28/11/2011
Γράφει η Πέννυ Ζαμπούκα
Φωτογράφηση: Θαλίνα Καρπούζη
www.musiccorner.gr

Τη προηγούμενη Κυριακή, στις 20 Νοεμβρίου, βρέθηκα ξανά στον Πειραιά, μετά από καιρό. Ο λόγος που με έφερε ως εκεί ήταν η ροκ γιορτή που έστησε ο ραδιοφωνικός σταθμός “Atlantis 105,2″, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, έναν παλιό κινηματογράφο του Πειραιά, χρόνια εγκαταλελειμμένο, που ανακαινίστηκε, μετατράπηκε σε πολυχώρο και ονομάστηκε “Passport”. Εκεί κάθε μήνα θα τιμώνται καλλιτέχνες με πολύχρονη σταθερή ροκ πορεία και η αρχή έγινε σ’ αυτό το live, όπου τιμώμενο πρόσωπο ήταν η Θεοδοσία Τσάτσου!

Η αφίσα έλεγε ότι το event αρχίζει στις επτά και αν και δεν πίστευα οτι θα τηρούνταν η ώρα έναρξης (τα ωράρια στην Ελλάδα όσον αφορά τις διοργανώσεις ήταν πάντοτε ελαστικά, και στην …π.Μ. εποχή*), παρολαυτά το πρόγραμμα ξεκίνησε αμέσως και μάλιστα δυναμικά, με την πρώτη schoolwave band, τους Public Distortion, σε hard rock και metal διασκευές! Μου κεντρίσανε αμέσως την προσοχή, και εντυπωσιάστηκα απο τη θερμή υποδοχή που διέκρινα απο το κοινό κάτω.

Public Distortion

Στη συνέχεια ανέβηκαν στη σκηνή οι Rhezus Negative, οι οποίοι επιδόθηκαν σε αγαπημένες ροκ διασκευές (εξαιρετική η διασκευή του sweet dreams των Eurythmics) και είχαν πολύ δυναμική σκηνική παρουσία, με την νεαρή κοκκινομάλα frontwoman του συγκροτήματος να κλέβει την παράσταση.

Rhezus Negative

Όταν ξεκίνησαν να παίζουν οι Κέρινοι και Ρει, ο χώρος είχε ήδη γεμίσει απο όρθιους μπροστά στη σκηνή και όταν έπαιξαν τη “ρυτίδα”, ένα απο τα καλύτερα κομμάτια τους κατά τη γνώμη μου, αρχίσαμε να μπαίνουμε δυναμικά κι εμείς στο κλίμα!

Κέρινοι και Ρει

Υπήρχε άλλωστε ένα κλίμα ροκ γιορτής στο Passport εκείνο το βράδυ και φαινόταν απο πολύ νωρίς ότι θα ροκάρει ωραία η βραδιά. Στη συνέχεια, όταν εμφανίστηκαν τα Γυμνά Καλώδια, ξεσηκωθήκαμε κι άλλο, με αποκορύφωμα φυσικά το “θέλω”, που το τραγουδούσαμε όσο πιο δυνατά μπορούσε ο καθένας μας! Ήταν φανερό οτι είχαμε εκτροχιαστεί…!

Γυμνά Καλώδια

Το έδαφος είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για την έλευση των Kollektiva, των οποίων τα live είναι πάντα μοναδικά: Ο Θανάσης Χουλιάρας, κεντρικός τραγουδιστής του group, υπερκινητικός όπως πάντα, ξεκινάει με το I’m feeling good της Nina Simone, a capella, και συνεχίζει με ένα μοναδικό show μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, με δικά τους κομμάτια και διασκευές. Μιλώντας με τον κόσμο κάτω, τραγουδώντας μέσα απο μια ντουντούκα, μας “ανεβάζουν” με το “αγάπη είναι να μένεις”, μας ρίχνουν – τόσο όσο πρέπει – με το “which side are you on (now)”, και εν τέλει μας παραδίδουν …αλλόφρονες στον Ζακ Στεφάνου!

Kollektiva

Και ενώ περιμένουμε να συνεχιστεί η βραδιά στο ίδιο κλίμα, βγαίνει στη σκηνή ο Ζακ μόνος, με μια κιθάρα. Ο κόσμος που περίμενε κάτι εξίσου δυνατό όπως μας έχει συνηθίσει με τη μπάντα του, αρχίζει να αραιώνει και να οπισθοχωρεί. Και τότε ο Ζακ ξεκινάει να τραγουδάει… και όλος αυτός ο κόσμος που διασκορπίστηκε, επιστρέφει με αμείωτο κέφι γιατί ο Ζακ ξέρει να ξεσηκώνει, έστω και με μια κλασική κιθάρα! Τόσο πολύ που σπάει κάποιες χορδές της, αλλά δεν πτοείται – ούτε κι εμείς! Το κέφι επανέρχεται σε δευτερόλεπτα, τραγουδάμε όλοι το τόσο επίκαιρο “μικρό μου Πόνυ” και το γλυκά ειρωνικό “Φτάσε στον πάτο” και είμαστε όλοι έτοιμοι για το αποκορύφωμα της βραδιάς, την εμφάνιση φυσικά της Θεοδοσίας Τσάτσου!

Ζακ Στεφάνου

Νομίζω οτι όταν βλέπεις live την Τσάτσου δε μπορείς να μη μαγευτείς απο τη σκηνική της παρουσία, όσες φορές και αν την έχεις δει. Ειδικά όταν την ακούς να ερμηνεύει τραγούδια απο το τελευταίο της cd, το “Αγαπήσου” , το οποίο θεωρώ οτι είναι το καλύτερό της μέχρι στιγμής, δε γίνεται να μείνεις ασυγκίνητος στο ρυθμό που πηγάζει από μέσα της και διαχέεται παντού στο χώρο. Και αυτή τη φορά ήταν καταπληκτικές οι ερμηνείες της και άξιζε δίκαια την αναμονή μας για ακόμα μια φορά!

Θεοδοσία Τσάτσου

Καθώς γύριζα σπίτι το βράδυ σκέφτηκα ότι αυτή η Κυριακάτικη γιορτή ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει πανηγυρικά το Σαββατοκύριακο – και να οπλιστούμε με κουράγιο για τα πάθη της νέας εβδομάδας. Πέρασα ένα ασυνήθιστα εκρηκτικό Κυριακάτικο απόγευμα. Τελικά ο Πειραιάς ξέρει να ροκάρει!

(* π.Μ = προ Μέρκελ)

Περισσότερες αποκλειστικές φωτογραφίες του MusicCorner από το live


***Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή φωτογραφιών, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here