα. Η Μαρίκα Παπάζογλου, με μουσικές σπουδές και στην Αμερική, που τα κάνει, περίπου, όλα. Σύνθεση, στίχο, πλήκτρα, ερμηνεία. Τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ είναι ο Γιώργος Καλοδούκας στην κιθάρα, ο Νίκος Μαυρομάτης στο μπάσο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα drums.

Συναντηθήκαμε με τη Μαρίκα στο καμαρίνι της για να τη γνωρίσουμε και να μιλήσουμε για τη δουλειά των Positive Red.

MusicCorner: Positive Red το όνομα του γκρουπ. Πόσο θετικό και πόσο κόκκινο;
Μαρίκα Παπάζογλου: “Red” γιατί το κόκκινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να υπάρχει άλλο χρώμα στο όνομα και “Positive” γιατί είμαι ένας πολύ θετικός άνθρωπος που ακόμα και για τα άσχημα που συμβαίνουν προσπαθώ να βρω τη θετική τους πλευρά, σαν μια ευκαιρία να μάθω κάτι και να γίνω καλύτερη. Όταν επέστρεψα από το Los Angeles ο κόσμος ήταν μέσα στη μιζέρια και επειδή και η μουσική μας ανεβάζει τη διάθεση. Υπάρχουν βέβαια και κομμάτια με «σκοτεινές» πλευρές, καθώς έχουν προκύψει από προσωπικό πόνο, αλλά προσπαθώ και βγάζω τα θετικά σε κάθε περίπτωση. Είμαι αισιόδοξη και θα ήθελα να δώσω κι ένα μήνυμα στους Έλληνες να αντιμετωπίσουν όσο πιο θετικά γίνεται την κρίση και να την ξεπεράσουμε όλοι μαζί το συντομότερο. Θέλω να «περάσω» ένα θετικό μήνυμα, θετική ενέργεια και να χαμογελάμε ακόμα και τις δύσκολες στιγμές.

positive_red_live_2014_01_001_papazoglou

MusicCorner: Στην Αμερική κυκλοφόρησες το “Neraida outside the box” και επιστρέφοντας το «φόρτωσες» στις βαλίτσες σου. Είναι το υλικό που θα ακούσουμε απόψε. Τι άλλο θα μας παρουσιάσετε;
Μαρίκα Παπάζογλου: Από τα δέκα τραγούδια του “Neraida” επέλεξα τα πέντε που ήθελα να ακουστούν στην Ελλάδα, ξαναγράψαμε τα φωνητικά κάναμε καινούρια master και με άλλα πέντε νέα κομμάτια ετοιμάσαμε το δεύτερο άλμπουμ, στην Ελλάδα αυτή τη φορά. Από τα τραγούδια αυτά το πιο γνωστό μας είναι το “The end of the world” που παίξαμε και στο Ράδιο Αρβύλα στις αρχές Δεκεμβρίου. Είναι ένα χαρούμενο κομμάτι που κινείται στο μήκος κύματος της μπάντας, θετική ενέργεια και αισιοδοξία.

MusicCorner: Εκτός από τη σημερινή σας εμφάνιση εδώ, υπάρχει κάτι άλλο προγραμματισμένο;
Μαρίκα Παπάζογλου: Η αλήθεια είναι ότι το σημερινό set δεν είναι πλήρες. Για λόγους υγείας δεν θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ακριβώς αυτό που θέλαμε, οπότε η σημερινή μας εμφάνιση θα είναι μικρή σε περιεχόμενο. Δείτε το ως μια πρόγευση της δουλειάς μας. Το «κενό» θα αναπληρώσει ο Στέλιος Καρπαθάκης, ένας εξαιρετικός μουσικός, που θα ανοίξει το πρόγραμμα με την κιθάρα και τη φωνή του. Στο πλήρες πρόγραμμά μας παίζουμε και αρκετές διασκευές. Αλλά ακόμα δεν έχουμε κάτι προγραμματισμένο. Έχουμε μια νέα συνεργασία με την Cricos Productions και σίγουρα πολύ σύντομα θα έχουμε να σας ανακοινώσουμε νέες ημερομηνίες και χώρους.

MusicCorner: Εκτός από τους Positive Red, θα σε δούμε και μόνη ως τραγουδίστρια;
Μαρίκα Παπάζογλου: Ναι. Θα με δείτε στον Παρνασσό στις 26 Φλεβάρη. Η παράσταση έχει τίτλο «Κορίτσια με σμόκιν» και περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις της MINOS-EMI. Με την Lia Hide και την Idra Kayne θα παρουσιάσουμε τραγούδια από άντρες καλλιτέχνες όπως οι Leonard Cohen, Sting, Elvis Costello, Tom Waits και πολλών άλλων, σε ένα πρόγραμμα με πολλούς μουσικούς και όργανα όπως βιολί, τσέλο και όμποε.

MusicCorner: Μίλησέ μας για το άλμπουμ που κυκλοφορήσατε στην Ελλάδα.
Μαρίκα Παπάζογλου: Ο τίτλος του είναι “The way your heart beats” και κυκλοφόρησε το καλοκαίρι από τη Voca Records με διανομή από τη MINOS. Περιλαμβάνει δέκα τραγούδια και ήδη έχουμε κάνει video clip για το “The end of the world”, το οποίο έχει αρχίσει να προβάλλεται και στο MTV.

MusicCorner: Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή επιτυχία και στο CD και στα live.
Μαρίκα Παπάζογλου: Κι εμείς ευχαριστούμε.

positive_red_live_2014_01_004_papazoglou

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Στέλιος Καρπαθάκης ανέβηκε στη σκηνή και άνοιξε το πρόγραμμα με μεγάλες ξένες επιτυχίες, από Robbie Williams, Muse, Sting, Lenny Kravitz και U2, που ερμήνευσε εξαιρετικά με την κιθάρα και την καλοδουλεμένη και με πολύ ωραία γυρίσματα φωνή του, όπως και το δικό του “Everything’s Possible”.

positive_red_live_2014_01_017_karpathakis

Οι Positive Red ξεκίνησαν με το “The end of the world”, μια μελωδική μπαλάντα την οποία συνόδευσε και ο Στέλιος, και συνέχισαν με το “It will sting the same”, ανεβάζοντας τους ρυθμούς. Καθαροί ποπ ήχοι, με κάποιες εξάρσεις, στα περισσότερα κομμάτια, αλλά και ροκ ύφος στις μπαλάντες, δημιούργησαν μια θετική ατμόσφαιρα στον ήδη ζεστό χώρο. Οι «πινελιές» που χρησιμοποιεί η Μαρίκα για να χρωματίζουν τα κομμάτια, προσδίδουν μια ατμοσφαιρικότητα που μπορεί εύκολα να σε «ταξιδέψει» αλλού.

positive_red_live_2014_01_016_papazoglou

Ακόμα δέκα κομμάτια παρουσίασε το συγκρότημα, καθώς η Μαρίκα βρισκόταν ακόμα υπό αντιβίωση, κάτι που δεν της επέτρεψε να ξεδιπλώσει όλη την έκταση της πολύ καλής φωνής της. “Outside the box”, “The yellow brick road”, “City of Angels”, “Back to you”, “This Butterfly”, “The way your heart beats”, “Another part of me”, “Venus and Mars”, “Until you touch the sky”, “Down the rabbit hole”, με το τελευταίο να μας θυμίζει σε κάποια σημεία από Beatles μέχρι Nirvana.

Οι Positive Red ξανάπαιξαν το “The end of the world”, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή του κοινού, και άφησαν τη σκηνή στον Στέλιο που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με “Sex on Fire” των Kings of Leon και “Kiss” του Prince. Το live είχε ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία, καθώς το κοινό έδειχνε εμφανώς ικανοποιημένο με τα τραγούδια και την απόδοση των Positive Red και του Στέλιου.

Παραμείναμε στο Faust και συγχαρήκαμε τη Μαρίκα και τη μπάντα της, που πόζαραν με χαρά όλοι μαζί στη φωτογράφο μας. Λίγες… φωτογραφίες αργότερα, αποχωρήσαμε σιγοτραγουδώντας την εισαγωγή του “The end of the world”.

positive_red_live_2014_01_019

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here