Γράφει o Φίλιππος Λαμπρινός
Φωτογραφίες: Μάριος Γκούβας

Elvis πολλοί προσπάθησαν να γίνουν, κανείς όμως δεν τα κατάφερε. Έχουμε δει κατά καιρούς πολλές προσπάθειες μίμησης, άλλες πετυχημένες άλλες όχι και τόσο, κυρίως στο εξωτερικό. Αυτό όμως που δεν είχαμε δει είναι να προσπαθήσει κάποιος να μας θυμίσει τον Elvis όχι αντιγράφοντάς τον, αλλά αποδίδοντάς τον με έναν δικό του τρόπο! Κι αυτό μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο Γιώργος Ζερβός στο Tin Pan Alley απέδειξε ότι ο Βασιλιάς ίσως και να είναι ακόμα ζωντανός!

zervos_live_2015_05_001

Η ημέρα δεν ευνόησε ιδιαίτερα την προσέλευση του κόσμου. Λίγο το Final 4 στην Euroleague, λίγο η επανάληψη του live την επομένη, μάλλον αποθάρρυνε το κοινό.  Σκασίλα μας όμως, διότι εκείνοι έχασαν! Ο Γιώργος Ζερβός και η μπάντα του πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή  λίγο μετά τις 22.00 και για περίπου δύο ώρες μας ταξίδεψαν σε όλη τη δισκογραφική πορεία του Βασιλιά, με μερικές πινελιές από Frank Sinatra, Ray Charles αλλά και τρία τραγούδια από την νέο δίσκο που ετοιμάζει ο Γιώργος!

Με το ίσιο και ατάραχο μαλλί και το leather jacket -παραπέμποντας στο πιο ιστορικό comeback του Elvis το 1968- ο Γιώργος παρουσιάστηκε, δίνοντας με το καλημέρα να καταλάβουμε τι θα ακολουθήσει αυτή τη βραδιά. Περάσαμε από όλες τις φάσεις της καλλιτεχνικής πορείας του Elvis, τόσο από τη δισκογραφία όσο και από την κινηματογραφική πορεία που ποτέ δεν τον συγκίνησε. Από τα πρώτα χρόνια του Rockabilly, της ρυθμικής Blues της Gospel και της Country, στο Rock and Roll, τη Folk και την Jazz. Δύο ώρες αφιέρωμα, μια φευγαλέα γεύση από τα σπουδαία επιτεύγματα του Elvis Presley που πάντα έφτανε τον εαυτό του στα άκρα μέχρι η μουσική που παρήγαγε να τον εκφράζει.

Ο βασιλιάς  αναβίωσε επί σκηνής τόσο ηχητικά όσο και οπτικά. Η φωνή, η εμφάνιση, η κίνηση, όλα σου έφερναν στο μυαλό εικόνες  ενός καλλιτέχνη που πολλοί από εμάς έχουμε την ατυχία να τον θαυμάζουμε μόνο από την οθόνη. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να προσπαθείς να αναστήσεις έναν πραγματικό θρύλο. «Το είδα σαν εργασία. Έπρεπε να δουλέψω τα  κομμάτια και να φτιάξω τη φωνή μου. Είναι η πρώτη φορά που παίρνω μικρόφωνο σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Δεν προσπάθησα να μιμηθώ τον Elvis, είδα μερικά βιντεάκια και πήρα κάποιες ιδέες. Τον Elvis δεν μπορείς να τον πιάσεις, προσπαθώ να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Κινησιολογικά επίσης πάντα ήμουν δραστήριος στη σκηνή  οπότε το αποδίδω με έναν δικό μου τρόπο το θέμα»

Με ντύσιμο «καμπάνα»  στο δεύτερο μέρος, άσπρο από πάνω μέχρι κάτω με κόκκινα ρουμπίνια, κάτι  από τον Elvis του Las Vegas, ο Γιώργος Ζερβός ερμήνευσε μερικά από τα σπουδαιότερα τραγούδια που έχουν γραφτεί : “Jailhouse Rock” , “Suspicious minds”, δημιούργησαν την ψευδαίσθηση στο μυαλό μας  ότι ο Βασιλιάς ζει και τραγουδά ζωντανά μπροστά μας και ταυτόχρονα αποτέλεσαν το ιδανικό φινάλε μιας συγκινητικής, ρετρό και πολύ δυναμικής βραδιάς.

Το μυστήριο στο φινάλε έμεινε δυστυχώς άλυτο. Ο Elvis πέθανε το 1977 ή βρίσκεται ακόμα κάπου ανάμεσα μας, μας κοιτάει και  γελάει; Αν με ρωτάτε, εγώ …τον είδα από κοντά το βράδυ της Παρασκευής! Elvis alive and looking for trouble!!!

Περισσότερες φωτογραφίες του MusicCorner από το Live

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here