INTERVIEWS
Το Music Corner συναντά ξένους καλλιτέχνες
και ξενόγλωσσα ελληνικά groups!

—————————————-

 

VEILS

Συνέντευξη στον Νίκο Παπανικολάου
Music Corner – 25/11/2010

Ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω γιατί μου άρεσε τόσο αυτή η μπάντα. Εννοώ να βρω ένα λόγο και όχι πολλούς. Είναι το στυλ τους; Είναι η ενέργεια και τα συναισθήματα που έχουν τα τραγούδια τους; Είναι η μουσική τους; Είναι η φωνή του Finn; Δεν ξέρω. Ή μάλλον δεν ήξερα έως τη στιγμή που μου έδωσαν αυτή τη συνέντευξη!

Τελικά τους Veils τους αγαπάω γιατί είναι σαν εμένα! Ρομαντικοί, ανεξήγητα αισιόδοξοι και ταυτόχρονα ρεαλιστές. Οξύμωρο. Α, και εκτός αυτών η μουσική τους τα σπάει. Τους μοιράζομαι μαζί σας, αν τους ξέρετε καταλαβαίνετε τι λέω, αν πάλι σας είναι άγνωστοι ήρθε η ώρα να τους γνωρίσετε…!

 ——-

Music Corner: Μιλήστε μου λίγο για τους Veils. Ποιοι είστε;
Veils: Είμαστε μία μπάντα, ζούμε στο Λονδίνο, και ελπίζουμε πως παίζουμε μουσικές που είναι παράξενες, εγκάρδιες και όμορφες.

 Music Corner: Τι σας παρακινεί να γράψετε μουσική;
Veils: Ο φόβος του θανάτου και η πραγματική δουλειά

 Music Corner: Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
Veils: Ο Bob Dylan, ο Robert Scott, ο Tom Waits, οι Bats, οι Stooges, οι Clash, οι  Pogues, ο Leadbelly,ο  Lou Reed, η Edith Piaf και η Nina Simone.

Music Corner: Ένα από τα κομμάτια που αγαπάω πολύ είναι το «advice for young mothers to be».  Τι σας έκανε να γράψετε αυτό το κομμάτι;
Veils: Επέστρεψα στην πόλη που μεγάλωσα μετά από τρία χρόνια περιοδείας και ξαφνικά όλοι είχαν μωρά. Ο διευθυντής του γυμνασίου μας σύγκρινε τα μηχανήματα που πουλάνε προφυλακτικά με αυτά που δίνουν ηρωίνη στους τοξικομανείς στα κέντρα απεξάρτησης, και αυτό το τραγούδι ήταν μία απάντηση σε αυτό.

Music Corner: Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Veils: Μόλις τελειώσαμε τη δημιουργία ενός EP και ξεκινήσαμε μία δική μας μικρή δισκογραφική εταιρία. Το EP θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του ερχόμενου έτους.

Music Corner: Πείτε μου ένα αστείο περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της μουσικής σας καριέρας.
Veils: Ο προηγούμενος ντράμερ μας ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Henning Dietz. Είναι πολύ καταδεκτικός, ξανθός και Γερμανός και όταν παίξαμε στο Σικάγο με τον Snoop Dog, του είπε πως ήταν διάσημος Γερμανός ράπερ. Έχω φωτογραφία με τους δυο τους να κάνουν γκανγκστερικές κινήσεις, φωτογραφία την οποία θα φυλάξω μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω.

Music Corner: Finn, ο πατέρας σου ήταν, επίσης, μουσικός. Με ποιόν τρόπο, πιστεύεις, πως επηρέασε την εμπιστοσύνη σου για τη μουσική και να σε κάνει να ζεις από αυτή.
Veils: Νομίζω πως ο μπαμπάς μου μού έδειξε πως όλα όσα έχουν να κάνουν με τη μουσική βιομηχανία προσπαθούν να σε κάνουν να μουχλιάσεις μέσα σε ένα εύκολα εμπορεύσιμο σχήμα, αλλά και πως το αληθινό νόημα του πράγματος είναι να έχεις τη δική σου φωνή, πράγμα που δε συμβαίνει πάντοτε εύκολα. Επίσης μου έμαθε να ζητάω πάντα περισσότερο κόκκινο κρασί, απ’ όσο αντέχω, στο ποτήρι μου από τη στιγμή που εκείνος που μου το σερβίρει είναι πρόθυμος να μου βάλει.

Music Corner: Στα μουσικά σας βίντεο, τα οποία έχω δει, η μπάντα έχει υιοθετήσει ένα στυλ το οποίοι κάποιο έχουν περιγράψει ως δήθεν Άμις. Αυτό γίνεται σκόπιμα ή είναι απλά αποτέλεσμα των στιλιστικών σας επιλογών;
Veils: Αχά! Ουδέποτε θέλαμε να το παίξουμε Άμις. Συχνά φοράω πράγματα τα οποία νομίζω πως είναι αστεία αλλά κάποιοι άνθρωποι δεν το βλέπουν ακριβώς έτσι.

Music Corner: Finn, ο Geoff Travis αναφέρθηκε σε σένα λέγοντας πως είσαι «ένας νέος αλλά παράλληλα ώριμος και αληθινός καλλιτέχνης όπως ο Nick Cave και ο David Bowie». Συμφωνείς με αυτή την άποψη;
Veils: Αυτό είναι πολύ κολακευτικό αλλά δε νιώθω καθόλου σαν «καλλιτέχνης», αυτός είναι ένας πολύ υψηλός τίτλος για μένα. Απλά μου αρέσει οι άνθρωποι να αγαπούν τα τραγούδια μας και να σημαίνουν κάτι γι’ αυτούς και τα τραγούδια να συνεχίσουν να ακούγονται, έστω και για λίγο, μετά το θάνατο μου.

Music Corner: Αν και ακόμα οι Veils θεωρούνται μία αρκετά underground μπάντα, έχουν πλέον ένα συνεχώς αυξανόμενο κοινό τόσο στην Ευρώπη, όσο στις Η.Π.Α και τον Καναδά. Περιμένατε τόσο γρήγορες και θετικές αντιδράσεις από το κοινό;
Veils: Είναι τόσο συναρπαστικό να βλέπεις πως το μικρό μας όνομα έχει φτάσει τόσο μακριά. Είναι πλέον ευθύνη …να είμαστε σίγουροι πως δε θα τα χαλάσουμε όλα. Αλλά αυτή είναι μία πολύ όμορφη ευθύνη!

Music Corner: Πότε θα σας ξαναδούμε στην Ελλάδα; Ξέρετε, το κοινό σας αυξάνεται διαρκώς κι εδώ…
Veils: Δεν είχαμε ιδέα πως τόσα πολλά άτομα στην Ελλάδα μας άκουγαν τα τελευταία χρόνια και θα θέλαμε πολύ να επιστρέψουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να κάνουμε συναυλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here