Γράφει η Ειρήνη Χατζημαργαρίτη
Φωτογράφηση: Μαρία Ντρούγια

Την Κυριακή 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Faust η παρουσίαση του δίσκου της Esterina με τίτλο This is a happy story”. Έντεκα τραγούδια στο σύνολο τους πλέκουν ένα παραμύθι, μια ιστορία με φόντο τα στενά της μεγαλούπολης. Τραγούδια αισιόδοξα, τραγούδια για την αγάπη, την αληθινή αγάπη, και τραγούδια που κατακτούν τον ουρανό και την καρδιά όλων όσων τα ακούν, παρέλασαν από τη σκηνή του Faust και ξεσήκωσαν το κοινό που βρέθηκε εκεί για τα παρακολουθήσει για πρώτη φορά live.

esterina_live_2015_03_003

Ο χώρος του Faust, πολύ φιλόξενος, είχε στηθεί κατάλληλα για τη βραδιά. Το μαύρο με το χρυσό κυριαρχούσαν, αλλά πολύ σύντομα δεν μπορούσε κανείς να δει τίποτα άλλο πέρα από το πλήθος κόσμου που ήταν εκεί. Γνωστοί, άγνωστοι, φίλοι και προσκεκλημένοι της Esterina, όλοι είχαν πάρει από νωρίς τη θέση τους. Ανάμεσά τους, ξεχώριζες άλλους καλλιτέχνες όπως τη Dusk, τους Echo Train, τον Νίκο Ζαδέ και την Anouk (Mother ‘n’ Son) και τη Νατάσσα Μποφίλιου.

Η Esterina, πιστή στο ραντεβού της, ανέβηκε στη σκηνή με τέσσερεις κυρίους να τη συνοδεύουν. Ο Δημήτρης Σιάμπος, ο Νίκος Βλάχος, ο Φοίβος Κουντουράκης και ο Γιάννης Δημητριάδης ανέλαβαν να ντύσουν μουσικά την παρουσίαση, σε ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα με εξαιρετικό ήχο και ακόμη καλύτερη ροή. Τα τραγούδια του νέου δίσκου «περιπλέκονταν» με πολύ καλές διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών σε έναν ρυθμό που μπορούσε να παρασύρει τον καθένα. Ακόμη και όταν η ένταση έπεφτε, δεν μπορούσες να μην χορέψεις ή να κουνηθείς στο άκουσμα των τραγουδιών!

esterina_live_2015_03_018

Σε αυτό φυσικά συνέβαλαν και οι εκλεκτοί καλεσμένοι της βραδιάς. Ο George Gaudy τραγούδησε με την Esterina, το κομμάτι “Come Again” και το “Will you”, μια παραγωγή του Rsn, που μας έκανε όλους να χορεύουμε ρυθμικά! Η δεύτερη σε σειρά καλεσμένη, Μαριέττα Φαφούτη, δεν χρειάστηκε ούτε να πει, ούτε να κάνει πολλά. Ψελλίζοντας το γνωστό ξόρκι της “Kookoobadi”, σκόρπισε τη χαρούμενη αύρα της παντού και έπειτα, ενώ ήμασταν ήδη ζεστοί από τον χορό, Μαριέττα και Esterina τραγούδησαν το γνωστό «Crazy in Love», όπου πραγματικά έβγαλαν και οι δύο τον καλύτερο τους εαυτό!

esterina_live_2015_03_026_gaudy_fafouti

Το κομμάτι που νομίζω μας οδήγησε εκεί εννοείται ότι δεν θα μπορούσε να λείπει. Ακούγοντας το “Love is good”, με το οποίο η Esterina είναι υποψήφια στο Jumping Fish, κατάλαβα γιατί το κορίτσι αυτό πρέπει να κερδίσει τον διαγωνισμό. Η συνέχεια ήρθε για να επιβεβαιώσει τις σκέψεις μου. Όπως είπε μια καλή συνάδελφός μου, το καλό με την Esterina είναι ότι μπορούμε να ακούσουμε από Rihanna και Beyonce μέχρι Outkast και Naomi Shelton και να γουστάρουμε πολύ. Πόσο αλήθεια είναι αυτό τελικά!

esterina_live_2015_03_019

Αν έχει κάποιος ακούσει μερικά τραγούδια από την Esterina, δεν μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη για εκείνη και τη μουσική της. Ο δίσκος, όσο καλός και αν είναι -που είναι πολύ καλός- επίσης δεν μαρτυρά όλο το ταλέντο της. Πρέπει να τη δεις από κοντά για να καταλάβεις τι είναι αυτό που την κάνει ολοκληρωμένη καλλιτέχνιδα, τόσο φωνητικά, όσο και σε ό,τι αφορά την παρουσία της. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βρείτε την ευκαιρία, να πάτε να την ακούσετε ζωντανά. Πέρα από το ότι θα περάσετε πολύ καλά, θα ακούσετε και μεγάλες αλήθειες στο live της. Love is good only when it’s true…

Αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live!

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here