Γράφει η Εύα Αροτσίδου
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπάρλας

Κάθε φορά που ανακοινώνονται οι συναυλίες του Γιάννη Χαρούλη γίνεται πανικός. Είναι ο κύριος sold out. Kαθόλου τυχαία μάλιστα. Είναι η αστείρευτη ενέργεια του, το κέφι και η ταπεινότητα του. Όσο κόσμο και να έχει από κάτω, όσο και να τον χειροκροτούν, εκείνος είναι ο Γιάννης, που παίζει για τους δικούς του ανθρώπους. Χωρίς ίχνος έπαρσης και σταριλίκι, το διασκεδάζει το ίδιο με σένα που χορεύεις από κάτω.

xaroulis_live_06_17_023

Είναι η αγάπη του για τη μουσική, που τη μεταδίδει και στο κοινό του. Παρέα με τους εξαιρετικούς μουσικούς του και παρακαταθήκη παλιά αλλά και νέα κομμάτια του από το Δωδεκάλογο του γύφτου, σε ποίηση του Κωστή Παλαμά, μας έκανε όλους να τραγουδάμε μαζί του. Οι ενορχηστρώσεις των κομματιών του ήταν όπως πάντα μοναδικές. Με λύρα, γκάιντα και ηλεκτρική κιθάρα δημιούργησαν μαγικές μελωδίες. Μελωδίες που θέλουμε να ακούμε ξανά και ξανά.


Δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Με φόντο τους επιβλητικούς βράχους, μας πήγε βόλτα στην Ικαρία, μας μίλησε για χάδια που πετάχτηκαν στο πηγάδι, μας έδωσε Αγάπη. Τραγουδώντας Άσιμο και Θανάση Παπακωνσταντίνου τίμησε τους παλαιότερους ερμηνευτές αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τον σεβασμό του. Μπλέκει την παράδοση με νέα στοιχεία μουσικής και το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο.


Οι συναυλίες του κάθε φορά είναι και καλύτερες. Ανυπομονείς να πας, να τραγουδήσεις μαζί του, να σε φτάσει σε εκείνη τη μέθεξη, που νιώθεις ακούγοντας τον να τραγουδάει. Κάνει κάτι μαγικό. Κάνει μια παρέα όλον τον κόσμο, που είναι από κάτω. Αυτό δεν μπορεί να το πετύχει ο καθένας, είναι σίγουρο. Και επειδή τους χειμώνες μας λείπει ιδιαίτερα, ζούμε τις συναυλίες ακόμα πιο έντονα.

Θα χορέψεις, θα τραγουδήσεις μέχρι να μην έχεις πια φωνή, θα συγκινηθείς, θα αισθανθείς τους στίχους και τα τραγούδια να μιλάνε κατευθείαν στη ψυχή σου. Με την υπέροχη φωνή του και το λαούτο του καταφέρνει να μας κάνει χαρούμενους. Διότι έτσι φεύγεις από τις συναυλίες του, με ένα τεράστιο χαμόγελο. Και με μια υπόσχεση. Πως την επόμενη φορά θα πάρεις εισιτήριο και για τις τρεις μέρες.


Εσύ ακόμα δεν έχεις πάει Χαρούλη; Απλά δεν ξέρεις τι χάνεις. Γιάννη σε ευχαριστούμε για τις μοναδικές στιγμές που μας χαρίζεις απλόχερα.

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού γραπτού ή οπτικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here