Η ιστορία του Κοντορεβυθούλη παρουσιάζεται Αλλιώς από τη θεατρική ομάδα Τσόκαρα, σε ένα έργο εμπνευσμένο από το Journal secret du Petit Poucet του Philippe Lechermeier.

Εδώ και χρόνια, ο Κοντορεβυθούλης και τα αδέρφια του, ο Ιορδάνης ο αλάνης και ο Ζοζεφίνος ο θεατρίνος, όπως και ολόκληρη η επαρχία, ζουν βυθισμένοι στην Μαύρη Πείνα, τρώγοντας μόνο σούπες με βότσαλα και αέρα κοπανιστό. Εκτός βέβαια από τον καλοθρεμένο τους άρχοντα, που φήμες λένε, ότι  τα κελάρια του είναι γεμάτα φαγητό.

Η Τιτίκα, η κακιά μητριά -που δεν είναι καθόλου μα καθόλου γλυκιά, αλλά κακάσχημη σαν οχιά- εγκαταλείπει τα παιδιά μέσα στο δάσος γιατί, όπως λέει, το φαγητό δεν φτάνει για όλους.

Αφού λοιπόν τα ψιχουλάκια, που άφησε πίσω του ο Κοντορεβυθούλης για να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, «εξαφανίστηκαν» και στο σπίτι δεν υπάρχει τίποτα καλό να τους περιμένει, τα τρία αδέρφια αποφασίζουν να μείνουν και να τακτοποιηθούν πάνω σ’ ένα δέντρο. Στην αρχή η κατάσταση ήταν υποφερτή, ώσπου φτάνει ο χειμώνας. Κρυώνουν, πεινάνε και έχουν βαρεθεί να είναι εγκαταλελειμμένοι.

Στον δρόμο της επιστροφής, συναντούν το πανδοχείο του τρομερού γίγαντα Μασαμπούκ Παραφαγάν και της γυναίκας του, της Λοξομυτόνγκας. Ανακαλύπτουν ότι στις αποθήκες τους υπάρχει άφθονο φαγητό, που θα μπορούσε να θρέψει ολόκληρη την επαρχία για αρκετές εβδομάδες και τότε αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Καλούν ενισχύσεις και, με κινητήριο δύναμη την πείνα και τον έρωτα, οργανώνουν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά το σχέδιο επίθεσης.

Θα καταφέρουν να διώξουν τη Μαύρη Πείνα και να φτιάξουν έναν κόσμο που θα αρκεί να απλώσεις το χέρι στα δέντρα για να πιάσεις κάτι να φας;

Χτίζοντας την παράσταση μπροστά στα μάτια του κοινού, η ομάδα ερευνά τα όρια της παιδικής φαντασίας και της μεταμόρφωσης, δημιουργώντας ένα θέαμα με στοιχεία θεάτρου σκιών, τεχνικές σωματικού θεάτρου και ζωντανή μουσική, για μικρούς και μεγάλους.

kontorevythoulis_2014_10

Συντελεστές
Πρωτότυπη Μουσική: Θάνος Κοσμίδης, Μελίσσα Κωτσάκη
Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια: Μαρία Γεωργιάδου, Άρτεμις Φλέσσα
Σχέδιο αφίσας: Αλέξανδρος Αποστολάκης
Γραφίστας: Θεόδωρος Κωβαίος
Βίντεο: Κωνσταντίνος Φραγκούλης
Δραματουργία: Μελίσσα Κωτσάκη, Άρτεμις Φλέσσα
Παραγωγή, Σκηνοθεσία: Ομάδα Τσόκαρα (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Αντανακλάσεις)

Ηθοποιοί
Ελεάννα Αποστολάκη, Μελίσσα Κωτσάκη, Ανδρομάχη Σπανέλλη

Νέος Κύκλος Παραστάσεων
από την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου
Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 12.00
& μια extra βραδινή παράσταση το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 21.00

Διάρκεια: 70’
Είσοδος: 7€

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ studio
Ερεχθείου 22,
Ακρόπολη,
τηλ. 210 9248 328

*Στο «Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre» πραγματοποιούνται επίσης τα μαθήματα “Kiditiras” και «Κινητήρας Family», όπου γονείς και παιδιά εκφράζουν όσα αισθάνονται, σκέφτονται και παρατηρούν έχοντας ως εργαλεία το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, το ρυθμό και τη μουσική.

Μπορεί να έρθει όποιος μικρός μας φίλος θέλει, με γονείς ή χωρίς. Τα μαθήματα είναι ακόμα ανοιχτά, δεν πειράζει αν δεν ήρθατε από το Σεπτέμβρη… Ελάτε τώρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here