Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Το τραγούδι “Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου“, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο προηγούμενο άλμπουμ της Ανδριάνας Μπάμπαλη με τίτλο “The Rose Tattoo” και όχι ένα νέο τραγούδι με τη φωνή του Μιχάλη Χατζηγιάννη, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αποτελεί τελικά το soundtrack της νέας σειράς του Mega, «Το νησί». Από τη στιγμή που το εν λόγω τραγούδι ακούστηκε στο πρώτο επεισόδιο του εξαιρετικού σήριαλ, που γνώρισε ρεκόρ τηλεθέασης, έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση τόσο στο διαδίκτυο όσο και στο ραδιόφωνο, όταν μάλιστα την χρονιά που κυκλοφόρησε (2009) πέρασε σχεδόν απαρατήρητο! Να όμως που η τηλεόραση έκανε και πάλι το θαύμα της! Και αυτή τη στιγμή μιλάμε για μια ευτυχή συγκυρία μιας και το συγκεκριμένο τραγούδι των Σπύρου Περιστέρη και Μ. Μαργαρίτη αποτελεί μια εξαιρετική διασκευή από τον Μίνωα Μάτσα, ο οποίος έχει τη γενική μουσική επιμέλεια της σειράς, ερμηνευμένο μοναδικά από την αισθαντική φωνή της Ανδριάνας. Το παράλογο δε της υπόθεσης είναι πως ενώ  η πολύ καλή ερμηνεύτρια μόλις κυκλοφόρησε το νέο της album «Ο Τζον-Τζον ζει» και θα περίμενε κανείς να απασχολεί τα μέσα με τα καινούρια της τραγούδια, ωστόσο κάνει επιτυχία με ένα ξεχασμένο διαμαντάκι από τον προηγούμενο δίσκο της. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως…

——-

Επιστροφή στον Σταυρό του Νότου για την Ελεωνόρα Ζουγανέλη από αυτή την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία, με ένα πρόγραμμα που ο στόχος του είναι να περάσει χωρίς συστολές και αναστολές απ’ ότι έχει αγαπήσει. Τα καινούρια της τραγούδια από το «Έξοδος 2», τα τραγούδια από το «Έλα», νέα τραγούδια, παλιά τραγούδια, αλλά και παλιότερα. Τραγούδια πέρα από όρια και σύνορα. Στο δεύτερο αυτό μουσικό ταξίδι στον Σταυρό του Νότου Plus η Ελεωνόρα Ζουγανέλη έχει στο πλευρό της νέους συνεργάτες όπως ο Ησαΐας Ματιάμπα – φωνή και παρουσία που δεν έχει περάσει απαρατήρητη και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και δύο συνεργάτες από την περσινή σεζόν, την Ελένη Γκασούκα και τον Θανάση Αλευρά.

Η Ελένη Γκασούκα που είχε σκηνοθετήσει και την περσινή παράσταση αναλαμβάνει και φέτος να σκηνοθετήσει και να παρέμβει σε καίρια σημεία του προγράμματος έχοντας στο πλευρό της ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς. Ο Θανάσης Αλευράς δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι έκλεψε την παράσταση πέρυσι. Και πολύ φοβόμαστε και ελπίζουμε ότι θα την κλέψει και φέτος!

Την ενορχήστρωση του προγράμματος έχει αναλάβει ένας από τους σταθερούς συνεργάτες της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, ο Ματί Παλαιολόγος και την επιμέλεια του προγράμματος έκανε ο Χρήστος Παπαμιχάλης. Τέσσερις ακόμα καταξιωμένοι μουσικοί τους πλαισιώνουν: Ηλίας Παρασκευόπουλος-Τύμπανα, Δημήτρης Μουτάφης – Μπάσο, Ευριπίδης Ζεμενίδης – κιθάρα & τραγούδι, Samuel Marlieri – σαξόφωνο.

——-

Το νέο της album «Η αγάπη είναι ελεύθερη» θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη στο «Beer Academy» της Αγίας Παρασκευής η Γλυκερία. Κοντά στη μεγάλη ερμηνεύτρια θα βρεθούν πολλοί φίλοι και συνεργάτες προκειμένου να γιορτάσουν μαζί της την κυκλοφορία μιας εξαιρετικής δουλειάς φτιαγμένης με πολύ αγάπη και ρομαντική διάθεση μιας άλλης εποχής. Δεκαεφτά σύγχρονα λαϊκά τραγούδια με ποικίλα ηχοχρώματα που συνυπέγραψαν για την φωνή της Γλυκερίας ο Γιώργος Ζήκας και η Βάσω Αλλαγιάννη. Τραγούδια για την αγάπη, τη φιλία, τη συντροφικότητα, που μας φέρνουν αναμνήσεις από το καλό λαϊκό τραγούδι του παρελθόντος και μας οδηγούν επάξια στην σύγχρονη μουσική σκηνή…

Ήδη μάλιστα το νέο cd της Γλυκερίας έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση και έχουν ξεχωρίσει αρκετά τραγούδια που ακούγονται με αμείωτη ένταση στα ραδιόφωνα, όπως η υπέροχη λαϊκή μπαλάντα «Χωρίς εσένα», το στιβαρό χασάπικο «Η αγάπη δεν είναι δεδομένη» και η επίκαιρη για τη στιχουργική της «Κουρσάρα». Ανάμεσα στους καλεσμένους της Γλυκερίας το βράδυ της Τρίτης και οι φίλοι που συμμετέχουν στο νέο cd, όπως ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Δημήτρης Σταρόβας αλλά και οι σολίστες Βασίλης Σαλέας και Λάζαρος Κουλαξίζης.

——-

Νέο δίσκο αναμένεται να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα η Νατάσα Θεοδωρίδου. Τα καινούρια τραγούδια της καλής λαϊκής τραγουδίστριας υπογράφει εξ’ ολοκλήρου ο δημιουργός των επιτυχιών Γιώργος Μουκίδης. Ένα πρώτο δείγμα από το νέο αυτό album αποτελεί το τραγούδι «Τώρα θα πονάς», το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στις εμφανίσεις της Νατάσας στην Άνοδο ενώ από την περασμένη εβδομάδα άρχισε να μεταδίδεται και στα περισσότερα ραδιόφωνα της χώρας.

——-

Νέο single για την Έλενα Παπαρίζου μέσα από το τελευταίο πλατινένιο album της με τίτλο «Γύρω από τ’ όνειρο». Πρόκειται για το τραγούδι “Γύρνα Με Στο Χτες“, μια τρυφερή μπαλάντα του Γιώργου Σαμπάνη (μουσική) και των Ελεάνας Βραχάλη και  Γιάννη Δόξα (στίχοι). Μάλιστα το εν λόγω τραγούδι πρόσφατα ηχογραφήθηκε εκ νέου σε μία δυναμική, ρυθμική all around the dream έκδοση από τους DonK, η οποία ακούγεται ήδη δυνατά στα ραδιόφωνα. Αυτές τις μέρες αναμένεται να απολαύσουμε στις οθόνες μας και την οπτικοποιημένη εκδοχή του τραγουδιού. Αυτό τον καιρό η Έλενα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τις επικείμενες εμφανίσεις της στο πλευρό του Αντώνη Ρέμου από τα τέλη του Οκτώβρη στο Διογένης Studio.

——-

Δύο χρόνια μετά από τις επιτυχημένες εμφανίσεις της, η Δέσποινα Ολυμπίου επιστρέφει δυναμικά στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης! Στο γνώριμο και αγαπημένο χώρο του Barbarella, θα επιμεληθεί ενός άκρως διασκεδαστικού και εμπνευσμένου προγράμματος, που θα μεταμορφώσει τις βραδιές μας στα καλύτερα πάρτι της σεζόν! Μαζί της θα είναι ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Γιώργος Τεντζεράκης, ο Χοβίκ, η Τζένη Λίφο και η Λήδα Παπά. Ολοι νέοι τραγουδιστές με ανεβασμένη διάθεση και αστείρευτη ενέργεια!

Από την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και όλο το χειμώνα θα δίνουν μαζί το σύνθημα για απογείωση και διασκέδαση μέχρι το πρωί! Ένα φρέσκο, νεανικό σχήμα που είναι έτοιμο να μας κάνει να συγκινηθούμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να αφεθούμε μαζί του σε ένα μοναδικό Live Party που θα μας παρασύρει όλους! Η μουσική επιμέλεια της παράστασης ανήκει στον Δημήτρη Κωστόπουλο ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Από αυτή την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 23.30 και κάθε Κυριακή στις 21.30 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Barbarella!!!

——-

Ο Γιώργος Μυλωνάς και ο Πάνος Μουζουράκης παρά την …απέχθεια που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους στο Σταυρό του Νότου CLUB, στη μουσική υπερπαραγωγή που έσπασε ταμεία σε Ελλάδα και εξωτερικό με τίτλο «ΠρόβαΤΑκομμάτια… ItsaLIVE»!

Από σήμερα και κάθε Δευτέρα στο Σταυρό του Νότου CLUB, οι δύο ανατρεπτικοί καλλιτέχνες μας περιμένουν για να περάσουμε μαζί τους ξεχωριστές μουσικές βραδιές γεμάτες χιούμορ και ανεβαστική διάθεση!

 ——-

Ο Μάκης Σεβίλογλου, ως στιχουργός και συνθέτης πρωτοεμφανίστηκε το 2003 με το τραγούδι «θα μεγαλώνουμε μαζί» στο album της Χάρις Αλεξίου «Ως την άκρη του ουρανού σου». Το 2006 συμμετείχε συνθετικά, στιχουργικά, στο album της ίδιας ερμηνεύτριας «Βύσσινο και νεράντζι» γράφοντας τα μισά τραγούδια. Το 2008 μας καταθέτει την πρώτη προσωπική του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Γλυκό μεθύσι» σε δικούς του στίχους και μουσικές. Τον Μάιο του 2009 ξεκινάει η συνεργασία του με την ολλανδική δισκογραφική εταιρεία Coast to Coast, που κυρίως ενδιαφέρεται για ποικίλες εθνικές μουσικές και μουσικά παντρέματα.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, είναι το album «Άγκυρες» σε δικές του μουσικές και στίχους, πλην δύο τραγουδιών, που τους στίχους έχουν γράψει η Φωτεινή Λαμπρίδη και ο Γιώργος Κορδέλας. Ερμηνευτικά στο δίσκο συμμετέχει σε ένα τραγούδι η Μαρία Παπανικολάου. Πρόκειται για μία δισκογραφική δουλειά που ηχογραφήθηκε live στο studio, με εξαιρετικά παιξίματα από τους μουσικούς και μαρτυράει τις καταβολές και επιρροές του τραγουδοποιού. Το πρώτο single του album έχει τίτλο «Ο βυθός».

——-

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, η Αρετή Κετιμέ ήταν το παιδί-θαύμα που έπαιζε σαντούρι και τραγουδούσε εντυπωσιάζοντας όχι μόνο με το ταλέντο της αλλά και με τη σοβαρή ερμηνευτική της προσέγγιση σ’ αυτό που γενικά καθορίζουμε ως «παράδοση». Μια μουσικός με βαθιά γνώση και ξεχωριστή αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Η Dilek Koc έγινε περισσότερο γνωστή από το δημοφιλές σάουντρακ της «Πολίτικης κουζίνας» – όμως πίσω της έχει ένα βιογραφικό που αποκαλύπτει τις εξαιρετικές μουσικές της σπουδές και γνώσεις και, φυσικά, η παρουσία της δείχνει την ξεχωριστή της ποιότητα σαν τραγουδίστρια.

Η Αρετή και η Dilek έχουν μια πορεία που συγκλίνει σε κοινά πολιτισμικά αναφορικά σημεία και έχουν σχεδόν παράλληλη εξέλιξη. Στα τέλη των nineties ήταν που η Dilek Koc ήρθε από την Αττάλεια και εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη, αποφασισμένη να εμβαθύνει στην βυζαντινή μουσική παράδοση και την ίδια εποχή η Αρετή Κετιμέ, μαθήτρια του μεγάλου Αριστείδη Μόσχου στο σαντούρι άρχισε να εμφανίζεται. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα έρχονται φυσικά και οι δυο γυναίκες βρίσκονται στη σκηνή εκφράζοντας την ομορφιά της Μικράς Ασίας, της Πόλης, του Πόντου, της Μεσογείου, των Βαλκανίων. Τόσο απλά…

Από την Παρασκευή 22/10/2010 έως και 28/10/2010 στο Half Note Jazz club οι δύο ερμηνεύτριες συναντώνται επί σκηνής σε ένα πρόγραμμα διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Μαζί τους δύο εξαίρετοι μουσικοί, ο Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου στα κρουστά και ο Σταύρος Πασαρέντζης στο κλαρίνο, τις φλογέρες, και τον ζουρνά. Την επιλογή των τραγουδιών έχει αναλάβει ο Μάκης Ρουσομάνης.

——-

Όταν το μπρίο της Μαριώς συναντά το ιδιαίτερο χιούμορ του Παύλου Κοντογιαννίδη και τα ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια παντρεύονται τα λαϊκά και ποντιακά… ένα μοναδικό πρόγραμμα ξεκινάει στο ανανεωμένο Μοστρού στην καρδιά της Πλάκας.

Από τις 29 Οκτωβρίου, η ρεμπέτισσα Μαριώ και ο πολύπλευρος ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης, παρέα με τους Γιώργο Περαντάκο και Μαρίνα Δεληγιάννη, ξεδιπλώνουν το ταλέντο, την αυθεντικότητα και τη θεατρικότητά τους και σας περιμένουν με αγαπημένα τραγούδια, ζεστή ατμόσφαιρα και χαμηλές τιμές. Kάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στις 11.00 και κάθε Κυριακή μεσημέρι στις 15.00!

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here