ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δισκογραφική Εταιρεία : Minos EMI (11/2011)

Έχοντας πίσω της είκοσι χρόνια παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία και μία πολύχρωμη διαδρομή γεμάτη επιτυχίες, εναλλαγές, συναυλίες, παραστάσεις σε μουσικές σκηνές και συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες, η Ευρυδίκη επιστρέφει με καινούργια τραγούδια και νέες συνεργασίες, ανοίγοντας μας την πόρτα για ένα ταξίδι στον μουσικό της κόσμο!

Για τα καινούργια όνειρα που γεννιούνται καθημερινά, για τα “θέλω” που γίνονται ανάγκη, τις επιλογές που αλλάζουν τον κόσμο μας και μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τα λάθη που μας στοιχειώνουν, τις χαμένες ευκαιρίες, τους μικρούς αποχωρισμούς που αφήνουν τα σημάδια τους στην ψυχή μας, τις απαντήσεις που δε θα’ ρθουνε ποτέ και… για τα όμορφα πράγματα που κρύβονται στα παραμύθια“, μιλούν τα καινούργια τραγούδια της Ευρυδίκης, ενώ το άλμπουμ “ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΑΚΟΜΑ… ΜΑΜΑ” κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2011.

Με τα λόγια και τις μουσικές αγαπημένων δημιουργών – τραγουδοποιών και φίλων κυρίως που αγκαλιάζουν με έναν ξεχωριστό τρόπο τη μελωδική φωνή της Ευρυδίκης, συναντούμε την ερμηνεύτρια σε μια ώριμη στιγμή, πιο δυναμική και αισιόδοξη!

Τραγούδια  του Κώστα Τουρνά, του Γιώργου Παπαδόπουλου, του Κυριάκου Ντούμου, του Θοδωρή Μαραντίνη (ΟΝΙΡΑΜΑ), της Ευσταθίας και του Σταύρου Σταύρου, οι νέοι συνεργάτες της Ευρυδίκης, αλλά και των γνωστών αγαπημένων, που έχουν ήδη γράψει με επιτυχία τραγούδια για τη φωνή της Ευρυδίκης…ο Δημήτρης Κοργιαλάς, ο Θάνος Παπανικολάου και η Βίκυ Γεροθόδωρου, συμπληρώνουν την ομάδα η οποία συμβάλει στο να φτιαχτεί μία δουλειά με τραγούδια από καρδιάς.

Έκπληξη και ένα από τα highlights του άλμπουμ αποτελεί η συμμετοχή του Γιώργου Θεοφάνους με το τραγούδι “ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ”, που σίγουρα θα χαροποιήσει όλους όσοι περίμεναν χρόνια για μία καινούργια συνεργασία Ευρυδίκης-Θεοφάνους.

Δεν λείπουν βέβαια και τα τραγούδια που έχει γράψει η ίδια η Ευρυδίκη, η οποία μας εκπλήσσει ευχάριστα κάθε φορά με τις μελωδίες και τους στίχους της, αποδεικνύοντας  ότι είναι μία ολοκληρωμένη καλλιτέχνης.

Οι συμμετοχές της Πέγκυς Ζήνα, του Γιώργου Παπαδόπουλου,του Μιχάλη Κεχαγιά (Lexicon Project) του Θοδωρή Μαραντίνη, της Ευσταθίας και του Δημήτρη Κοργιαλά, οι οποίοι έρχονται για να ομορφύνουν με τη φωνή τους τα τραγούδια, δίνουν το δικό τους χρώμα στη δουλειά αυτή, κάνοντάς την ακόμα πιο ξεχωριστή.

“Ονειρεύομαι ακόμα …μαμά” τραγουδάει μέσα από το καινούργιο της άλμπουμ η Ευρυδίκη και μας ξανασυστήνεται …20 χρόνια μετά, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της και τα όνειρα της, για να μας αποδείξει ότι τίποτα δεν τελειώνει, τίποτα δεν σταματά και τίποτα δεν μένει ίδιο όταν υπάρχει ουσία, βάθος, ειλικρίνεια, ταλέντο και αγάπη!

TΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER
Γράφει η Μαριάνα Πουτακίδου – m.poutakidou@musiccorner.gr

Είκοσι χρόνια δισκογραφικής παρουσίας συμπληρώνει φέτος η Ευρυδίκη και τα γιορτάζει με την κυκλοφορία του 15ου κατά σειρά δίσκου της με τίτλο «Ονειρεύομαι ακόμα …μαμά». Τα όνειρά της ντύνουν με λέξεις και νότες παλιοί της γνώριμοι, νέοι συνεργάτες και φυσικά η ίδια.

Ο δίσκος αποτελείται από 12+1 τραγούδια, αφού το «Μια ζωή για μένα» το συναντάμε σε δύο εκδοχές. Εναρκτήριο κομμάτι είναι το «Στης αγάπης το θυμό» που υπογράφει εξ ολοκλήρου η ίδια η ερμηνεύτρια, ένα τραγούδι σε rock ύφος ιδανικό για το ξεκίνημα του album. Η συνέχεια έρχεται με το ομότιτλο «Ονειρεύομαι ακόμα …μαμά» σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Κοργιαλά μια σύνθεση που τόσο με τη μελωδία της, αλλά κυρίως με τους στίχους της, εκπέμπει μια αθωότητα που απ’ ότι φαίνεται σήμερα την έχουν ανάγκη τόσο τα παιδιά, όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Ακολουθεί το πρώτο ντουέτο του δίσκου, αυτό της Ευρυδίκης με τον Γιώργο Παπαδόπουλο ένα όμορφο μελωδικό κομμάτι με τίτλο «Μείνε», ενώ η συνέχεια γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με το «Μια ζωή για μένα», του Γιώργου Θεοφάνους, που έχει να γράψει περίπου μια δεκαετία για την Ευρυδίκη (αν δεν κάνω λάθος από το δίσκο «Όλα δικά σου»)! Μετά την πρώτη ακρόαση του δίσκου αυτό το κομμάτι είναι ένα από αυτά που σίγουρα θα βάλει κάποιος να ξανακούσει.

Μένουμε σε rock ύφος με το δυναμικό «Το ένα», το δεύτερο ντουέτο της Ευρυδίκης με τη φωνή των Lexicon Project, τον Μιχάλη Κεχαγιά. Οι «Σκέψεις» που ακολουθούν με ξένισαν αρχικά καθώς για κάποιο λόγο δε μου ταιριάζει η φωνή της Ευρυδίκης σε τέτοιο ρυθμό, παρόλα αυτά τα λόγια του Κώστα Τουρνά σε αυτό το τραγούδι-καταγγελία εκφράζουν στην παρούσα φάση μια πολύ μεγάλη μερίδα κόσμου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το τρίτο ντουέτο του δίσκου με την Πέγκυ Ζήνα, το γλυκό «Ένα τραγούδι», στο οποίο μια λαϊκή και μια rock φωνή συμπράττουν με ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστική η γραφή της Ευσταθίας στο «Λάθος άνθρωποι», που διερωτάται κάτι για το οποίο όλοι κάποια στιγμή έχουμε αναρωτηθεί, ενώ το τρυφερό «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου» είναι το πρώτο τραγούδι που γράφει ο Θοδωρής Μαραντίνης για κάποιον άλλο, περά από τους ONIRAMA.

Για το τέλος κρατάω αυτά που κατ’ εμέ αποτελούν τις κορυφαίες στιγμές του δίσκου. Η διασκευή της Ευρυδίκης στις «Στιγμές» από το δίσκο του Κώστα Τουρνά «Λευκά φτερά» του 1975, δείχνουν την αξιοθαύμαστη ικανότητα ενός καλλιτέχνη να κάνει δικό του οποιοδήποτε κομμάτι. Για το «Φιλιά στο ψυγείο» το μόνο που έχω να πω είναι ότι ήταν το κομμάτι που μπήκε στο repeat επί ένα μισάωρο! Μια μελωδική κραυγή που αφηγείται σκληρές αλήθειες της εποχής μας, με μια Ευρυδίκη σχεδόν σπαρακτική σε μια από τις κορυφαίες συνθέσεις της καριέρας της.

Το ένθετο που συμπληρώνει το δίσκο, αρκετά λιτό, περιλαμβάνει τους στίχους και τους συντελεστές κάθε τραγουδιού, καθώς και πολύ όμορφες φωτογραφίες της ερμηνεύτριας.

Συνήθως προσπαθώ να εντοπίσω ποια είναι εκείνα τα κομμάτια σε ένα δίσκο που ξεχωρίζουν. Σε αυτή τη δισκογραφική δουλειά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Από το πρώτο ως το τελευταίο, όλα τα τραγούδια είναι ιδιαίτερα, όλες οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, όλες οι συμμετοχές είναι αξιόλογες. Πρόκειται για μια δουλειά που δε θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, είτε μιλάμε για θαυμαστές της Ευρυδίκης, είτε για ακροατές της καλής σημερινής μουσικής…

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ CD
01. Στης αγάπης το θυμό
02. Ονειρεύομαι ακόμα …μαμά
03. Μείνε (με τον Γιώργο Παπαδόπουλο)
04. Μια ζωή για μένα
05. Το ένα (με τον Μιχάλη Κεχαγιά)
06. Σκέψεις
07. Είναι αργά
08. Ένα τραγούδι (με την Πέγκυ Ζήνα)
09. Λάθος άνθρωποι
10. Καθρέφτη καθρεφτάκι μου
11. Στιγμές
12. Φιλιά στο ψυγείο
13. Μια ζωή για μένα (radio dance mix)

*** Οι κριτικές δίσκων αποτελούν προσωπικές απόψεις του εκάστοτε συντάκτη που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαραίτητο ότι συνάδουν με τις απόψεις και της υπόλοιπης συντακτικής ομάδας του Music Corner

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα τα νέα τραγούδια της Ευρυδίκης είναι πολύ καλά,ελπίζω να ξυπνήσουν σύντομα οι ραδιοφωνικοί σταθμοί και να αρχίσουν να τα μεταδίδουν..

  2. ena album uperoxo me uperoxes melwdies k stixous!me mia evridiki pou dinei thn psuxh ths se kathe tragoudi!k mas deixnoun oti oti exei fwnara!!!

  3. Απο ποιο καταστημα το αγορασατε? Στα μεγαλα κεντρικα της αθηνας δεν υπαρχει και δεν εχει κανεις ιδεα αν θα το φερουν. Δε βγαινουν που δεν βγαινουν καινουργιες κυκλοφοριες, κι αυτα που βγαινουν δεν μπορεις να τα βρεις. 🙁

  4. Όπως ενημερωθήκαμε, για κάποιους λόγους το cd αυτή τη στιγμή μπορείτε να το βρείτε μόνο σε μικρότερα συνοικιακά δισκοπωλεία. Σύντομα πάντως αναμένεται να λυθεί το όποιο πρόβλημα και να πωλείται το cd κανονικά και στα μεγάλα κεντρικά δισκοπωλεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here