Γράφει ο Μιχάλης Παπαϊωάννου

Οι συντελεστές του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision παρουσιάστηκαν χτες το μεσημέρι σε μια λιτή και συνοπτική διαδικασία από την κρατική τηλεόραση.

Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο  Διευθύνων Σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης, ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο Φωκάς Ευαγγελινός, η Demy ενώ και φέτος σχολιαστές θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου.


Το λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ο οποίος δήλωσε:
“Η ΕΡΤ κατέληξε ότι φέτος η Ελλάδα πρέπει να εκπροσωπηθεί από ανθρώπους που έχουν δώσει εξετάσεις στο συγκεκριμένο χώρο και το ταλέντο τους δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Η ΕΡΤ θα είναι δίπλα στα παιδιά, στους συναδέλφους -μιλάω και με την ιδιότητα του καλλιτέχνη- και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να έχουμε μια εκπροσώπηση λαμπερή. Η ΕΡΤ έδωσε στη διάθεση του συνθέτη τα μουσικά της σύνολα, την συμφωνική της ΕΡΤ, έτσι ώστε τα υπέροχα τραγούδια του Δημήτρη να εμπλουτιστούν”.

eurovision_2017_ert_synentefxi_typou_2017_01_005

Στη συνέχεια ο κ. Ταγματάρχης τόνισε το μηδενικό κόστος της συμμετοχής της ΕΡΤ καθώς όλα θα καλυφθούν από τη δισκογραφική εταιρία και τους χορηγούς, ενώ επισήμανε ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης και φέτος θα συμμετέχει αφιλοκερδώς.

Η Demy δήλωσε χαρούμενη και ασφαλής, που θα λάβει μέρος στο διαγωνισμό, με τους συγκεκριμένους συντελεστές και πως ήδη έχει ξεχωρίσει ένα από τα τρία τραγούδια.


Αξίζει να πούμε πως τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε μια ειδική εκπομπή αρχές Μαρτίου, θα είναι και τα τρία σε αγγλικό στίχο, ενώ δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα υπάρχει κριτική επιτροπή που θα ψηφίσει και εκείνη, πέραν του κοινού, σε μικρότερο ποσοστό. Υπάρχει και μια σκέψη για δημιουργία επιτροπής στην ομογένεια, ώστε να εκφράσει την γνώμη της.

eurovision_2017_ert_synentefxi_typou_2017_01_007_demy_kontopoulos

Εμείς δεν έχουμε παρά να κρατήσουμε την ατάκα της Μαρίας Κοζάκου… Καλή επιτυχία Ελλάδα!

eurovision_2017_ert_synentefxi_typou_2017_01_011_evaggelinos_demy_kontopoulos

*** Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση υλικού, χωρίς την άδεια του Music Corner…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here