Αυτό το καλοκαίρι, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Κώστας Μακεδόνας μαζί με το δημιουργικό δίδυμο των Θάνου Γεωργουλά (μουσική, ενορχηστρώσεις) και Κώστα Τερζάκη (στίχοι, κείμενα) παρουσιάζουν την μουσική παράσταση «Μικρασία μου, Ψυχή μου».

Με 22 ολοκαίνουργια τραγούδια και απλές, γρήγορες, επεξηγηματικές αφηγήσεις ανάµεσά τους, η παράσταση στοχεύει στα συναισθήματα των θεατών και ζωντανεύει µε σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό τρόπο τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας µας.

Η γνώση, η ψυχαγωγία και ο φόρος τιμής στους ξεριζωμένους Έλληνες της Ιωνίας, δίνονται μέσα από διαφορετική, πρωτότυπη προσέγγιση, που προσπαθεί να γεφυρώσει αυτά τα 100 χρόνια, αγγίζοντας σήμερα τις καρδιές µας. Ο σπουδαίος, καταξιωμένος ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας μαζί µε εξαίρετους ερμηνευτές και μουσικούς, µε παραδοσιακά μουσικά όργανα σε καινούργιες μελωδίες και ενορχηστρώσεις του Θάνου Γεωργουλά και στίχους και κείμενα του Κώστα Τερζάκη αποτελούν την εγγύηση για μια συναυλία υψηλής αισθητικής που θα σφραγίσει µε τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη επέτειο.

Συμμετέχουν οι Μαριάννα Παπαμακαρίου και Σταύρος Βαϊνάς και 7μελής ορχήστρα από τους Θάνο Γεωργουλά (πιάνο), Βασίλη Αρμένη (πλήκτρα, ακορντεόν), Νίκο Τερζάκη (κιθάρα), Γιάννη Καλκάνη (τύμπανα), Αντώνη Τζήκα (μπάσο), Στέλλα Βαλάση (σαντούρι) και Τιγκράν Σαρκισιάν (πνευστά). Υπεύθυνος ήχου ο Άγγελος Πετκίδης και υπεύθυνος φωτισμού ο Γιάννης Καραμπελιάς.

Ύστερα από την πρώτη παρουσίαση της παράστασης «Μικρασία μου, Ψυχή μου» στις 13 Ιουλίου στην Καλλιθέα θα ακολουθήσουν συναυλίες στο Παλαιό Φάληρο (11/9), στη Νέα Σμύρνη (19/9), στη Σαλαμίνα (20/9) και σε άλλες περιοχές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here