10/4/2014
www.musiccorner.gr
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη γιόρτασε τα πενήντα χρόνια στο τραγούδι, με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, στις 17 Σεπτεμβρίου 2013. H ζωντανή ηχογράφηση της ιστορικής αυτής συναυλίας που τίμησε με την παρουσία του και τραγούδησε ο Μίκης Θεοδωράκης κυκλοφορεί σε λίγες μέρες από την Minos Emi σε πολυτελή συλλεκτική έκδοση με διπλό cd και dvd. Στο διπλό album με τίτλο ”Χθες άρχισα να τραγουδώ” ακούγονται τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στο χρόνο, σημάδεψαν την κοινή μας μνήμη, και δεν έπαψαν ούτε στιγμή να δείχνουν έναν άλλο δρόμο για το μέλλον.  

maria farantouri

Στο διπλό cd θα συναντήσουμε τραγούδια από το μεγάλο ρεπερτόριό της και από το έργο των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Λοΐζος, Λευτέρης Παπαδόπουλος, αλλά και ξένων συνθετών, όπως οι Zulfu Livaneli, Kurt Weil, Charles Lloyd, Lucio Dalla, σε ποίηση Κ.Π.Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Άγγελου Σικελιανού, Νίκου Γκάτσου, Federico Garcia Lorca , Pablo Neruda, Bertolt Brecht αλλά και των στιχουργών Ιάκωβου Καμπανέλλη, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Κώστα Καρτελιά.  Στην ηχογράφηση παρουσιάζεται επίσης για πρώτη φορά στη δισκογραφία η σουίτα με τίτλο «Poetica», σε ποίηση Διονύση Καρατζά και Γιάννη Θεοδωράκη, που αναδεικνύει την λυρική υπαρξιακή πλευρά του Μίκη, μέσα από την συνθετική ενορχηστρωτική ματιά του Τάκη Φαραζή. Συμμετέχουν η Έλλη Πασπαλά και η Σαβίνα Γιαννάτου ενώ τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Τάκης Φαραζής

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτελους!!! Ηταν μια μαγιικη βραδυα, ανεπαναληπτη , οπως ανεπαναληπτη και ασυγκριτη ειναι η Μαρια. Ετσι θα μεινει στη μνημη μας για παντα!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here