Γράφει η Ζωή Νικολάου
Φωτογραφίες: Αφροδίτη Ζαγγανά

«Δεν έχω να σου δώσω», «Με τελείωσες»… Ανανεωμένη και ορεξάτη με το κλασσικό πια χαμόγελό της και το πηγαίο χιούμορ της. Αν ξεπεράσουμε κάποια θέματα ασυνεννοησίας με το χώρο (Σταυρός του Νότου – Club), το κλίμα ήταν πολύ ζεστό και θύμιζε τα καλοκαιρινά δειλινά που οι περισσότεροι την έχουμε απολαύσει στο πλάι του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Οι μουσικοί, διαλεχτοί. Με πολύχρωμους ήχους από κόντρα μπάσο, βιολί, γκάιντα, κιθάρα και ιδιαίτερα φωνητικά, συνόδεψαν τη Ματούλα Ζαμάνη ως τις τρεις το πρωί. Κι έτσι η δυσαρέσκειά μας για το «διάλειμμα που έγινε νωρίς», αντικαταστάθηκε από χαμόγελα και δάκρυα συγκίνησης σε αρκετές στιγμές του δεύτερου μέρους της εμφάνισής της.

zamani_live_2015_02_002

Μας τραγούδησε κομμάτια του αγαπημένου  Θανάση, με αυτή την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της, μεταξύ των οποίων το «Μιλώ για σένα» και η «Ουρά του αλόγου» την οποία ερμήνευσε παίζοντας την κιθάρα της. Μας επισκέφθηκε και η «Τσιγγάνα» του Τσιτσάνη, ζητήσαμε αλήτικες χάρες από τον «Θεό» τον «Μεγαλοδύναμο» και ραπάραμε μαζί της στην καμένη «Μπανιστηρτζού» προσπαθώντας να νιώσουμε λίγο κοντά μας τον λατρεμένο Λιάκο! Βέβαια, ένας τόσο ζεστός άνθρωπος, όσο εκείνη, δε θα γινόταν να μην εξάρει τους συνεργάτες και τους φίλους της. Έτσι, τα ηπειρώτικα, τα ακούσαμε με το κλαρίνο του Κ. Πιστιόλη που όπως η ίδια μας εξομολογήθηκε «βρίσκεται δίπλα της από την αρχή».

zamani_live_2015_02_012

Μια «μορφάρα» όπως θα έλεγαν οι φίλοι… Ένα παιδί επί σκηνής που ευχαρίστησε ακόμη και τη μακιγιέζ της. Σαν φίλη από παλιά που ρωτούσε να μάθει «ποιος πλένει τα χέρια του στην απέναντι βρύση;;;»! Η Ματούλα Ζαμάνη άνοιξε τις πόρτες της καρδιάς της κι ακόμα κι αν έχουμε καμιά παρατήρηση για τη βραδιά, δε θα την πούμε γιατί είναι ο «βιολιτζής» και μας έκανε να νιώσουμε, να ελπίσουμε, να γελάσουμε, να δακρύσουμε…!

«Γεια και χαρά στου βιολιτζή. Χρήμα πολύ θα δώσω.
Θέλω ν’ ακούσω απ’ τα καλά, μήπως και ξαλαφρώσω»

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από τo live!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here