Βρέχει μουσική…

Νέα από την Ελληνική μουσική σκηνή…

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012
Γράφει ο Θωμάς Μητσόπουλος
thmitsop@musiccorner.gr

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Αντώνη Βαρδή με τίτλο «Θα ζωγραφίσω τη ζωή μου με μπογιές». Το νέο cd, που περιλαμβάνει 10 τραγούδια σε μουσική του Αντώνη Βαρδή και στίχους των Βασίλη Γιαννόπουλου, Αντώνη Ανδρικάκη και Όλγας Βλαχοπούλου, χαρακτηρίζεται από σπουδαίες συνεργασίες, όπως αυτήν με τον Πασχάλη Τερζή και τον Πάνο Κατσιμίχα στο τραγούδι «Από πείσμα θα υπάρχω», ένα τραγούδι που ήδη ακούγεται δυνατά στα ραδιόφωνα αλλά και με την Πέγκυ Ζήνα στο τραγούδι-ντουέτο «Τη μοναξιά δικάζω»-σε στίχους Αντώνη Βαρδή- που επίσης έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

Άλλο ένα τραγούδι-ντουέτο που επίσης ξεκίνησε να παίζεται πρόσφατα στο ραδιόφωνο, είναι το «Θα σ’ αγαπώ αιώνια», μία τρυφερή μπαλάντα που ερμηνεύουν ο Γιάννης Βαρδής και η Ευδοκία Καδή. Στο cd θα συναντήσουμε επιπλέον άλλο ένα καινούργιο τραγούδι που ερμηνεύει ο Γιάννης Βαρδής με τίτλο «φταίμε και οι δυο» καθώς και την επιτυχία της Ευδοκίας Καδή «Ταξίδεψέ με» που μας κράτησε ραδιοφωνική συντροφιά τον περσινό χειμώνα. Ο Αντώνης Βαρδής ερμηνεύει 4 νέα τραγούδια-ανάμεσά τους το ήδη γνωστό «Δεμένος εδώ»-αλλά και μία νέα εκδοχή ενός από τα πιο αγαπημένα τραγούδια, το «Φεύγω» σε στίχους Αντώνη Βαρδή και Χάρις Αλεξίου…

——-

Μετά την μεγάλη επιτυχία του προηγούμενου δίσκου του με τίτλο «Αντίθετη Τροχιά», ο Δήμος Αναστασιάδης επιστρέφει με νέο άλμπουμ. Το «Άλλος Εγώ», όπως είναι ο τίτλος του νέου άλμπουμ, κυκλοφορεί σήμερα από την universal και περιλαμβάνει 11 νέα τραγούδια σε στίχους της Βίκυς Γεροθόδωρου και του Νίκου Μωραΐτη και σε μουσική του ίδιου του Δήμου Αναστασιάδη. Πρώτο single είναι το τραγούδι «Τώρα», ενώ στο άλμπουμ θα συναντήσουμε ακόμη την ήδη επιτυχημένη μπαλάντα «Χτίσε μια Γέφυρα» και το ντουέτο με τον Στέλιο Ρόκκο «Με Σένα Πλάι Μου».

——-

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις της μουσικής παράστασης «Σμυρνέικο Μινόρε» που πραγματοποίησε σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα, η Γλυκερία ετοιμάζεται για μια μεγάλη περιοδεία σε όλο τον κόσμο. Είναι άλλωστε γνωστή η λατρεία που έχουν για την τραγουδίστρια όχι μόνο οι Έλληνες της διασποράς αλλά και πολλοί ξένοι που την υποδέχονται με ενθουσιασμό, κατακλύζοντας τους χώρους στους οποίους εμφανίζεται. Σε αυτή τη νέα της εξόρμηση που θα διαρκέσει ολόκληρο τον Μάιο έως και τις πρώτες ημέρες του Ιούνη η γλυκόλαλη ερμηνεύτρια θα έχει μαζί της και τον πολυτάλαντο Γιώργο Λιανό. Οι σημαντικότεροι σταθμοί της παγκόσμιας περιοδείας είναι οι ακόλουθοι:

10/5 Βραζιλία
12/5 Αργεντινή
18/5 Βανκούβερ
19/5 Λος Άντζελες
20/5 Σαν Φραντζίσκο
25/5 Βαλτιμόρη
26/5 Βοστόνη
27/5 Φλόριντα
1/6 Τορόντο
2/6 Ατλάντα
3/6 Αστόρια

——-

Η Μελίνα Ασλανίδου επιτέλους επιστρέφει δισκογραφικά… Μετά από αρκετές κακοτοπιές και συνεχείς αναβολές ολοκληρώνει αυτές τις μέρες τις ηχογραφήσεις του νέου της album που αναμένεται να κυκλοφορήσει, εκτός απροόπτου, σε λίγο καιρό. Το νέο album θα περιλαμβάνει τραγούδια δύο νέων συνθετών και δύο στιχουργών αντίστοιχα.

Τα τραγούδια του δίσκου μοιράζονται ο ιδιαιτέρως επιτυχημένος τραγουδοποιός Γιώργος Παπαδόπουλος σε στίχους του στενού του συνεργάτη και καταξιωμένου στιχουργού Κυριάκου Ντούμου και ο ταλαντούχος Γιώργος Τεντζεράκης σε στίχους του ταχύτατα ανερχόμενου Κύπριου στιχουργού Σταύρου Σταύρου. Τα τραγούδια, στο πνεύμα της εποχής, κινούνται μουσικά σε ένα σύγχρονο ηχητικά περιβάλλον, χωρίς να λείπουν και τα πιο λαϊκά ακούσματα, τα οποία «υπηρετεί» με ξεχωριστό ταλέντο, όλα αυτά τα χρόνια, η αγαπημένη ερμηνεύτρια.

——-

Τα νέα της τραγούδια αναμένεται να παρουσιάσει η Μελίνα Ασλανίδου σε εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει το φετινό Καλοκαίρι στο πλάι ενός άλλου αγαπημένου ερμηνευτή και ίσως του σημαντικότερου λαϊκού τραγουδιστή της γενιά του, του Δημήτρη Μπάση. Ένα εξαιρετικό ντουέτο που αναμένεται να μας χαρίσει υπέροχα μουσικά βράδια κάτω από το καλοκαιρινό φεγγάρι… Οι δύο τραγουδιστές που ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, πρόκειται να επισκεφτούν το φετινό Καλοκαίρι πολλές πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα ενώ για το πρόγραμμα της περιοδείας τους θα σας ενημερώσουμε σύντομα.

——-

Οι «Μέρες του Φωτός», η πολυσυζητημένη παράσταση της Νατάσσας Μποφίλιου, σκηνοθετημένη από τον Γιάννη Κακλέα, ανεβαίνει για μία και μοναδική βραδιά στη Θεσσαλονίκη αυτή την Τετάρτη 9 Μαΐου στο Principal Club Theater στο Μύλο. Η Νατάσσα Μποφίλιου μαζί με τους πιστούς της συνεργάτες, Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο, επέστρεψαν φέτος τον χειμώνα με ένα διπλό κύκλο τραγουδιών για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούργιας…

Στην παράσταση οι «Μέρες του φωτός», θα μας παρουσιάσουν τραγούδια από τον ομότιτλο νέο τους δίσκο, που αναμένεται στις προθήκες των δισκοπωλείων, επιτέλους γύρω στις 20 του Μάη καθώς και μια επιλογή από την μέχρι τώρα δισκογραφική τους συνεργασία. Παράλληλα με την εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, το επιτυχημένο τρίο συνεχίζει με ξεχωριστή επιτυχία, μέχρι τα μέσα του Μάη, τις παραστάσεις του και στο Gazoo στην Αθήνα.

——-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here