Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την ΕΜΙ ένα νέο best of album με τίτλο «Τα τραγούδια μια σταλιά», το οποίο περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Μίλτου Πασχαλίδη.

Ο εξαιρετικός ερμηνευτής και δημιουργός ξεκίνησε την εμπλοκή του με τη μουσική όντας φοιτητής στη Κρήτη στο Μαθηματικό τμήμα. Γνωρίστηκε αυτά τα υπέροχα φοιτητικά χρόνια με το εγχώριο επιτυχημένο συγκρότημα τους Χαΐνηδες, συνεργάστηκε μαζί τους, λάτρεψε την Κρητική κουλτούρα εμπνεύστηκε και επηρεάστηκε βαθιά από αυτή και αυτή ήταν η αρχή. Από το 1995 ξεκινάει την προσωπική του διαδρομή με το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος» γράφοντας ο ίδιος εξ’ ολοκλήρου τα τραγούδια του και γρήγορα εντάσσεται στην εκλεκτή ομάδα των ελλήνων τραγουδοποιών πορεία που συνεχίζει μέχρι ήμερα με μεγάλη ανταπόκριση.

miltos paschalidis best of

Παράλληλα η κοινωνικότητα και η εξωστρέφεια του χαρακτήρα του τον φέρνουν κοντά σε σπουδαίες συνεργασίες. Από τη Δήμητρα Γαλάνη στον Γιάννη Μαρκόπουλο και από τον Θάνο Μικρούτσικο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Χρήστο Θηβαίο και πολλούς άλλους. Πάντα με διάθεση παρεΐστικη πορεύεται είτε στις ηχογραφήσεις των δίσκων του είτε στις ζωντανές εμφανίσεις του.

Και ενώ τα χρόνια περνούν και οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, από τις Κακές Συνήθειες στις Βυθισμένες άγκυρες, στις Πεθαμένες Καλησπέρες, στα Τραγούδια Μια Σταλιά και ενώ γνωρίζει τη δυναμική του σε στίχους, σύνθεση και ερμηνεία δεν διστάζει αφενός να μελοποιήσει στίχους του αείμνηστου Άλκη Αλκαίου τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα και αφετέρου να συνεργαστεί στενά με τον σημαντικό στιχουργό Οδυσσέα Ιωάννου διαγράφοντας μία ακόμα πορεία.

Στη νέα συλλογή θα βρούμε όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, από το “Παραμύθι με λυπημένο τέλος” και τις “Βυθισμένες άγκυρες” μέχρι τα πιο πρόσφατα “Ξημερώματα” και “Τα τραγούδια μια σταλιά”!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here