Γράφει η Ελένη Τσαλκατίδου
Φωτογραφίες: Ιωάννης Αδαμίδης

Μία από τις πρώτες στάσεις του φετινού Love tour, όπως τιτλοφορείται η φετινή, καλοκαιρινή περιοδεία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, ήταν η Θεσσαλονίκη και το «Θέατρο Δάσους», όπου το βράδυ της 15ης Ιουνίου η τραγουδίστρια, μένοντας πιστή στο ραντεβού της με το κοινό της πόλης, μάγεψε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι της χάρισαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα. Με «σύμμαχο» τον καιρό –αφού εν τέλει δεν έβρεξε– και με «όπλο» τη θετική της διάθεση, η τραγουδίστρια βγήκε λίγο μετά τις 21:30 στην σκηνή του Θεάτρου και αποθεώθηκε από τους θαυμαστές της.

zouganeli_live_2017_06_014

Μπορεί στο ξεκίνημα της συναυλίας το κοινό να ήταν λίγο μουδιασμένο, όσο περνούσε όμως η ώρα, και χάρη στο επικοινωνιακό χάρισμα της Ελεωνόρας, η ατμόσφαιρα γρήγορα ζεστάθηκε και στο τέλος όλοι έγιναν μια παρέα στο κέντρο μπροστά από τη σκηνή, όπου τραγουδούσαν και χόρευαν στους ρυθμούς των τραγουδιών της.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια και οι συνεργάτες της έχουν ετοιμάσει γι’ αυτό το καλοκαίρι ένα εξωστρεφές πρόγραμμα, που μοιάζει αρκετά με αυτό το οποίο παρουσίασαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τον χειμώνα. Ένα σύμπλεγμα παλιών και νέων τραγουδιών, τόσο από την προσωπική της δισκογραφία –στην οποία περιλαμβάνεται και το καινούριο «διαμαντάκι» της, «Δύσκολη σιωπή»– όσο και κομμάτια που έχουν ερμηνεύσει πρώτοι άλλοι καλλιτέχνες.

 

Μάλιστα, μία από τις πιο ωραίες στιγμές της συναυλίας της ήταν όταν η Ελεωνόρα θέλησε να παρουσιάσει όλους τους τύπους των ανδρών –μόνιμο θέμα, εξάλλου, στις εμφανίσεις της– και φρόντισε να το κάνει μ’ ένα γρήγορο πέρασμα από τραγούδια άλλων. Μερικά από αυτά ήταν τα «Πίνω μπάφους και παίζω pro» των Locomondo, «Το τσιγάρο» του Κότσιρα, «Παρ’ τα όλα» του Καρρά, «Ανήκω σε μένα» του Μαζωνάκη, «Ο μακρυμάλλης» του Ζουγανέλη, «Στο κάτω κάτω της γραφής» του Πάριου, «Απόψε θα ‘θελα» του Μητροπάνου και πολλά άλλα, τα οποία συνέθεταν μία υπέροχη παλέτα διαφορετικών ήχων και συναισθημάτων.

Και είναι θεωρώ ένα από τα συν της Ελεωνόρας αυτό, το ότι δεν κολλάει σε καμία περίπτωση στην ταμπέλα του «εντέχνου» που υπηρετεί, αλλά τολμάει να ενσωματώνει στα live της ακόμα και τραγούδια που κανείς δεν θα περίμενε να τα ακούσει από εκείνη ή που πολλοί συνάδελφοί της σνομπάρουν.

 

Ένα είναι το σίγουρο: ότι, πηγαίνοντας σ΄ ένα live της Ελεωνόρας Ζουγανέλη φέτος το καλοκαίρι, θα χορέψεις, θα τραγουδήσεις, θα συγκινηθείς, θα εκτονωθείς, θα στείλεις μήνυμα σ’ έναν παλιό σου έρωτα, θα θυμηθείς, θα ταυτιστείς, θα θέλεις να ξεχάσεις, αλλά στο τέλος θα φύγεις γεμάτος. Και θ’ ανανεώσεις το ραντεβού σου μαζί της ξανά και ξανά!

 

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here