INTERVIEWS
Το Music Corner συναντά ξένους καλλιτέχνες
και ξενόγλωσσα ελληνικά groups!

—————————————-

 

ROSEBLEED

«Νιώθουμε πολύ ευχαριστημένοι από την πρώτη μας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, μάθαμε πολλά που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι»!

Συνέντευξη στον Νίκο Παπανικολάου
Music Corner – 17/11/2010

Μετράνε ήδη έξι χρόνια στη μουσική. Τουλάχιστον ως μπάντα. Από το Schoolwave, support group στους Hooverphonic και στους Cranberries! Ονειρεμένη εξέλιξη; Δε θα το έλεγα. Αναμενόμενη, είναι η λέξη που θα ταίριαζε περισσότερο. Άλλωστε, όταν στο συνδυασμό καλής μουσικής, εξαιρετικών στίχων, προσεγμένων δίσκων και καταπληκτικών φωνών προστίθεται και η ωριμότητα, τότε δε μπορούμε παρά να πούμε πως οι Rosebleed έχουν ακόμα να μας δώσουν πάρα πολλά…!

 ——-

Music Corner: Πως ξεκίνησε η ιδέα να φτιάξετε μία ελληνική μπάντα με ξένο στίχο;
Rosebleed: Δεν ήταν ιδέα ακριβώς απλά συνέβη. Όσο για τον Αγγλικό στίχο είναι απλά επειδή αυτά ήταν τα ακούσματα μας και οι επιρροές μας και αυτό μας άρεσε.

Music Corner: Πόσο έυκολο ήταν να κάνει μία αγγλόφωνη μπάντα τέτοια επιτυχία στα ελληνικά ραδιόφωνα;
Rosebleed: Δεν ξέρουμε πολλά γι’ αυτήν την επιτυχία στα ραδιόφωνα που λες. Εμείς κάνουμε μουσική που μας εκφράζει και που ανταποκρίνεται στην αισθητική μας, κάνουμε όσες περισσότερες συναυλίες μπορούμε, είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε και κοιτάμε να περνάμε καλά από εκεί και πέρα δεν είναι δική μας δουλειά να ασχολούμαστε με τα ραδιόφωνα. Με λίγα λόγια δεν ξέρουμε αν είναι εύκολο ή δύσκολο γιατί δε το σκεφτόμαστε. Μπορούμε να σας πούμε όμως πόσο δύσκολο είναι να υπάρχεις σήμερα και σαν μπάντα αλλά και σαν αυτόνομο άτομο.

Music Corner: Schoolwave, Hooverphonic, Carlos Santana, Cranberries… Για πείτε μου λίγα πράγματα γι’ αυτή τη διαδρομή.
Rosebleed: Όλα ήρθαν ξαφνικά ένα ένα με στη σειρά του. Ήταν πολύ καλές ευκαιρίες που μας δόθηκαν από διάφορες μεριές και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες. Το ευχαριστηθήκαμε και πήραμε τρομερές εμπειρίες ζωής που δε θα ξεχάσουμε ποτέ.

Music Corner: Πρώτο σας άλμπουμ το White Balloons. Τι συναισθήματα, εμπειρίες, εντυπώσεις αποκομίσατε;
Rosebleed: Είμαστε περήφανοι για το πρώτο μας άλμπουμ. Έγιναν όλα όπως ακριβώς τα θέλαμε και το αποτέλεσμα είναι 100% εμείς. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μένουμε εκεί, θέλουμε να πειραματιστούμε και ο επόμενος δίσκος να είναι κάτι τελείως διαφορετικό και ανώτερο. Αλλά σίγουρα νιώθουμε πολύ ευχαριστημένοι από την πρώτη μας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, μάθαμε πολλά που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι.

Music Corner: Τον Φεβρουάριο το «Ι want to have it all» βρέθηκε στη 14η θέση των μουσικών προτάσεων στο BBC Radio 1 της Βρετανίας. Το περιμένατε;
Rosebleed: Ούτε που είχαμε σκεφτεί κάτι τέτοιο και εμείς τυχαία το μάθαμε!

Music Corner: Μουσικές επιρροές;
Rosebleed: Λίγο από όλα. Radiohead, Nick Cave, The Cure, Madrugada, Sigur Ros, Bjork, Muse, Tom Waits, Black Keys, Electro, Tech, tech House, Classical music, Blues 20-50 … λίγο ή και πολύ από όλα. Μας αρέσει η μουσική και στην καλή μουσική δεν υπάρχουν ταμπέλες.

Music Corner: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; (άμεσα και έμμεσα)
Rosebleed: Μετά την περιοδεία με τον Craig Walker θέλουμε να συγκεντρώσουμε όλη μας την προσοχή στο να γράψουμε υλικό για το επόμενο άλμπουμ τίποτα άλλο.

Music Corner: Να πάω σε πιο γενικές ερωτήσεις… Γιατί η ελληνική μουσική έχει πάρει τον κατήφορο;
Rosebleed: Και τι σε κάνει να νομίζεις πως ξέρουμε τι κάνει η Ελληνική μουσική; Έχει όντως πάρει τον κατήφορο; Μήπως επειδή την κουράζουν οι ανηφόρες; Ή μήπως επειδή ο νεοέλληνας έχει πλέον χάσει την ταυτότητα του και τα έχει κάνει όλα μια τεράστια σαλάτα; Απαντήστε και κερδίστε το νέο CD της …Τζούλιας (Οι περιπέτειες ενός Αιδοίου)!

Music Corner: Γιατί υπάρχει τέτοια διαφορά τιμής των CD μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού;
Rosebleed: Μάλλον δεν είμαστε οι κατάλληλοι να απαντήσουμε σε κάτι τέτοιο, κάποιος οικονομικός σύμβουλος μεγάλης δισκογραφικής ίσως να ξέρει ακριβώς το γιατί, πάντως δε νομίζουμε ο λόγος να είναι κάτι απλό…

Music Corner: Να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την κουβέντα, χάρηκα πολύ να ξέρετε. Να ευχηθώ τα καλύτερα σε ό,τι κι αν κάνετε!
Rosebleed: Εμείς ευχαριστούμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here