Σε ένα κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής, η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το “Ταξίδι από Ανατολή σε Δύση”, πέτυχε να ερμηνεύσει μοναδικά τις σπουδαιότερες μελωδίες της με την συνοδεία της Παιδικής-Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, πραγματικά πολύ κοντά στις αυθεντικές τους εκτελέσεις, προς μεγάλη ευχαρίστηση όσων παρευρέθηκαν.


Η συνεργασία της με την μαέστρο της ορχήστρας, κα Νίνα Πατρικίδου, αποδείχτηκε εξαιρετική, με την ορχήστρα πραγματικά να μεγαλουργεί, τόσο στα γνωστά κινηματογραφικά κομμάτια της Ευανθίας, όπως τα θέματα από την “Πολίτικη Κουζίνα”, το “Νοτιά” και το πρόσφατο “1968”, όσο και από τα ορχηστρικά θέματα του πρώτου της άλμπουμ “Το αστέρι κι η ευχή”.


Οι σολίστ του συγκροτήματος της Ευανθίας, ο Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), ο Θάνος Σταυρίδης (ακορντεόν), ο Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά), ο Θοδωρής Ματούλας (άρπα) και ο Στάθης Άννινος (πιάνο), συγχρωτίστηκαν απόλυτα με την ορχήστρα, φώτισαν τα κομμάτια με τους αυτοσχεδιασμούς τους μαζί με την Ευανθία στο βιολί, ενώ ο προσκεκλημένος στην πολίτικη λίρα Ηλίας Υφαντίδης πρόσθεσε μια ακόμη συγκινητική στιγμή στις πολλές της βραδιάς, με το παίξιμό του στα κομμάτια από το soundtrack του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Δεμίρ “Πόντος: Μνήμες στην ομίχλη του παρελθόντος“.


Η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς, ήταν η ερμηνεία της παιδικής χορωδίας σε συνεργασία με το φωνητικό σύνολο “Καλλιτεχνήματα”, που από την στιγμή της εισόδου τους στη σκηνή, τραγουδώντας την “Αλεξάνδρεια” ως και το τελευταίο κομμάτι, το “Με την πλάτη”, απέδειξαν ότι πράγματι, τα τραγούδια πήραν άλλη διάσταση, μεταφέροντας ένα πρωτόγνωρο κύμα ευαισθησίας στους θεατές.


Ήταν αυτή η βραδιά πραγματικά ένα ταξίδι στα ηχοχρώματα του Ελληνισμού! Από τον Πόντο ως την Πόλη, μέσα από το Αιγαίο, ως την Κάτω Ιταλία. Κι ήταν ένα πανέμορφο, συγκινητικό ταξίδι…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επαιξα σε αυτην την καταπληκτικη συναυλια, ειμαι στην τελευταια φωτο, αυτος με το σγουρο μαλλι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here