13/1/2011
Γράφει η Κατερίνα Χαμηλοθώρη
Φωτογράφηση: Κώστας Φροντιστής
www.musiccorner.gr

Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο έζησε το Music Corner το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου, στη μουσική σκηνή «Αυλαία» στο Βοτανικό. «Οδηγός» αυτού του ταξιδιού δεν ήταν άλλος από τον Κώστα Τουρνά. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης και …«αυστηρός κριτής» του “Just the two of us” θα εμφανίζεται εκεί για ένα ακόμα Σάββατο και συγκεκριμένα το ερχόμενο, 15 του μηνός, γι’ αυτό όσοι πιστοί θέλετε να τον απολαύσετε από κοντά, προσέλθετε!

Η ώρα είναι 11 και το Music Corner φτάνει στον προορισμό του. Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να καταφτάνει και να γεμίζει το χώρο μπροστά απ’ τη σκηνή. Φίλοι, συνεργάτες, θαυμαστές κάθονται στα τραπέζια τους, πίνοντας τα ποτά τους και περιμένουν πως και πως να αρχίσει το live. Ύστερα από λίγα λεπτά, τα μέλη της μπάντας άρχισαν να παίρνουν τις θέσεις τους πάνω στη σκηνή και όλοι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε δυνατό χειροκρότημα, αφού ήξεραν ότι αυτό σηματοδοτούσε και την εμφάνιση του πρωταγωνιστή της βραδιάς…

Πράγματι, ο Κώστας Τουρνάς εμφανίστηκε στη σκηνή, κρατώντας την κιθάρα του και έκατσε πίσω από το μικρόφωνό του. Αμέσως μετά, οι ήχοι από το πρώτο τραγούδι του προγράμματος άρχισαν ν’ ακούγονται. Το εναρκτήριο τραγούδι δεν ήταν άλλο από το «Ανοίγει ο ουρανός». Έπειτα από την ερμηνεία του, ο αγαπημένος καλλιτέχνης καλωσόρισε τον κόσμο που είχε έρθει να τον δει λέγοντας: «Σας ευχαριστώ πολύ που είστε εδώ απόψε. Δεν σας κρύβω ότι είχαμε άγχος για την αποψινή βραδιά, αφού είχαμε πολύ καιρό να εμφανιστούμε live. Χαίρομαι πολύ που βλέπω πολύ καλούς μου φίλους κι ελπίζω να περάσετε καλά μαζί μας όλοι». Ανάμεσα στους καλούς του φίλους του Κώστα Τουρνά, είδαμε τον Γιώργο Καπουτζίδη, τη Δούκισσα Νομικού, την Ευριδίκη με τον Δημήτρη Κοργιαλά, τη Σαλίνα, τον Δημήτρη Ουγγαρέζο αλλά και τον συνθέτη Χριστόδουλο Σιγανό, οι οποίοι είχαν έρθει να τον τιμήσουν.

Στη συνέχεια, ο συμπαθέστατος ερμηνευτής, μίλησε με τον δικό του τρόπο για την κρίση του ταλαιπωρεί τη χώρα μας αυτό τον καιρό και αμέσως μετά ξεκίνησε να τραγουδάει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, με τις οποίες τον έχουμε όλοι γνωρίσει κι αγαπήσει απ’ την αρχή της καριέρας του (τουλάχιστον εμείς οι παλαιότεροι!). «Μηχανή του χρόνου», «Κάτω απ’ την Ακρόπολη», «Μην της το πεις», «Λεν’», «Δεν το ξανακάνω σε autobianchi», «Όμορφη», «Τι να μας κάνει η νύχτα», «Όπου φυσάει ο άνεμος», «Έλα ήλιε μου», «Δεν μετανιώνω», είναι πραγματικά ελάχιστα από τα τραγούδια που ακούσαμε και φυσικά σιγοτραγουδήσαμε μαζί του. Μοναδικές εξαιρέσεις στο ρεπερτόριο ήταν αυτές των δυο μελών της μπάντας, και συγκεκριμένα του Ποίμη Πέτρου και του Δημήτρη Τσοπανέλη, οι οποίοι τραγουδώντας κομμάτια όπως τα «Knocking on heaven’s door», «The one I love» και «Καθρέφτης», απέδειξαν ότι δεν είναι απλά δεξιοτέχνες στα μουσικά όργανα που έπαιζαν, αλλά διαθέτουν και πολύ καλές φωνές!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς, ο Κώστας Τουρνάς έκανε χιούμορ με τους συνεργάτες του πάνω στη σκηνή, αλλά και πείραζε τον κόσμο από κάτω. Αλλά και ο κόσμος ανταποκρινόταν με κάθε ευκαιρία! Λόγω του ότι πολλοί δημοσιογράφοι, του έχουν κολλήσει την ταμπέλα του «αυστηρού και τσιγκούνη κριτή» στο “Just the two of us”, μια παρέα φίλων που βρισκόταν σ’ ένα από τα τραπέζια, είχε φέρει μαζί …κάρτες με βαθμούς και ύστερα από κάθε ερμηνεία των τραγουδιών του, βαθμολογούσαν τον καλλιτέχνη, τις περισσότερες μάλιστα φορές πάρα πολύ αυστηρά!!! Οι βαθμοί που έβαζαν συνήθως ήταν 5 και 6, αλλά ευτυχώς δεν έλειψαν και τα δεκάρια σε κάποια από τα τραγούδια, πράγμα που προκαλούσε τρελά γέλια σε όλους όσους ήταν στην αίθουσα.

Η βραδιά συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Η …αυλαία έπεσε τις πρώτες πρωινές ώρες, έτσι όπως στον ίδιο αρέσει να κλείνει το πρόγραμμά του συνήθως, με χαλαρή μπαλάντα για να μη φεύγει ο κόσμος “τσιτωμένος” από το μαγαζί που εμφανίζεται.

Εμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να περάσετε μια βόλτα από κει το ερχόμενο Σάββατο, για να κάνετε μια αναδρομή στο παρελθόν, με τη φωνή του διαχρονικού αυτού καλλιτέχνη, αφού μερικά από τα τραγούδια που θ’ ακούσετε έχουν γραφτεί πριν από 40 χρόνια! Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι…!

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες από το live

 

***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here