21/3/2011
Φωτορεπορτάζ: Ιωάννα Γκόγκου
www.musiccorner.gr
(Χορηγός Επικοινωνίας)

Τι γίνεται όταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι φέρνει τα πάνω κάτω, ανάμεσα σε δυο ζευγάρια; Μπλέξανε με φωνές και κιθάρες και ο Σταυρός του Νότου γέμισε με κόσμο στην πρεμιέρα των Όναρ (Λευτέρης Πλιάτσικας, Πένυ Ραμαντάνη) – Ευρυδίκης Δημήτρη Κοργιαλά!

Οι “γαλάζιες ερωμένες” απλώθηκαν σε τέσσερα άτομα που τελικά κατάφεραν να γίνουν όλοι ερωτεύσιμοι, ροκάδες και ξεσήκωσαν τη σκηνή!

Το live ξεκίνησε λίγο μετά τις 11, με διασκευές όπως Joy Division, Ιggy Pop (passenger), Peggy Lee (fever), αλλά και με πολλά …ανέκδοτα και αστεία μεταξύ των ερμηνευτών. Πολλά δικά τους κομμάτια από την δεκαετία του ’90 μας έκαναν να αναπολήσουμε και αναλόγως τον ρυθμό να μελαγχολήσουμε, να ερωτευθούμε, να ξεσηκωθούμε… Φυσικά, δεν έμειναν στα παλιά και στη διάρκεια του προγράμματος ακούσαμε και πολλά από τα καινούργια τους τραγούδια, όπως τα «Δε σε περίμενα», «Η αγάπη δεν τελειώνει», «Ξέχασε με», «Είναι αργά» της Ευρυδίκης, κομμάτια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Κοργιαλά «Τα κουτιά είναι κουφά» αλλά και από τη σχετικά πρόσφατη νέα δουλειά των Όναρ «Όσα αντίο μας μένουν»…

Η ατμόσφαιρα έγινε ιδιαίτερα παρεΐστικη και ενδιαφέρουσα, όταν οι δύο γυναίκες του προγράμματος, ανέλαβαν δράση και ερμηνεύσαν συνοδεία ακουστικής κιθάρας μερικά εξαιρετικά κομμάτια όπως τα “Beautiful” του James Blunt, “With or without you” των U2, “Let it be” των Beatles, “No woman no cry” του Bob Marley, “Wild world” του Cat Stevens και τελικά έφτασαν μέχρι και στο περίφημο στις μέρες μας “Poker face” της Lady Gaga! Υπέροχες παρουσίες και φωνές…

Όταν στη συνέχεια ανέβηκε στην σκηνή ο Δημήτρης Κοργιαλάς, όλα έγιναν πιο σκοτεινά και ατμοσφαιρικά, πιο goth και alternative, ένα σκηνικό που συνάδει με τον τίτλο του “σκοτεινού – dark artist” που δικαίως του έχει αποδοθεί. Με μια κιθάρα και ένα τσιγάρο στο δεξί του χέρι, το μικρόφωνο πήρε φωτιά από την εισαγωγή του τραγουδιού “Σιωπή” των Ξύλινων Σπαθιών, με μια πινελιά από Placebo και “Without you I ’m nothing”, ενώ συνέχισε με David Bowie και Major Tom. Κάπου εκεί θέλησε να συνεχίσει με ένα πιο χαρούμενο κομμάτι, όπως μας είπε ο ίδιος κάνοντας πλάκα και το “the day that I die”, μας έκανε να κουνηθούμε σε πιο rock n’ roll ρυθμούς! Όσο για τα “Wild thing”  και …”I wanna be your dog”, τα σχόλια μου περισσεύουν.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου έγινε αναφορά σε δύο σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής μουσικής σκηνής, που δεν είναι κοντά μας, στον Μανώλη Ρασούλη που πέθανε πρόσφατα και στον Παύλο Σιδηρόπουλο. Τα κομμάτια τους μας θύμισαν πολλές δυνατές στιγμές που έχουν προσφέρει οι δύο αυτοί καλλιτέχνες στο ελληνικό τραγούδι.

Η “μπαλάντα του νερού της θάλασσας” (έργο του Λόρκα), έγινε ακόμα πιο ζωντανό από την δυναμική παρουσία της Πένυς Ραμαντάνη, όπως και  το “4+4” ή αλλιώς “τέσσερα τζιαί τέσσερα” από την Ευρυδίκη, μας έκανε να ανατριχιάσουμε λίγο πριν το κλείσιμο όταν το ρολόι έδειχνε τρείς…

Θα κλείσω με μια φράση της Πένυς Ραμαντάνη που μας είπε μέσα απο τα πολλά “πειράγματα” με το κοινό… “Καλύτερα να καίγεσαι παρά να σβήνεις“!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΠΟλύ ωραία παρουσίαση!!! Μου έδωσε την ατμόσφαιρα της σκηνής εκείνη τη στιγμή! Και οι φωτογραφίες πρόσθεσαν κι άλλο σ’ αυτό;))))

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here